Toptalent David Haverdings kiest voor Baloise Trek Lions
foto: Cor Vos
woensdag 12 januari 2022 om 14:09

Toptalent David Haverdings kiest voor Baloise Trek Lions

David Haverdings (17) rijdt vanaf september voor Baloise Trek Lions. Ploegmanager Sven Nys heeft de talentvolle Nederlandse junior, die deze winter de zeges aaneen rijgt, binnengehaald bij zijn crossploeg. Ook zal hij op de weg en de mountainbike uitkomen voor het jeugdteam van Nys.

Haverdings won dit seizoen al veertien veldritten bij de junioren, al kon hij zijn favorietenrol op het EK op de VAM-berg niet waarmaken. Toen werd hij tweede. De coureur uit Drenthe heeft een verleden in het BMX en stapte op zijn twaalfde over naar het veldrijden. De afgelopen jaren croste hij voor Orange Babies Cycling Team.

“Ik voel dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Bij de Baloise Trek Lions hoop ik mijn talenten verder te ontwikkelen”, vertelt de aanstaande belofte. “Dit voelt aan als een natuurlijke stap. Ik maak eerst dit veldritseizoen nog af bij mijn huidige team. Ik rij ook graag op de mountainbike. Dus zal ik de weg-en mountainbikecampagne als junior afwerken bij de AA Drink Young Lions. Daarna maak ik in september de overstap naar de beloften in het veld bij Baloise Trek Lions.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
12 januari 2022 14:26
Logische stap want binnen de cross een zeer succesvol team, zou voor mij persoonlijk wel een dingetje zijn dat Nys jr hier ook zit maar de spirit onderling tussen de kopmannen is er altijd wel goed en Sven is ook een faire vent.
12 januari 2022 15:15
Als ik Sven was zou ik Floris Haverdings en Michiel Mouris ook binnenhalen.
Mooie stap. Hopelijk voor beide teams een vruchtbare overstap.

Reacties zijn gesloten.