Dumoulin over Tour-deelname: “Volgende week duidelijkheid”

Door Koen Middendorp, zaterdag 2 juni 2018 om 10:08

foto: Sirotti

Gaat Tom Dumoulin nu wel of niet de Tour de France rijden? Het is een vraag die wielerminnend Nederland bezighoudt. Na afloop van de klimwedstrijd van de Hammer Series liet de Sunweb-renner weten volgende week duidelijkheid te verschaffen. “Ik weet het al, maar in de loop van volgende week zal het bekend worden”, zo laat hij weten aan L1.

Op de slotdag van de Giro d’Italia – die hij als tweede wist te beëindigen – liet Dumoulin nog weten ‘naar alle waarschijnlijkheid’ te starten in de Tour. “Maar misschien denk ik er over twee weken anders over”, liet de Limburger destijds weten.

Na afloop van de klimkoers is Dumoulin wat vager, als hem gevraagd wordt of hij aan de start zal staan van La Grande Boucle. “De Tour is een koers waar ik heel blij van word, maar ik heb nog wel wat jaren te gaan. Als ik hem dit jaar niet rij, dan betwist ik hem later nog weleens.”

De wereldkampioen tijdrijden laat weten de knoop te hebben doorgehakt, maar pas volgende week het verlossende antwoord te geven. “Jullie gaan het in de loop van volgende week horen. Ik weet het al.”

Over Hammer Series: “Benen ontploften meteen”
Mocht Dumoulin de Tour rijden, dan zal hij ongetwijfeld hopen op betere benen. De 27-jarige renner gaf tijdens de klimkoers van de Hammer Series – op en rond de Vaalserberg – al na twee rondes op. “Het ging vanaf het begin volle bak, waardoor mijn benen in het slechte weer direct ontploften. Het zat er dit jaar niet in”, aldus Dumoulin.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties