‘Tom Pidcock crost deze winter nog zeker negen keer, WK blijft een vraagteken’

dinsdag 6 december 2022 om 08:24
‘Tom Pidcock crost deze winter nog zeker negen keer, WK blijft een vraagteken’

foto: Cor Vos

Tom Pidcock zal dit veldritseizoen nog minstens negen keer in actie komen. Dat meldt Het Nieuwsblad. De Belgische krant deelde het voorlopige programma van de Brit, van wie nog steeds niet zeker is of hij begin februari zijn wereldtitel zal verdedigen.

De eerste van de negen crossen staat aankomende zondag op het programma: de Wereldbeker Dublin. Daarna wacht een periode zonder competitie. Aan het einde van het jaar volgen de veldritten elkaar echter weer snel op voor Pidcock. Hij rijdt dan achtereenvolgens de Exact Cross Mol (23 december), de Wereldbeker Gavere (26 december), de Superprestige Heusden-Zolder (27 december), de Superprestige Diegem (28 december) en de Exact Cross Loenhout (30 december).

WK een vraagteken
Begin 2023 staat Pidcock aan de start van de X2O Trofee Baal (1 januari) en de X2O Trofee Herentals (3 januari). Vervolgens vertrekt hij op trainingskamp naar Mallorca met zijn ploeg INEOS Grenadiers. In Spanje rijdt hij op 22 januari ook de Wereldbeker Benidorm. Dat is voorlopig de laatste wedstrijd die hij zeker af zal werken, want of Pidcock mee zal doen aan het WK in Hoogerheide op 5 februari, is nog niet duidelijk.

De afgelopen weken betwistte Pidcock in totaal al zes crossen, waarvan hij twee wist te winnen, de X2O Trofee Kortrijk en de Superprestige Boom. In totaal zal hij deze winter dus vijftien crossen rijden.

Dit artikel delen:

5 Reacties

blix 6 december 2022 om 09:00

Was toch aangekondigd voor Val di Sole?

0
josi 6 december 2022 om 09:48

Inderdaad ja.

0
Kopinkas 7 december 2022 om 08:03

Eigenlijk zou de titelverdediger behoudens blessureleed altijd verplicht aan de start moeten staan in een WK.

0
Wieler-Joke 7 december 2022 om 12:28

Als je tot benidorm gaat crossen dan zal het WK ook nog wel lukken zeker, daar snap ik de logica niet echt achter, als hij stopt net na de kerstperiode zoals Van Aert vorig jaar dan is het nog te begrijpen.

0
trend 7 december 2022 om 14:41

dat snap ik, de kabouter maakt geen schijn van kans tegen Wout en Mathieu. Die trui heeft hij alleen kunnen behalen dor de afwezigheid van deze twee giganten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone