Tour 2016: Cannondale met drie Nederlanders

Tour 2016: Cannondale met drie Nederlanders

Foto: Sirotti

maandag 27 juni 2016 om 20:57

Cannondale heeft drie Nederlanders geselecteerd voor de Ronde van Frankrijk. Sebastian Langeveld, Tom-Jelte Slagter en Dylan van Baarle staan aanstaande zaterdag alle drie aan de start.

De Amerikaanse formatie is gebouwd rond kopman Pierre Rolland. “Hij zou in de laatste week wel eens kunnen gaan verrassen”, aldus manager Jonathan Vaughters.

Selectie Cannondale voor Tour de France 2016
flag-nl Dylan van Baarle
flag-dk Matti Breschel
flag-us Lawson Craddock
flag-us Alex Howes
flag-si Kristijan Koren
flag-nl Sebastian Langeveld
flag-lt Ramunas Navardauskas
flag-fr Pierre Rolland
flag-nl Tom-Jelte Slagter

Dit artikel delen:

41 Reacties

123poetertjes 28 juni 2016 om 00:11

Edit redactie: Reactie is aangepast

cartouche_dn 28 juni 2016 om 00:13

Edit redactie: Reactie is aangepast

sukhoruchenkov 28 juni 2016 om 00:19

Rikky +1

Edit redactie: Reactie is aangepast

52voor11achter 28 juni 2016 om 00:25

Edit redactie: Reactie is aangepast

r525 28 juni 2016 om 00:28

Achja chauvinisme kan ik niet begrijpen.
En zo’n losse flodder om blij te zijn met een groot aantal Nederlanders kan ik slecht verteren. Sorry, misschien ben ik te rationeel voor sport. Half wielerflits tegen me? Ik zoek gewoon onderbouwing. Ik vind chauvisme gewoon zo simplistisch. Zoals ik in andere woorden al zei, het is de makkelijkste manier van sport volgen. Ofwel, niet volgen maar wel mee proberen te praten. Kijk naar alle mensen die opeens voetbal kijken als NL meedoet met het EK/WK of mensen die elke sport opeens interessant vinden tijdens de olympische spelen zolang er maar een Nederlander meedoet.
Gefrustreerd? Hmm, nee dat niet. Ik kan het gewoon totaal niet plaatsen.

123poetertjes 28 juni 2016 om 00:30

Ik verwijs r525 even door naar dit bericht, wel op eigen risico! Allemaal kwade demonen die door de Satan hemzelf naar het hedendaags zijn gezonden uit het hellevuur om den kwaden boodschap te verkondigen dat er een x-aantal roodwitblauwmenspersonen meedoet aan de Tour.

Romāns Vainšteins 28 juni 2016 om 00:33

Dit is wel het slapste stukje non-patriottisme wat ik in lange tijd voorbij heb zien komen, wat is nou je punt precies ?

r525 28 juni 2016 om 00:40

@123
Jammer. Was geloof ik gewoon een discussie, maar blijkbaar weet je niets meer te zeggen.
Ben gewoon opzoek naar het “waarom”. Het standaard fan zijn van dezelfde nationaliteit heeft voor mijn gevoel namelijk niets te maken met sport, maar met “erbij horen”.

cartouche_dn 28 juni 2016 om 00:52

De aard van de mens is nou eenmaal om zich verbonden te voelen met een bepaalde groep. Als je dit idee geheel wil verwijzen sta je voor een soort post-humanisme dat gewoon totaal niet de werkelijkheid is.

123poetertjes 28 juni 2016 om 00:57

Oh nee hoor. Een late deadline gehad vanavond, en na met pijn en moeite nog een heel epistel over frequentieresponsen te hebben getikt word je af en toe een beetje melig.

Laten we sowieso maar alvast duidelijk maken dat ik ook niet per sé de appeltjes van oranje ga plukken bij het zien van een deelnemersveld. Ik kijk persoonlijk wel een beetje naar vlaggetjes maar op een andere manier – mijn favoriete renners zijn een onder anderen een Bask, een Roemeen, een jonge Sloveen, een Hongaar, nóg een Roemeen, een Griek, een Japanner en een Duitser met een jolige naam. Maar ik weet dat er om me heen best een gevoel van trots kan heersen als iemand je land vertegenwoordigt op een wereldwijd evenement. Ik ben niet per sé voor Ollanders, maar als menigeen er toch blij wordt als Langeveld aan de start staat dan kan ik ook wel meedoen met de vreugde. Zo'n WK is namelijk best gezellig om tussen oranje geklede, wortels knagende gezonde mafketels met grote wuppiehoeden te aanschouwen. "Erbij horen" en sport kunnen juist mooi samen gaan.

Zo ook hier. Het enige dat Rikky doet is – terecht – opmerken dat er vijftien Nederlanders aan de start staan. Dat is best een aangename hoeveelheid op 198 renners en mag daardoor best even genoemd worden. Dat uitgerekend hij dan een veeg uit het pannetje moet verduren, nee, dan scheiden onze meningen.

Kijk, als diezelfde mensen de boel gaan lopen zieken als Kruijswijk een sneeuwschuiver imiteert, dán vind ik het ook prima dat ze verzocht worden om even in een rioolbuis te kruipen. Maar met zo'n redelijk neutrale opmerking als Rikky doe je niet veel kwaad.

@redactie
Laten jullie deze reactie wel staan plz? Anders had ik net zo goed eerder naar bed kunnen gaan.

Kaasjekaas 28 juni 2016 om 01:10

@r525 ben het met je eens dat veel mensen het op die manier beleven, zelf ben ik ook niet zo chauvinistisch ingestelt. Maar ik zie niet het probleem in van de mensen die dat wel zijn, ze genieten ervan en misschien is het voor sommige een deur naar meer interesse voor deze of een andere sport. Waar ik wel mijn wenkbrauwen bij frons is als ze iemand afbranden wanneer diegene van zijn fiets valt. Maar ook dat kunnen stappen in de goede richting zijn . De meeste kijkers zijn chauvinitisch ingestelt en zonder hun geen reclame, geen inkomsten van sponsors, geen tot weinig uitzendingen of zelfs wedstrijden die niet meer kunnen worden gereden. Dus wees blij dat chauvinisme bestaat daardoor kunnen wij het blijven volgen

Kingstown 28 juni 2016 om 07:15

Met afstand het zwakste team wat ik voorbij heb zien komen tot nu toe.
Vaughters bezit de kwalitteit om renners die in potentie behoorlijk leuk kunnen fietsen amper meer te laten presteren.

Lalsacien 28 juni 2016 om 08:45

@Kingstown Op papier hebben zijn er toch een aantal teams zijn die duidelijk minder zijn. En Rolland liet in de Dauphiné zijn op de goede weg te zijn.
Van Baarle zie ik nog wel kans maken om een ontsnapping succesvol af te ronden. Hetzelfde geldt voor Breschel.

CyclesGoff 28 juni 2016 om 09:47

@Kingstown, ik ben het eens met de strekking van jouw slotzin. Mij valt ook op dat vrijwel alle Nederlanders die voor Garmin/Cannondale zijn gaan rijden na een al dan niet flitsend begin -zoals de Kreders en Slagter- steeds meer wegzakken naar de grauwe middelmaat.

Spinergy 28 juni 2016 om 13:23

Rolland had bij Europcar toch een cortisol-issue’tje?

Sebas 28 juni 2016 om 15:14

Slagter heeft bij Vaughters toch mooie dingen laten zien? Heeft twee etappes in P-Nice gewonnen. Viertal keer kort in de Waalse klassiekers, twee etappes Alberta. Dit jaar ook al weer een keertje gewonnen .. Hij is misschien niet de nieuwe Rodriguez geworden, maar zoooo slecht is het ook weer niet. R. Kreder rijdt sinds hij bij Roompot rijdt weliswaar zo’n beetje iedere koers top tien, maar dat doet hij wel meestal een niveautje lager. Misschien zit de absolute top er gewoon net niet in. Dat ligt toch niet aan de afbraak-kwaliteiten van Vaughters?

Headlines

Materiaalzone

Populair