Tom Dumoulin richt zich op Luik-Bastenaken-Luik, slaat Waalse Pijl over

dinsdag 21 april 2015 om 13:54
Tom Dumoulin richt zich op Luik-Bastenaken-Luik, slaat Waalse Pijl over

Tom Dumoulin - Foto: Sirotti

Tom Dumoulin zal morgen niet aan de start verschijnen van de Waalse Pijl. De Limburger richt zich volledig op Luik-Bastenaken-Luik en slaat de midweekse klassieker daarom over. Warren Barguil is nu de meest vooruitgeschoven pion voor Giant-Alpecin in Huy.

In de Waalse Pijl staat er dan ook geen enkele Nederlander aan het vertrek van de WorldTour-formatie.

In Luik-Bastenaken-Luik gaat de Duitse ploeg voor Dumoulin en Barguil. “Ik verwacht een moeilijke wedstrijd”, zo zegt ploegleider Aike Visbeek in een persbericht. “Zowel Dumoulin als Barguil zullen zich richten op de finale en tegen die tijd zien we wel wie de beste benen heeft.”

In La Doyenne maakt Simon Geschke zijn rentree na een sleutelbeenbreuk. “Zijn ervaring in dit soort wedstrijden is erg belangrijk voor ons”, aldus Visbeek.

Selectie Giant-Alpecin voor Waalse Pijl 2015 (22 april)
flag-fr Warren Barguil
flag-us Lawson Craddock
flag-us Caleb Fairly
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-fr Thierry Hupond
flag-cn Cheng Ji
flag-se Fredrik Ludvigsson
flag-at Georg Preidler

Selectie Giant-Alpecin voor Luik-Bastenaken-Luik 2015 (26 april)
flag-nl Tom Dumoulin
flag-fr Warren Barguil
flag-us Lawson Craddock
flag-us Caleb Fairly
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Simon Geschke
flag-fr Thierry Hupond
flag-at Georg Preidler

Giant-Alpecin heeft ook de selectie voor de Tour de Romandie bekend gemaakt. Tussen 28 april en 3 mei is Tom Veelers de enige Nederlander in de selectie.

Selectie Giant-Alpecin voor Tour de Romandie 2015 (28 april – 3 mei)
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-us Chad Haga
flag-fr Thierry Hupond
flag-cn Cheng Ji
flag-se Tobias Ludvigsson
flag-si Luka Mezgec
flag-at Georg Preider
flag-nl Tom Veelers

Dit artikel delen:

30 Reacties

Coldeportes 22 april 2015 om 01:18

@wolfje
Waar verwijs ik naar diepgravende wetenschappelijke onderzoeken? Nergens.
Ik verwijs naar de jonge leeftijd van Tom en dat hij fysiek nog niet uitgerijpt is.

Zelfs de grootste pseudokenner moet toch weten dat renners rond hun 27/28e tot volle wasdom komen en daarna nog vele jaren goed blijven, toch zeker tot 34/35 jaar? Vandaar dat de uitspraken om Tom nu al af te schrijven voor een bepaald type klassiekers nergens op slaan. Punt komma punt ;)

wolfje 22 april 2015 om 11:08

@Coldeportes
Mijn punt is meer: hij zegt het misschien iets te stellig, maar er is geen enkele reden om zo te reageren. Jij zet Romans Vainsteins sarcastisch weg als "kenner der kenners", terwijl dergelijke iets te stellige bijdrages hier veelvuldig voorkomen.

Bovendien zijn er mijns inziens wel degelijk redenen om te denken dat Dumoulin niet tot de top in heuvelklassiekers gaat behoren: zijn tijdrit heeft zich veel sneller en beter ontwikkeld dan zijn heuvelkwaliteiten, in grotere heuvelwedstrijden komt hij vaak niet mee met de top (2x heuvelrit in de Eneco, afgelopen WK, de ardennen tot nu toe). Romans bijdrage komt ook weer niet helemaal uit het niets.,..,

Romāns Vainšteins 22 april 2015 om 11:42

Mijn punt is eigenlijk gewoon dat ik Dumoulin, gezien bouw, niet snel tot een ranke heuvelsprinter zie verworden die de strijd met types als Kwiat, Valverde, Rodriguez etc aan kan gaan door bij hen te blijven en op het eindschot te rekenen, te weinig sprinterstype. Dat hij zich eventueel nog dermate kan ontwikkelen dat hij dit soort mannen op pure kracht eraf gooit valt niet geheel uit te sluiten maar is evemin aannemelijk. Ik denk dat Dumoulin zich wat breder moet oriënteren op eendagskoersen in plaats van alles op de Ardennen te gooien waar de concurrentie moordend is en zijn potentieel ook eens op de keien zou moeten testen.

Tenslotte hoorde ik mijn twijfel ook terug in Dumoulin’s eigen relaas na de AGR, die zit momenteel wel een beetje in dubio volgens mij.

Romāns Vainšteins 22 april 2015 om 11:44

In de breedte zie ik Dumoulin wel degelijk als Nederlands grootste klassiekertalent maar puur voor de Ardennen eigenlijk alleen Slagter als renner die er genetisch 100% geknipt voor is.

schipperaar 22 april 2015 om 13:59

@rvs
Zijn bouw nodigt wel degelijk uit voor heuvelwerk, hij is atletischer dan gemiddeld, denk juist dat ie met 67 kg te licht is en nog 5 kg aan spieren moet winnen. Zelf(ja) klom ik veel beter toen ik 3 kg meer woog maar wel broodmager. Niet gebaseerd op studie maar gewoon eigen ervaring.
Maar zoals cdp al zei, een renner op zn 24 al kwalificeren voor de toekomst terwijl sommigen “doorbreken” tegen hun 40e raakt natuurlijk kant noch wal.

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Materiaalzone