Nibali over Milaan-San Remo: “Pogacar zal wellicht al iets proberen op de Cipressa”

woensdag 15 maart 2023 om 09:28
Nibali over Milaan-San Remo: “Pogacar zal wellicht al iets proberen op de Cipressa”

foto: Cor Vos (archief)

Tadej Pogačar reed de voorbije weken weer indrukwekkend rond in het peloton en is dan ook een grote favoriet voor Milaan-San Remo. De vraag is alleen of de Sloveen sterk genoeg is om mannen als Wout van Aert en Mathieu van der Poel te lossen op de Poggio. Vincenzo Nibali, zelf een oud-winnaar van ‘La Primavera’, denkt dan ook dat Pogačar een andere tactiek zal toepassen.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De inmiddels gestopte Nibali blikt in gesprek met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport vooruit op Milaan-San Remo. De 38-jarige Italiaan verwacht een zeer bedrijvige Pogačar. “Vorig jaar probeerde hij op de Poggio het verschil te maken, maar nu zal hij zich richten op de Cipressa. Die editie van vorig jaar heeft hij in zijn hoofd geprent. Hij zal iets proberen te veranderen.”

“Ik sluit dan ook niet uit dat hij zaterdag met zijn ploeg een actie vanop afstand, op de Cipressa, zal proberen, om zo Mathieu van der Poel en Wout van Aert af te matten. Van der Poel en Van Aert zijn de twee rivalen voor Pogačar, die wel de favoriet is”, is Nibali van mening.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?

“Van der Poel zal de belangrijkste man zijn voor Alpecin-Deceuninck, al kunnen ze in een sprint ook nog mikken op Jasper Philipsen. Bij Jumbo-Visma verwacht ik dat ze volledig de kaart-Van Aert trekken. Hij kan zijn versnelling plaatsen op het zwaarste stuk van de Poggio, een strook van 600 meter, maar kan eventueel ook wachten op de sprint.”

Lees ook:
Topfavoriet Pogacar kent ploeggenoten voor Milaan-San Remo
Dit artikel delen:

6 Reacties

Seppie 15 maart 2023 om 10:59

Misschien doet ie ook wel niks op de Cipressa, wat een komkommernieuws en het is geeneens komkommertijd. De drang om elk uur 3 of 4 items te lanceren en de daarbij de bijhorende clicks te kunnen generen zorgt ervoor dat WF steeds minder interessant wordt. Tussen alle non nieuws items, WF boulevard items, reclame en verdekte reclame items is het echte wielernieuws nauwelijks nog te vinden.

3
Romāns Vainšteins 15 maart 2023 om 12:18

Laten gaan en dan terughalen tussen cipressa en Poggio, is echt een pelotonstuk. Weg kartouche.

2
DJ63 15 maart 2023 om 13:02

Ik kan me niet niet voorstellen dat er ook maar één kanshebber is die Pogacar durft te laten rijden.

0
Kuiperberg 15 maart 2023 om 14:03

Nee Romans, dit getuigt niet van enige wielerervaring en -kennis. Terwijl je toch al een tijdje meepraat hier op dit forum. Hij moet ze maximaal afmatten (door z’n teamgenoten) op de Cipressa, om op de Poggio er zelf een snok aan te geven.

0
DJ63 15 maart 2023 om 11:04

Ik denk dat Nibali gelijk heeft. Het lijkt me op de zwaardere Cipressa makkelijker voor Pogacar om het verschil te maken dan op de Poggio. Misschien kan Van Aert mee, van der Poel waarschijnlijk niet. Het lijkt me tenminste stug dat je in de Tirreno heuvelop snel moet lossen en dat je dan een week later de beste renner ter wereld wel kan volgen. Ik verwacht een nummertje a la Mercks van Pogi.

0
Quincy Adams (aka voorwiel) 15 maart 2023 om 11:52

Is in lijn met het regelmatig vroeg vertrekken van Pogacar en zijn uitmuntende vorm momenteel.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Net binnen

Populair

Materiaalzone