Tom Meeusen per direct naar Beobank-Corendon
foto: Rudie Ottens (archief)
maandag 24 april 2017 om 11:19

Tom Meeusen per direct naar Beobank-Corendon

Veldrijder Tom Meeusen zal per 25 april in dienst treden van Beobank-Corendon. Dat laat zijn huidige ploeg Telenet-Fidea weten. De Belg tekende afgelopen winter een contract bij de ploeg van de gebroeders Van der Poel. Dat zou echter pas ingaan op 1 januari 2018.

‘De beste optie’
“Alle partijen waren ervan overtuigd dat het niet ideaal zou zijn om de seizoensvoorbereiding en -start bij de ene ploeg en de rest van het seizoen bij de andere te rijden”, valt te lezen. “Na onderling overleg werd een akkoord bereikt over een vervroegd vertrek van Tom.” Manager Sven Nys streek met zijn hand over het hart: “Een vervroegde overgang was de beste optie, voor iedereen trouwens en daar hebben we de voorbije weken dan ook werk van gemaakt.”

Meeusen: “Bedankt voor de vlotte afhandeling”
“We zijn blij dat BeoBank-Corendon mee wilde gaan in dat verhaal en ik wil hen dan ook bedanken om dit mogelijk te maken. Ook voor de manier waarop we dit samen hebben kunnen afhandelen”, aldus Nys. Meeusen zelf is blij dat het rond is gekomen. “Ik wil beide partijen bedanken voor de vlotte afhandeling van mijn overgang. Het is fijn dat ik mijn samenwerking met de Telenet-Fidea na zo veel jaren op een goede manier kan afsluiten.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
24 april 2017 12:02
Mooi voor Tom . Gisteren profronde made. Van de poel 2 Langeveld 1 en Ligthart 3
24 april 2017 12:16
Waarom gaan bij het veldrijden de contracten eigenlijk alsnog in op 1 januari normaal gesproken? Kan de UCI die regel niet aanpassen? Zoals Lars van der Haar afgelopen jaar eerst de helft voor Giant rijdt (terwijl al bekend was dat hij naar Telenet gaat) en dan halverwege overstapt, lijkt toch niet logisch. Ook lijkt het me voor de ploeg en renner zelf fijner om over te stappen tijdens de zomerstop, zoals Meeusen hier nu doet.
24 april 2017 12:16
Uiteraard de beste optie. Blijft natuurlijk onhandig de contracten in het veldrijden die een kalenderjaar duren terwijl het actieve seizoen van oktober tot februari duurt.
24 april 2017 17:41
De bericht die je wist dat zou komen, natuurlijk.
24 april 2017 18:47
Van Der Haar trainde tijdens zijn blessure voor 1 januari al met Nys, ook in goed overleg. Maar de ploeg van Giant stopte ook op 1 januari, ook al zo onhandig.

Meeusen en Nys hadden geen zin meer in elkaar, dus is dit een goede oplossing.

Reacties zijn gesloten.