Tom Steels over Yves Lampaert: “Ik kon hem op geen fout betrappen”
foto: Cor Vos
vrijdag 1 juli 2022 om 18:17

Tom Steels over Yves Lampaert: “Ik kon hem op geen fout betrappen”

Yves Lampaert reed verrassend landgenoot Wout van Aert van de hotseat in de openingstijdrit van de Tour de France. Tom Steels, zijn ploegleider bij Quick-Step Alpha Vinyl, was onder de indruk van zijn renner.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Hij heeft heel goed gereden”, stelde Steels vast in gesprek met Sporza. “Het was het vertrouwen zoeken in de eerste bochten, maar daarna was hij vertrokken. We wisten dat hij goed was, maar dit is wel het hoogste niveau. Technisch heeft hij perfect gereden.”

Het 13,2 kilometer lange parcours in hoofdstad Kopenhagen was ideaal voor Lampaert, vond zijn ploegleider. “Het is een afstand die hem ligt. Alles tussen de tien en vijftien kilometer is voor hem op het lijf geschreven. Ik kon hem niet op een fout betrappen, hij heeft super gereden.”

“Op het Belgisch kampioenschap was hij tweede achter Remco, die ook een wereldtopper is. Als je tegen Wout van Aert en consorten moet rijden, is het altijd kantje-boord. Het zou super zijn als hij het haalt, maar er moet nog een pak renners komen”, aldus Steels.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2022 18:21
Natuurlijk puur geprofiteerd van het betere weer.
1 juli 2022 18:31
En straks wordt hij gediskwalificeerd door ketonen gebruik
    1 juli 2022 18:40
    Daarnaast week hij ook teveel van zijn lijn af… Topprestatie van Yves, al is zijn overwinning op het moment van schrijven nog niet zeker.
1 juli 2022 18:44
Mooie prestatie van Yves. Eigenlijk verdient hij dat wel. Al geef ik toe dat de omstandigheden voor hem wel beter waren dan voor andere toppers.
1 juli 2022 19:14
Mooi toch? Anti winnaar met wilde volksachterban hangt gele trui op muur

Lampy is een mooie, eigen coureur. Ten volle gegund

Reacties zijn gesloten.