Tom Pidcock verkent kasseienrit Tour de France

maandag 25 april 2022 om 20:20
Tom Pidcock verkent kasseienrit Tour de France

foto: Cor Vos

Tom Pidcock heeft daags na Luik-Bastenaken-Luik de kasseienrit van de Tour de France verkend. De Brit van INEOS Grenadiers reed vandaag samen met ploegmaat Michal Kwiatkowski over de Franse stenen. Opvallend, want het was nochtans de bedoeling dat het Britse supertalent zou deelnemen aan de Giro d’Italia van volgende week.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

De 22-jarige renner uit Leeds reed dit seizoen al een indrukwekkend aantal koersen. Na de winter in het veldrijden, waar hij de wereldtitel veroverde, ging Pidcock al snel terug aan de slag op de weg. De Brit reed nagenoeg alle voorjaarsklassiekers, en zou volgens zijn ploeg nu richting de Ronde van Italië toewerken.

De verkenning van de kasseienrit van de Tour is in dat kader opmerkelijk te noemen, al zegt het anderzijds niets over een eventuele deelname. Áls Pidcock effectief zou meedoen aan de Ronde van Frankrijk, zou hij daar ook meteen zijn debuut maken. Vorig jaar reed de winnaar van de Brabantse Pijl 2021 wel de Vuelta a España, maar daar speelde hij geen rol van betekenis.

In de eerste week van de Tour is er een etappe van Lille naar Wallers-Arenberg, met daarin maar liefst elf kasseistroken, goed voor een totaal van bijna twintig kilometer stenen. Vijf van die elf passages werden nooit eerder in een koers opgenomen, ook niet in Parijs-Roubaix.

Onlangs kwam het onderwerp overigens ook al voorbij in de WielerFlits Podcast, waar al gehint werd op een eventuele Tourdeelname van Pidcock nu Egan Bernal zal moeten passen.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Kopinkas 25 april 2022 om 20:29

De Giro aan zich voorbij laten gaan lijkt me sowieso aangewezen.
En dan rustig heropbouwen richting Tour.
Toch opmerkelijk dat deze jongen met al zijn punch en snedige sprintje nog maar één profzege op de weg op zijn teller heeft staan.

Cochise 25 april 2022 om 20:49

Klopt, eentje op de weg en zelfs in de cross nog “maar” 5 profzeges. Dan heeft strijkijzer Evenepoel er toch al opvallend veel met 26 stuks.

Maar wel respect voor de manier waarop hij allerlei (soorten) wedstrijden uitprobeert nu hij nog jong is. Hij stelt zich doelen, die zijn soms onrealistisch, hij loopt vaak met z’n kop tegen de muur maar als hij 25 is zal hij vermoedelijk wel helemaal weten waar hij het best tot z’n recht kan komen en op welke manier hij ernaar moet toewerken. Dan heeft hij nog 10 jaar om te oogsten en zal hij zich nooit moeten afvragen waarom hij in z’n 15 jaar als prof nooit eens die of die wedstrijd heeft gereden.

Gibo 25 april 2022 om 21:44

Een voorjaar van san remo tot Luik combineren met een giro lijkt me sowieso al lastig. Met het wk veldrijden er nog voor is het al helemaal geen goed idee.
Veel proberen is leuk maar het achterliggende plan bij pidcock lijkt soms toch wat zoek.

Michelangelo 25 april 2022 om 22:07

Ga volledig mee met Cochise: er is niks mis met deze wijze van je weg vinden, als je op deze manier ook snel je weg gaat vinden.
Als hij dit nog 10 jaar zo blijft doen zou ik durven zeggen dat een goed plan ontbreekt. Maar als hij volgend jaar duidelijke keuzes gaat maken obv wat dit jaar hem heeft geleerd, dan vind ik dat prima passen bij het opbouwen van een loopbaan.

Het grote gevaar van een “alleskunner” is dat je alles kunt, maar nergens in uit gaat blinken. Terwijl erelijsten vooral worden opgebouwd door ergens heel goed in te zijn, en niet door in iedere wedstrijd (van massasprint tot AK) top 15 te kunnen rijden.

Gibo 26 april 2022 om 07:47

Als je wil weten of grote rondes iets voor jou zijn kom je beter in goede conditie aan de start. Wat leer je bij over je ronde-kwaliteiten door als een uitgewrongen vod aan de giro te beginnen?

josi 25 april 2022 om 20:31

Uh, het ziet er toch meer uit alsof Pidcock aan het veldrijden is.

Sowieso lijkt het me verstandig hem de Giro niet te laten rijden. Hij heeft geen vreselijk slecht voorjaar achter de rug, maar leek toch nergens echt zijn topniveau te halen. Wat rust zal hem wellicht goed doen.

Turtlehead 25 april 2022 om 20:37

Vaagneus. Gezien zijn bijzonder matige presteren het hele voorjaar zou hij beter eens goed rusten en een duchtig trainingsschema volgen, om zo weer tot presteren te komen.

Maar de Tour zat er wel aan te komen, wellicht ook uit onderhandeld met zijn nieuwe contract.

Wheely 25 april 2022 om 22:36

Dat originele programma van hem sloeg ook al helemaal nergens op, ik zocht het nog even op en toen vond ik dit!

https://www.wielerflits.nl/nieuws/dit-is-het-programma-van-tom-pidcock/

Turtlehead 25 april 2022 om 23:38

Hahaha wheely, fantastisch!

Als hij dát programma rijdt, zit hij daarna drie jaar niet meer op een fiets!

Limal 26 april 2022 om 07:07

Uh, Wheely, heb jij WF gehackt en zélf even een doldwaas artikel bij elkaar geschreven?! (insert drie wenend-lachende emojis, waarvan 1 gekanteld)

ChefSpijker 25 april 2022 om 23:20

Zo opvallend is dat niet, 8 maart kwam de Gazzetta al met het nieuws dat Pidcocks schema veranderd was en het Tour zou worden ipv Giro dit jaar.

KimJungPoels 26 april 2022 om 08:14

Het enige wat er opvallend aan is, is dat hij die Tour selectie helemaal niet verdient op dit moment.

Martinez
Yates
Thomas
Ganna
Van Baarle
Kwiatkowski
Castroviejo

Horen er sowieso in thuis. En dan heb je nog 1 plekje over, waar ik als Ineos zijnde eigenlijk liever iemand neer zou zetten die klimmend al wat heeft laten zien het laatste jaar.

fietsvriend 26 april 2022 om 09:36

Dit is toch wel een knappe tourploeg zeg. Martinez toch wel een serieuse uitdager voor de Sloveense hegemonie. Hopen op veel wind in de eerste week.

Chaba 26 april 2022 om 08:25

de keuze om wereldkampioen te worden met veldrijden heeft hem wel zijn voorjaar gekost. Dat is wel duidelijk geworden, dan is de keuze van van Aert de beter geweest kijkend naar de weg. Maar snap pidcock wel aangezien hij nog nooit wereldkampioen was bij het veldrijden en dit was zijn kans. Het zou me niet verbazen dat hij dit volgende jaren anders zal aanpakken.

Michelangelo 26 april 2022 om 08:58

Of is pidcock 1 van de vele renners voor wie het moeilijk is om de verwachtingen van de jeugdcategorieen ook volledig in te lossen in zijn ( eerste ) profjaren?

En zijn de verwachtingen van iedereen misschien te hoog gespannen? De vanzelfsprekendheid waarmee hij altijd in het rijtje topfavorieten wordt gezet is soms bijna bangelijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair