Meerdere topteams (waaronder Jumbo-Visma) azen op eerstejaars junior Albert Withen Philipsen
foto: Cor Vos
zaterdag 23 september 2023 om 15:35

Meerdere topteams (waaronder Jumbo-Visma) azen op eerstejaars junior Albert Withen Philipsen

Albert Withen Philipsen kan rekenen op de nodige interesse: verschillende topteams zitten achter de 17-jarige Deen aan. Een van die ploegen is Jumbo-Visma. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Alex Carera bevestigd aan Ekstra Bladet.

De andere ploegen die genoemd worden, zijn UAE Emirates, INEOS Grenadiers, Lidl-Trek, Bahrain Victorious en Alpecin-Deceuninck. Bij de uiteindelijke keuze, staat het sportieve aspect voorop, benadrukt Carera. “Het belangrijkste is niet het financiële aspect, maar dat het een team is met een goed plan voor Albert”, klinkt het. De ploeg die Philipsen in weet te lijven, zal nog wel tot 2025 moeten wachten om gebruik van hem te maken. Volgend jaar is de Deen, die geboren is op 3 september 2006, namelijk nog junior.

Philipsen heeft een bijzonder succesvol seizoen achter de rug. De eerstejaars junior werd onder meer wereldkampioen op weg, Europees kampioen op de weg en Europees- én wereldkampioen op de mountainbike. Ook is hij weg- en tijdritkampioen van Denemarken.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
23 september 2023 16:19
Als er staat dat geld niet belangrijk is, dan is het dat meestal wel…uiteindelijk zijn alle topploegen voldoende ervaren om hem te begeleiden, dus ja, de meest biedende zal hem (maar vooral zijn manager) overtuigen…
    23 september 2023 17:05
    Er staat “belangrijkste”. Das iets anders dan belangrijk. Maar dat de jongen straks een mooi programma kan rijden zal best meetellen. Uno-X of Jumbo zal het wel worden denk ik
23 september 2023 16:08
Lijkt me logisch dat elk zichzelf respecterend team hem een aanbod probeert te doen. Groupama via het jeugdteam of Uno-X lijkt me ook wel wat. Moet vooral doen waar hij zichzelf het beste bij voelt. Een toptalent is het in elk geval.
23 september 2023 19:30
Die gaat naar Alpecin, zijn grote voorbeeld is VDP.
23 september 2023 17:16
Ineos heeft dan wel echt een achterstand zonder opleidingsteam
    23 september 2023 17:50
    Je ziet talenten van dit niveau de laatste jaren steeds vaker de beloften overslaan, dus ik weet niet of dat echt een probleem is.
23 september 2023 18:26
Het zou verrassender zijn als de topploegen geen interesse in hem hadden.
23 september 2023 17:06
Dit lijkt mij een perfecte persoon voor TJV. Op dit moment by far de beste ééndagscoureur van de Junioren. Op Termijn toch de opvolger van van Aert lijkt me zo?

Reacties zijn gesloten.