Tom Veelers twijfelde aan voortzetten carrière

Tom Veelers twijfelde aan voortzetten carrière

foto: Sirotti

vrijdag 24 juni 2016 om 10:36

Tom Veelers maakte furore als vaste lead-out van Marcel Kittel. De 31-jarige renner uit Ootmarsum is echter al een hele poos inactief en weet ook nog niet wanneer hij terugkeert op de fiets. “Je hebt altijd een punt waar je naar uitkijkt. En dat is er nu niet”, zegt hij tegen de NOS.

Kraakbeendefect
De renner van Giant-Alpecin, wiens contract aan het einde van volgend seizoen afloopt, kampt met een kraakbeendefect. Daaraan is hij inmiddels twee keer geopereerd, waarvan de laatste keer in april van dit jaar. De eerste operatie verhielp de klachten echter niet, want nadien kon hij amper twintig kilometer per uur fietsen. “Dat is toch wat anders dan ik gewend ben. Het was zelfs zo dat ik om zeven uur ’s ochtends al op de fiets zat. Ik zocht allerlei achterafwegen op om maar geen mensen tegen te komen.”

Twijfels
De laatste koers die Veelers uit reed was de Garmin Velothon Berlin, om 31 mei 2015. Hij maakte een kortstondige rentree in de de GP Ouest France-Plouay, maar haalde daar de finish niet. Of en wanneer hij terugkeert, is op dit moment nog onduidelijk. “Je hebt altijd een punt waar je naar uitkijkt. En dat is er nu niet. Ik heb getwijfeld om door te gaan of niet. Maar ik zit nog te graag op de fiets als het goed gaat. Je bent zo bevoorrecht als je vrij kunt sporten, als je van je hobby je werk kunt maken. Het is moeilijk uit te leggen hoe gaaf dat is. Daarom ben ik nog zeker niet klaar hiermee.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

josi 24 juni 2016 om 10:41

Dat ziet er helaas niet best uit. Als zijn situatie de komende maanden niet aanzienlijk verbetert, zal het ongetwijfeld einde carrière zijn. Hopelijk heeft hij er in het alledaagse leven minder last van.

rkfiets 24 juni 2016 om 11:17

Balen zeg, voor hem. Die leek zijn plekje in het peloton gevonden te hebben, maar dat lijkt nu als een nachtkaars uit te gaan. Ik sprak van de week nog iemand die aan het begin van zijn topsportcarrière een ernstige blessure kreeg, die niet meer wegging. Hij moest stoppen met topsport, maar gebruikte zijn topsportmentaliteit om succes te boeken met het oprichten van zijn eigen zaak.

ernesto 24 juni 2016 om 11:44

@Redactie: Twijfelt = twijfelde? De titel suggereert dat hij overweegt te stoppen, dat lees ik in het bericht (op website NOS) helemaal niet terug.

Arema Pro Cycling Team 24 juni 2016 om 14:21

Denk dat TGA er heel anders uit komt te zien in 2017.

NumberSeventeen 24 juni 2016 om 14:21

Na het weggaan van Kittel vreesde ik voor de toekomst van een aantal renners uit zijn trein. De Kort, Timmer, Veelers etc..
Bij Veelers hoopte ik echter op een soort vrije rol voor de sprint kansen in B koersen. Ik denk echter dat er dat niet meer in gaat zitten als ik dat zo hoor :(

nickdt 24 juni 2016 om 15:47

Is dat gebeurt na die beuk van Cavendish in de Tour of later.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair