Tom Pidcock na achtste plaats in Silvelle: “Ik mag niet klagen”

maandag 11 november 2019 om 09:43
Tom Pidcock na achtste plaats in Silvelle: “Ik mag niet klagen”

foto: Cor Vos

Gezien zijn leeftijd mocht Tom Pidcock meedoen aan het EK veldrijden voor beloften, maar hij koos dit crossseizoen resoluut voor de overstap naar de elite. In een door Nederlanders en Belgen gedomineerd kampioenschap reed de Brit naar de achtste plaats.

“Ik kan niet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben”, reageert Pidcock op zijn social media. “Ik wist dat de stap naar de elite een uitdaging zou worden en ik wist dat het zeker niet de makkelijkste optie was. Maar er is niets meer te bereiken bij de beloften. Ik vroeg zelf om deze uitdaging, dus ik mag niet klagen. Nu is het tijd om terug aan het werk te gaan en weer te proberen op het podium te geraken.”

De Brit, die vorig jaar de Europese titel pakte bij de beloften, maakte aan het begin van het crossseizoen bekend dat hij definitief de stap zette naar de elite. Sindsdien stond hij al op het podium in Ardooie, Boom, de klimcross van Beringen en de Koppenbergcross. Tijdens het EK in Silvelle reed hij, achter het duel tussen de latere winnaar Mathieu van der Poel en een contingent Belgen, naar de achtste plaats.

Dit artikel delen:

3 Reacties

ghostwriter 11 november 2019 om 09:49

Pidcock staat nog nergens onder contract voor 2020 toch? Hij heeft aangegeven nog niet naar een PCT of WT ploeg te willen. Ik neem aan dat hij veel aanbiedingen heeft gekregen.

Rawolf 11 november 2019 om 16:00

Gaan wat geruchten dat hij zelf een ploeg start toch?

Jan Blokland 11 november 2019 om 19:11

Hopelijk groeit hij door. Want het is voor het veldrijden hard nodig dat er wat meer uit andere landen aansluiten bij de top.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair