Tom Veelers: “Ik ga voor een top tien plek in Roubaix”

vrijdag 10 februari 2012 om 14:10

foto: Sirotti

Tom Veelers laat deze week in de Ronde van Qatar zien al in goede vorm te verkeren. Het absolute doel van de Nederlander ligt later in het eerste deel van het seizoen, een goede klassering in De Hel van het Noorden. “Top tien is mijn doel in Parijs-Roubaix”, zo zei Veelers tegen De Telegraaf.

De Ronde van Vlaanderen laat de 27-jarige Nederlander aan zich voorbij gaan. De Driedaagse van De Panne zal dit jaar de voorbereiding op de kasseienklassieker zijn. In 2010 kwam Veelers als dertiende over de meet in de Vélodrome van Roubaix, het doel is dan ook om dit resultaat te verbeteren. “Ik ga voor een top tien plek in Roubaix, iedere plaats hoger is mooi meegenomen. Maar als je met het gangbare deelnemersveld top tien kan rijden, dan is het podium ook mogelijk”, kijkt de Nederlander van Project 1t4i met vertrouwen vooruit.

In Parijs-Roubaix heeft Tom Veelers een beschermde rol, maar in de sprintwedstrijden is hij een pion in de sprinttrein van Marcel Kittel. Met die rol heeft hij geen probleem. “Kittel is gewoon een stuk rapper in de sprint, het lijkt mij dan ook logisch dat ik voor hem werk. Net zo goed zal het mijn rol zijn om voor John Degenkolb de sprint aan te trekken.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone