Toptalent Albert Philipsen kiest voor Lidl-Trek: “Hoop de beste allrounder ter wereld te worden”
foto: Cor Vos
vrijdag 8 december 2023 om 10:04

Toptalent Albert Philipsen kiest voor Lidl-Trek: “Hoop de beste allrounder ter wereld te worden”

Albert Philipsen heeft een contract getekend bij Lidl-Trek. Het Deense toptalent kon naar heel wat ploegen trekken, maar uiteindelijk trok het Amerikaanse Lidl-Trek aan het langste eind. Philipsen zal in 2025 zijn debuut in de WorldTour maken, volgend jaar komt hij nog uit voor de Tscherning Cycling Academy.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 17-jarige Philipsen heeft een bijzonder succesvol seizoen achter de rug. De eerstejaars junior werd onder meer wereldkampioen op weg, Europees kampioen op de weg en Europees- én wereldkampioen op de mountainbike. Ook is hij weg- en tijdritkampioen van Denemarken. Meerdere WorldTour-ploegen waren dan ook geïnteresseerd in Philipsen. Het ging om INEOS Grenadiers, Lidl-Trek, BORA-hansgroheUAE Emirates, Alpecin-Deceuninck en Jumbo-Visma.

Beste allrounder ter wereld
“Voor mij was Lidl-Trek gewoon de beste match”, vertelt Philipsen. “Ik wilde de ploeg kiezen die mij het beste kon helpen bij mijn ontwikkeling als renner. Ik kon vanaf het begin voelen hoe enthousiast en gepassioneerd de mensen in het team waren, terwijl ze ook gefocust waren om het proces niet te overhaasten en niet te veel druk op mijn schouders te leggen. Met mijn multidisciplinaire aanpak was het ook belangrijk voor mij om een team te vinden dat niet alleen op de weg, maar ook op de MTB in het veld ondersteuning kan bieden.”

Philipsen, die een contract van drie jaar tekent, geeft aan dat de weg zijn hoofddoel wordt. “Ik moet nog werken aan een aantal zaken. Verder ben ik nog aan het uitzoeken op welke wedstrijden ik me in de toekomst ga richten. Op dit moment zit ik er als type renner een beetje tussenin, dus ik hoop de beste allrounder ter wereld te worden.”

Deel bij opleidingsploeg
De algemene directeur van Lidl-Trek, Luca Guercelina, is natuurlijk zeer verheugd met de komst van Philipsen. “Dat hij bij ons tekent terwijl er zo veel teams geïnteresseerd waren, is een bewijs van de structuur die we hebben opgebouwd. (…) Onze benadering van Albert blijft dezelfde als die van alle jonge renners: hem alle steun geven die we kunnen terwijl we hem op natuurlijke wijze laten ontwikkelen, hem niet opjagen.”

“Wanneer hij bij de ploeg komt, zijn we van plan om Albert een kalender te geven die zijn verschillende disciplines omvat, maar met een focus op de weg. Op de weg zal hij zijn tijd verdelen tussen de opleidingsploeg en de WorldTour-ploeg om een evenwichtige progressie te garanderen. Persoonlijk kan ik niet wachten om Albert de Lidl-Trek trui aan te zien trekken en zijn professionele carrière bij ons te beginnen!”

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
12 Reacties
Sorteer op:
8 december 2023 12:02
Lidl trek een wat vreemde keus. Wat los zand achtige indruk krijg ik van ze, wel een waar ruimte lijkt voot eigen stempel. Alpecin lijkt me dan meer passend bij zijn profiel.
  8 december 2023 14:24
  Zitten volgens mij best wat goede Denen bij Lidl trek dus dat zal wel vertrouwd voelen.
  8 december 2023 15:43
  Dat los-zand gevoel had ik ook altijd bij Trek, maar als je kijkt wat ze de afgelopen tijd allemaal binnengehaald hebben, begint het toch wel een deftige ploeg te worden die meer mogelijkheden heeft dan alleen lekker vrijbuiteren. Benieuwd hoe dat er komend jaar uit gaat zien.
8 december 2023 11:32
Het zoveelste toptalent uit Noorwegen of Denemarken. Been there, done that. Je zou denken dat iedereen intussen weet dat die jongens rap volgroeid zijn. Ze blijven maar in die val trappen.
  8 december 2023 15:27
  Toch hebben de Denen momenteel een prima generatie renners met Vingegaard, Pedersen en Skjelmose. Daar kunnen we in Nederland voorlopig niet aan tippen.
8 december 2023 10:42
Heeft ie ook een beetje élan?
Ik vraag het omdat ik dat zelf moeilijk zie altijd.
8 december 2023 10:49
De bek is in elk geval groot genoeg. Wil dus beter dan Mathieu en Pidcock worden. Wat is de kans daarop? 5%?
  8 december 2023 14:42
  Zal met Van der Poel natuurlijk weinig te maken krijgen, gezien zijn leeftijd. Zelfs met Pidcock is het leeftijdsverschil flink en ligt een opvolgscenario dus meer voor de hand dan directe concurrentie.
8 december 2023 15:13
Dat is wel een vreemde ambitie op zich, de beste allrounder wil niet meteen zeggen dat je ook veel effectief gaat winnen, wva is ook één van de beste allrounders binnen het wegwielrennen maar wint praktisch nooit meer omdat hij mogelijks niet genoeg specialiseert, idem bij Pidcock op de weg. Bij mvdp kan het dan beter omdat die zich op de weg specifiek toelegt op enkel de grote eendagskoersen, en uiteraard omdat die waanzinnig getalenteerd is. Ik wens hem alleszins veel succes, maar de eerste gezonde ambitie is misschien eens een profkoers winnen die wat aanzien heeft en dan verder dromen over meer, de enige die ik zo'n grootspraak op jonge leeftijd heb zien waarmaken is Evenepoel toen die op een gegeven moment teveel jeuk aan zijn kin had op een WK.
  8 december 2023 16:28
  Pogacar is ook een allrounder, die ondertussen best een aardige erelijst bij elkaar heeft gefietst.
  8 december 2023 16:38
  Shinzawai klopt ja maar die is niet echt multidisciplinair dus die heb ik niet genoemd, wellicht de beste allrounder op de weg ja maar zo'n godenkinderen maken ze niet elk jaar vrees ik (of misschien wel maar ze moeten dan ook nog eens toevallig in het wielerwereldje terecht komen).
  8 december 2023 17:20
  Ik heb het idee dat Pogacar ook in de cross en op de mountainbike geen modderfiguur slaat.

Reacties zijn gesloten.