Tom Veelers tweede Nederlandse opgever

vrijdag 19 juli 2013 om 14:22

Tom Veelers zal de Tour de France dit jaar niet uitrijden. De renner van Argos-Shimano gaf in het begin van de etappe naar Le Grand Bornand op. Veelers reed al vroeg op achterstand en kneep voor de beklimming van de Col de la Madeleine definitief in de remmen. Na Danny van Poppel is hij de tweede Nederlandse opgever.

De 28-jarige Veelers was een belangrijke renner in de lead-out van Kittel. Eerder deze Tour kwam hij nog zwaar ten val kwam door een manoeuvre Mark Cavendish. Hij stond op de laatste plaats in het algemeen klassement.

Ook voor Jack Bauer is de Tour ten einde. De Nieuw-Zeelander kwam in de afdaling van de Col du Glandon ten val en belande met zijn gezicht in het prikkeldraad. Na Rohan Dennis en Christian Vande Velde is hij de derde opgever bij Garmin-Sharp.

Marcel Sieberg – helper van André Greipel – gaf er onderweg eveneens de brui aan. De renner van Lotto-Belisol kwam ten val tijdens de afdaling van de Col de la Madeleine. Zijn ploeg vreest voor een sleutelbeenbreuk. Christophe Le Mével (Cofidis) gaf op vanwege een blessure aan zijn borstbeen. Vacansoleil-DCM moest verder zonder Kris Boeckmans.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair