Tom Pidcock: “Pogacar is de enige renner die kan wegrijden op de Poggio”

woensdag 15 maart 2023 om 10:00
Tom Pidcock: “Pogacar is de enige renner die kan wegrijden op de Poggio”

Pidcock won dit seizoen al een mooie klassieker - foto: Cor Vos

Het gaat in aanloop naar Milaan-San Remo met name over Tadej Pogačar, Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar ook Tom Pidcock is op basis van de voorbije weken een van de kanshebbers op de overwinning. De Brit schuift zelf Pogačar naar voren als topfavoriet, maar plaatst ook een kanttekening. “Tijdens de koers zal iedereen naar hem kijken”, citeert Het Laatste Nieuws.

Tadej Pogačar reed de voorbije weken weer indrukwekkend rond in het peloton en is dan ook een grote favoriet voor Milaan-San Remo. “Ik denk dat Pogačar de enige is die, als het echt hard gaat, een gat kan slaan op de Poggio. Je moet alleen daarna opnieuw zo hard rijden om je voorsprong te behouden”, schetst Pidcock waarom het zo moeilijk is om Milaan-San Remo te winnen.

“Iedereen zal naar hem kijken en daardoor is het ongelofelijk moeilijk voor hem om te winnen. Tijdens de koers zal iedereen hem ook weer in de gaten houden. Dat maakt het zó lastig voor hem.” Oud-renner Vincenzo Nibali verwacht dat Pogačar al iets zal proberen op de Cipressa, maar Pidcock denkt toch vooral aan de Poggio. “Op de top van de Poggio weet je waar je staat. Die liegt niet.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?
Lees ook:
Nibali over Milaan-San Remo: “Pogacar zal wellicht al iets proberen op de Cipressa”

“Getalsterkte van een ploeg is irrelevant”
“Milaan-San Remo gaat over de sterkste renner. Positie is absoluut belangrijk, maar veel ploegen hebben sterke renners die dat kunnen doen. De getalsterkte van een ploeg is irrelevant, omdat alleen je sterkste man met de beste renners over de top van de klim gaat. Misschien kan je in de afdaling een beetje spelen als je met twee bent: de ene valt aan, de ander laat een gat vallen of kijkt de kat uit de boom.”

De grote vraag is of Pidcock zaterdag in absolute topvorm aan de start zal verschijnen van Milaan-San Remo, na twee valpartijen in Tirreno-Adriatico. INEOS Grenadiers, de ploeg van Pidcock, liet weten dat hij vooral schaafwonden heeft overgehouden en dat er geen serieuze blessures zijn.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Dr.Watt 15 maart 2023 om 10:15

Ik zou het iets anders verwoorden.

Er zijn er nog wel die zouden kunnen wegraken maar nooit zonder Pogacar erbij.

3
KnightBiker 15 maart 2023 om 10:46

Pogacar kan bijna overal wegrijden, maar rijdt de laatste tijd alles op een hoopje als het peloton al uit elkaar geranseld is en het parcours zwaarder is.
Ik betwijfel daarom of Pogacar zomaar even weg rijdt, de poggio is makkelijker dan alle parcoursen die Pogacar al domineerde dit seizoen. Niemand komt inderdaad weg zonder Pogacar, maar maakt dat uit als die renner Pogacar er altijd oplegt in de sprint?

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 15 maart 2023 om 10:57

ik zou het nog anders brengen: Pogacar is de enige die een gat kan slaan op de poggio en vervolgens de voorsprong kan volhouden/vergroten na de top.

0
KevinK1986 15 maart 2023 om 11:09

Er wordt traditioneel naar elkaar gekeken door de toppers. Hierdoor zijn de renners uit de 2e rang (semi-kopmannen) extra gevaarlijk.
Ik sluit niet uit Laporte, Valter, Covi, Hermans opeens met de cup in de handen staan!

2
Bontempi 15 maart 2023 om 11:43

Een sterke ploeg is net wel belangrijk. Een snoeihard tempo op de Cipressa is nodig.
Ploegmaats die eventuele gaten tussen Cipressa en Poggio kunnen dichten. Iemand die kan helpen bij het positioneren voor het opdraaien van de Poggio. En dan nog iemand die het tempo kan optrekken aan het begin van die laatste klim.

2
Wildebert 15 maart 2023 om 20:26

En Pogi fluitend tussen de wielen…

0
hjjanssen1973 15 maart 2023 om 11:50

Pogacar… de nieuwe kannibaal. De Tour 2024 finale is fantastisch, maar in zijn huidige dominantie heeft Pogacar de strijd dan allang beslist. Maar goed, een strijd om plaats 2-3 kan ook leuk zijn om te zien in het laatste weekend.

1
Eroba 15 maart 2023 om 13:56

Iedereen verwacht dat hij wegrijdt bergop… straks staat hij daar aan de start met een dropper post

1
Tompot 15 maart 2023 om 12:00

Twee man rijden weg, Poggie en WvA..Rest spartelt erachter

-1
Kartouche 15 maart 2023 om 20:17

Van Wout hebben we ook nog maar weinig gezien. Meer dan Matthieu, maar niet op het niveau wat we van hem verwachten. Op basis van wat we gezien hebben, zou je Roglic meer kansen toedichten. Het zou voor Wout overigens mooi zijn geweest als Rogla mee zou doen, want die zie ik ook bij de eersten over de Poggio komen en zou gaten dicht kunnen rijden.

(Maar had evengoed brokkenpiloot in de afdaling kunnen zijn.)

0
Cadellie 15 maart 2023 om 12:07

En jij bent de enige die weg kan rijden in de afdaling van de Poggio, Tom. ;)

-1
Wielermop 15 maart 2023 om 12:51

Vorig jaar vergeten?

0
Cadellie 15 maart 2023 om 13:44

Helaas niet, beterschap Tom.

@Wielermop, niet zo serieus….. De laatste koersen liet Tom toch mooie dingen zien in de afdalingen vandaar dat ik het terugkoppelde naar hem.

-1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone