Tony Gallopin tekent voor twee jaar bij Lotto-Belisol

dinsdag 6 augustus 2013 om 16:17
Tony Gallopin

foto: Sirotti

Tony Gallopin maakt voor volgend seizoen de overstap van Radioshack-Leopard naar Lotto-Belisol. De Fransman tekent een contract voor twee jaar bij de Belgische formatie. “Met Tony Gallopin wordt onze kern gevoelig versterkt”, zegt manager Marc Sergeant op de ploegsite. “Hij is pas 25, heeft de afgelopen jaren al mooie staaltjes van zijn talent laten zien en heeft ongetwijfeld nog progressiemarge.”

De talentvolle Fransman is erg tevreden over deze deal. “Ik kom in een ploeg met traditie terecht, die kopmannen heeft die hun strepen al verdiend hebben, zowel in de sprint, in het klassieke werk als in de grote rondes en waar ik in de wedstrijden die mij goed liggen mijn eigen kans zal kunnen gaan. De hele periode vanaf Parijs-Nice tot Luik-Bastenaken-Luik staat met stip aangekruist in mijn agenda.”

“Mijn lievelingswedstrijd? De Ronde van Vlaanderen! Ik zie mezelf als een polyvalente renner die in verschillende types koersen mijn mannetje kan staan”, stelt Gallopin. “De komende weken zal ik onder meer actief zijn in de USA Pro Challenge, GP Plouay en de WorldTour-wedstrijden in Canada en zal ik mij uiteraard 100 procent blijven inzetten voor mijn huidige werkgever Radio Shack.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair