‘Tom Dumoulin start in de Tour de France’

maandag 4 juni 2018 om 08:35
‘Tom Dumoulin start in de Tour de France’

foto: LaPresse

Tom Dumoulin staat 7 juli aan de start van de Tour de France. De officiële bevestiging zal in de loop van de week volgen, maar De Telegraaf weet nu al te melden dat de kopman van Sunweb acte de présence zal geven in La Grande Boucle.

Het wordt voor Dumoulin zijn vijfde Tour de France na eerdere deelnames in 2013, 2014, 2015 en 2016. In dat laatste jaar wist hij tweemaal een ritzege te boeken. Iets wat hem in zijn laatste vijf grote rondes is gelukt. In 2016 reed hij ook zowel de Giro als de Tour, maar wist hij beide koersen niet uit te rijden.

Waar en of de Limburger nog gaat koersen voorafgaand aan de Tour is nog onbekend. Na afloop van de Hammer Climb, die hij niet wist uit te rijden, heerste vooral vermoeidheid. “Ik ben vorig jaar na mijn overwinning in de Giro nog even doorgestoomd op adrenaline, maar toen kreeg ik twee weken later de klap van de vermoeidheid tijdens de Ronde van Zwitserland. Ik merk dat ik nu al veel vermoeider ben dan verleden jaar”, doet hij zijn vermoeide gevoel uit de doeken.

[poll id=”814″]

Dit artikel delen:

82 Reacties

Romāns Vainšteins 4 juni 2018 om 20:59

Grote voordeel is wel dat hij volledig vanuit de luwte kan opereren en niemand hem iets kwalijk zal nemen mocht hij bagger zijn. Hem zijnde zou ik die hele maand vanaf heden + de eerste tourweek het aantal opdraventjes tot een absoluut 0punt reduceren en vooral de vingers kruisen dat die eerste 9 dagen rustig verlopen.

ikbenprocycling 4 juni 2018 om 21:44

Precies.

Bassobp 4 juni 2018 om 23:08

Ten Dam uit de Dauphiné gestapt. Echt ziek of toch change of plans nu hij wellicht toch (met Tom) mee moet naar de Tour? Als dat zo zou zijn, dan zou je toch zeggen dat Tom voor het klassement gaat?

Sauerpraum 4 juni 2018 om 23:45

Mooi, in ieder geval een zekerheidje die ik niet moet selecteren in mijn tourpoules.

joowii 4 juni 2018 om 23:46

Grote vraag is natuurlijk ook hoe fris hij nog in zn kop is. Twee keer drie weken ieder moment focus op het klassement is wel veel gevraagd hoor.

dikkechaap 5 juni 2018 om 09:24

@Bassobp
Binnen de ploeg is al enige tijd duidelijk wat de plannen zijn. Daarnaast zou het wel heel onprofessioneel zijn om iemand na 1 dag ongepland terug te trekken.

Los daarvan: Dumoulin gaat de tour hetzelfde in als de Vuelta van 2015. De boot zoveel mogelijk afhouden, maar ondertussen alles doen voor een goed klassement.
Dit was in januari al duidelijk voor de goede verstaander.

Alpenreus 5 juni 2018 om 14:41

Waarschijnlijk had hij meer kans gehad om in de tour de eindwinst te pakken dan in de Giro. Maar ja achteraf is het mooi wonen.. daarnaast is de tweede plek in deze giro een fenomenale prestatie waar Sunweb heel blij mee mag zijn. Ik heb trouwens veel zin in deze tour, het programma vind ik spannender en vernieuwende dan de giro!

Headlines

Populair

Materiaalzone