‘Tom Dumoulin start in de Tour de France’

maandag 4 juni 2018 om 08:35
‘Tom Dumoulin start in de Tour de France’

foto: LaPresse

Tom Dumoulin staat 7 juli aan de start van de Tour de France. De officiële bevestiging zal in de loop van de week volgen, maar De Telegraaf weet nu al te melden dat de kopman van Sunweb acte de présence zal geven in La Grande Boucle.

Het wordt voor Dumoulin zijn vijfde Tour de France na eerdere deelnames in 2013, 2014, 2015 en 2016. In dat laatste jaar wist hij tweemaal een ritzege te boeken. Iets wat hem in zijn laatste vijf grote rondes is gelukt. In 2016 reed hij ook zowel de Giro als de Tour, maar wist hij beide koersen niet uit te rijden.

Waar en of de Limburger nog gaat koersen voorafgaand aan de Tour is nog onbekend. Na afloop van de Hammer Climb, die hij niet wist uit te rijden, heerste vooral vermoeidheid. “Ik ben vorig jaar na mijn overwinning in de Giro nog even doorgestoomd op adrenaline, maar toen kreeg ik twee weken later de klap van de vermoeidheid tijdens de Ronde van Zwitserland. Ik merk dat ik nu al veel vermoeider ben dan verleden jaar”, doet hij zijn vermoeide gevoel uit de doeken.

[poll id=”814″]

Dit artikel delen:

82 Reacties

Javier 4 juni 2018 om 10:04

@Tijnuz

Ik niet om eerlijk te zijn. Vind de Telegraaf doorgaans erg betrouwbaar wat betreft wielrennieuws.

wielerman 4 juni 2018 om 10:05

Logische dat die geen Vuelta doet, heeft dit jaar een mooi parcours op het wk.

Frits des Jeux 4 juni 2018 om 10:11

Mooi dat hij gaat! De Tour is en blijft het hoogste podium in de wielersport. Ik zou Zwitserland lekker laten schieten en evt Route du Sud na een hoogtestage pakken. Go Tom!!

UrbanSteel 4 juni 2018 om 10:17

Of Tom die tijdrit wint is ook maar afwachten op het einde van een ronde, in deze tijdrit van 31k. kom je geen moment in je ritme en als hij zoals in Vaals zware benen heeft dan ontploft onze Tom.
Zie profiel op onderstaande link ;
http://i68.tinypic.com/dqlsie.jpg

Dolomietenfan 4 juni 2018 om 10:17

Tom mist voor de Tour de France goede knechten. Wilco Kelderman heeft nog geen competitie gereden en is uiteraard wel een topper.
Hij zou beter niet gaan starten in de Tour, volgend jaar daar een doel van maken!

ah-ja 4 juni 2018 om 10:19

Javier zo goed als onklopbaar? Tegen een Sky met Froome, Moscon, Kwiat, Thomas, Castroviejo, Van Baarle, Poels, … We zullen zien

Javier 4 juni 2018 om 10:23

@ah-ja

Heb je zeker een punt. Toch heb ik altijd het idee dat TTT niet zozeer draait om individuele tijdrit-capaciteiten. We zullen het meemaken :)

ah-ja 4 juni 2018 om 10:27

Idd we gaan het zien! :)

madeinstars 4 juni 2018 om 10:28

Snap niet waarom zo veel hem liever in de Vuelta zien. Met het ook op het WK is de Tour veel logischer. AK Vuelta-WK combinatie gaan er maar weinig doen vermoed ik.

Arema Pro Cycling Team 4 juni 2018 om 10:28

Dumoulin
Kelderman
Geschke
Matthews
Arndt
Theuns
Andersen
Ten Dam?

LyndaLid 4 juni 2018 om 10:30

Javier… Ben het geregeld met je eens, maar Sunweb is niet eens de favoriet toch? Het is geen parcours zoals in Bergen, en naast het al genoemde Sky lijkt BMC een absolute sterrenploeg aan de start hebben voor een TTT.

ON: Tja, afwachten wat Tom hier zelf over gaat zeggen. Vijf weken rust is lang, maar kan hij zich mentaal meteen weer opladen voor drie weken strijd? Ik vraag het me af. Kijken waar het schip strandt, maar je vooral niet over de kop rijden lijkt mij het devies.

Boomie1 4 juni 2018 om 10:32

Grappig hoe iedereen TD nu ineens als podiumkandidaat opschrijft voor de Giro.
Contador in zijn beste jaren (2011) en Quintana (2017) kwamen ook niet verder dan top 5.

Javier 4 juni 2018 om 10:42

@Boomie

Het verschil ten opzichte van toen is dat er nu een week extra rust zit tussen Giro en Tour, vanwege het WK voetbal geloof ik (?).

RGESINKNR1 4 juni 2018 om 10:43

@Boomie toen zat er minder tijd tussen de grote rondes. Daarom is juist dit jaar een goed jaar om de combinatie giro/tour te doen.

Simon1 4 juni 2018 om 10:53

Lijkt me een goede manier om de verwachtingen wat te dimmen.

Henki 4 juni 2018 om 10:55

Ook wel lekker voor Kelderman, Tom erbij. Alle aandacht gaat naar hem, en Wilco kan lekker in het wiel mee. Benieuwd met welk doel Dumoulin de Tour in gaat, iets in mij hoopt niet voor het klassement, omdat het dan wel eens tegen kan gaan vallen met een echt zware Giro in de benen.

denistel 4 juni 2018 om 10:59

voor de tour bedoel je zeker boomie 1

Jungle Man 4 juni 2018 om 11:39

Voor Kelderman is dit goed.
De vraag is met welke doelstellingen TD de Tour gaat rijden.
Ik denk dat de Giro er dit jaar toch harder heeft ingehakt dan verleden jaar. Vergelijk Thibout Pinot. Dit geldt ook voor Froome, maar nog steeds kan ik me niet indenken dat die de Tour gaat rijden

BoomHoogerland 4 juni 2018 om 11:46

Tom zal toch ook de ambitie hebben om een keer in het geel te rijden, of dat dan de Tour winnen is is een andere vraag.. maar het zou ook voor de ontwikkeling in de komende jaren goed zijn al te ‘wennen’ aan de gele trui. Die heeft nog meer impact dan het roze en rood in de giro danwel vuelta

Fast Freddy 4 juni 2018 om 11:50

Ik denk dat de Vuelta met het oog op het WK nooit een optie is geweest. Dan is de keuze om de tour te rijden om hardheid van een tweede ronde op te doen niet gek. Gewoon kijken tot hoe ver hij kan komen en Wilco helpen als hij een wat doorheen zakt.

zeewolde 4 juni 2018 om 11:57

BoomHoogerland. hoe moet hij de gele trui pakken. We beginnen met twee vlakke ritten en dan een ploegentijdrit. Dan staat hij (Tom) een minuut achter Gaviria ipv in het geel.

ah-ja 4 juni 2018 om 12:00

ik vind dat gezeur (ook van Wuyts) dat de Giro zo zwaar was door het parcours onzin. Het parcours was niet zwaarder dan anders. Minder zwaar zelfs in mijn opinie. Enkel de rit naar Bardonecchia was een ‘echte bergrit’ met een paar ‘reuzen’. Verder steeds haast enkel één klim op het einde. Ook geen Giau, Stelvio, Gavia, Mortirolo. Renners zelf hebben de Giro loodzwaar gemaakt.

Jean Dumas 4 juni 2018 om 12:00

https://twitter.com/laflammerouge16

La Flamme Rouge zet net alle profielen van de Tour online, en ik ga steeds harder huilen dat Tom niet op de Tour gemikt heeft. Die eerste helft is zo saai, dat je alleen in de ploegentijdrit, op Mur de Bretagne en op de kasseien op scherp hoeft te staan. Zelfs mee vluchten voor de bergpunten heeft geen zin in de sprintersetappes. In de bergen was hij er nooit afgereden. Met een goede planning pakte ie zelfs het geel pas in de tijdrit op de laatste zaterdag.

kleomantre 4 juni 2018 om 12:04

Toen Tom bijna de Vuelta won, was hij op voor WK tijdrijden en reed hij daar voor zijn doen wat slap meen ik me te herinneren. Ik weet niet hoeveel rust er tussen die Vuelta zat en het WK tegenover dat van dit jaar. Misschien wil hij die slapte vermijden en gaat-ie liever nu nog een keer hard en volgt daarna een specifiek programma richting WK-tijdrijden met een enkele leuke race tussendoor.

Javier 4 juni 2018 om 12:12

@Jean

Het parcours ligt hem inderdaad goed, de meeste mensen waren daarom ook verrast dat hij de Giro reed. Desondanks heb ik erg van hem genoten in de Giro. Een prachtige 2e, zie maar eens of dat in de Tour ook had kunnen lukken (zonder de Giro ervoor te rijden).

Headlines

Populair

Materiaalzone