Toon Aerts en Helen Wyman juichen in Cyclocross Masters

donderdag 21 februari 2019 om 08:52
Toon Aerts en Helen Wyman juichen in Cyclocross Masters

foto: Photopress.be

Belgisch kampioen Toon Aerts heeft in Waregem de jaarlijkse Cyclocross Masters op zijn naam geschreven. De renner van Telenet-Fidea bleef in de eindeseizoensveldrit Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck voor. Bij de vrouwen mocht de afscheidnemende Helen Wyman haar handen nog eens in de lucht steken.

Hoewel er voor de Cyclocross Masters geen plek op de UCI-kalender is staat de wedstrijd steevast garant voor spektakel. Naast de traditionele hoogspringwedstrijd (waarin Tom Meeusen de zege pakte door over tachtig centimeter te zweven) pakte de organisatie dit jaar uit met een noviteit: een trials-parcours vol hindernissen. Vincent Baestaens toonde zich bij de mannen het meest bekwaam in dit circusnummer, terwijl bij de vrouwen de bloemen naar de Française Marion Riberolle gingen.

In de afsluitende veldrit nam Toon Aerts na een half uur cross de maat van Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck. Helen Wyman, die zondag in Oostmalle haar profcarrière afsluit was in de vrouwencross over twintig minuten Alice Maria Arzuffi en Ellen Van Loy te snel af.

Dit artikel delen:

2 Reacties

john 21 februari 2019 om 09:35

Mooi afscheids cadeautje van de collega,s van Helen

Jean Dumas 21 februari 2019 om 10:18

Die Aerts heeft echt alles gereden.

Headlines

Materiaalzone

Populair