Tom Dumoulin over rolverdeling: “In slotweek kijken hoe we ervoor staan”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 28 augustus 2020 om 10:41

Tom Dumoulin over rolverdeling: “In slotweek kijken hoe we ervoor staan”

Tom Dumoulin kan niet wachten om een rugnummer op te spelden en te beginnen aan de Tour de France. De renner van Jumbo-Visma deelt het kopmanschap met Primož Roglič. “Primož en ik gaan beiden voor het klassement”, aldus Dumoulin. “In de laatste week zullen we kijken hoe we ervoor staan.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Dumoulin kende een vlekkeloze voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. In de Tour de l’Ain en het Critérium du Dauphiné maakte hij al een goede indruk als ‘meesterknecht’ van Roglič. In die laatste voorbereidingskoers werd hij bovendien zevende in het eindklassement. “Ik voel me goed en ben blij met de manier waarop ik in de Dauphiné en Tour de l’Ain heb gereden.”

“Die wedstrijden had ik nodig om beter te worden. Het zal een strijd worden tussen meerdere renners en ploegen. Zo’n twintig renners staan aan de start met de ambitie om op het podium te eindigen of zelfs te winnen. We moeten ervoor zorgen dat wij de beste zijn. Ik voel me goed en ben blij dat ik aan de start sta van de Tour.”

Aankomende zaterdag gaat het peloton van start in het Zuid-Franse Nice. De renners krijgen in de eerste etappes al meteen flink wat hoogtemeters voor hun kiezen, waardoor de klassementsrenners meteen op scherp worden gezet.

 
65 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2020
Tom is beter Tom is sterker Tom wint de Tour.
  28 augustus 2020
  Ik heb steeds het gevoel dat Tom beter is dan hij de wereld wil/mag doen geloven...
28 augustus 2020
Roglic start met 11, Dumoulin met 14. Roglic duidelijk de kopman
  28 augustus 2020
  Bernal had vorig jaar ook nr 2.
  28 augustus 2020
  Nr 14. Kopman.
  28 augustus 2020
  Met nr 14 genoeg inspiratie om je onsterfelijk te maken.
  28 augustus 2020
  In 1961 won er voor het laatst iemand met nummer 14: Jacques Anquetil.
  28 augustus 2020
  Ah dus Grondahl Jansen één van de kopmannen met zijn nr. 13?
28 augustus 2020
Zal de TJV-ploegleiding het hoofd een beetje koel weten te houden en zou ze iets geleerd hebben van de Dauphine? Het advies van Contador (zie ander bericht WF) vond ik uitermate sympathiek en vooral getuigen van vertrouwen in de kwaliteiten van Dumoulin.
  28 augustus 2020
  Dat artikel van Contador kan ik niet openen. Meer mensen met hetzelfde probleem?
  28 augustus 2020
  Ja, hebben ze weer verwijderd. Jammer want het was een goed stuk m.b.t. de klimtreinen van Sky (en dus eigenlijk ook USPostal). Het wielrennen is te berekend geworden.
  28 augustus 2020
  Zou dat de wraak van Johan zijn? Contador die geen podium mag krijgen op WF.
  28 augustus 2020
  @fietsvriend, lijkt me stug dat Bruyneel zich bemoeit met het redactiebeleid van WF. Hij schrijft af en toe een stukje en daar krijgt hij dan voor betaald, that's it.
  28 augustus 2020
  Vermoedelijk heeft de nieuwe eigenaar ingegrepen en uitgelegd dat het journalistiek in het algemeen erg matig is om eind augustus een interview van afgelopen winter te plaatsen.
  28 augustus 2020
  Het artikel van Contador is teruggetrokken, omdat het in de perceptie van velen te laat geplaatst is. Die fout heb ikzelf gemaakt en daarom staat het bericht niet meer online.
  28 augustus 2020
  Dat is tenminste helder.
  28 augustus 2020
  Dank, Youri - duidelijk
  28 augustus 2020
  @Youri, Flexibiliteit siert de mens. Was het eerder gepubliceerd? Ben benieuwd. Hopelijk een soortgelijk hernieuwd inzicht bij je collegae/ nieuwe baas als het om Bruyneel gaat. Anders een gemiste kans. On: Roglic zal in het begin vast in de verleiding komen te knallen zodat duidelijk is hoe de verhoudingen liggen. Dumoulin, de jakhals, als backup voor de derde week. Kom maar door met die Tour!
  28 augustus 2020
  @lapjestrui, +1. @Youri, Ten aanzien van Bruyneel: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald!
  28 augustus 2020
  Gasten, denken jullie nu echt dat met wat aanmatigend geleuter nu ineens Bruyneel afgezegd gaat worden? Gezien het geijl met de volg topics killen ten bate van babyblogs en de weerstand daartegen schat ik het als behoorlijk kansloos in. Spaar je energie voor de columns zelf zou ik zeggen, daar valt vast wel wat aan gaten in te schieten.
  28 augustus 2020
  @Vainsteins Je commentaar is aanmatigend in de overtreffende trap en zo kun je eeuwig doorgaan. Ik heb er vertrouwen in dat een en ander kan gaan rollen.
  28 augustus 2020
  Andy Schleck op zijn beurt geeft Dumoulin maar twee magere sterretjes en Roglič maar liefst vijf. (in een zeer recent artikel)
  28 augustus 2020
  Voor wie het interview met Contador alsnog wil lezen, volstaat een privé-berichtje in mijn inbox.
  28 augustus 2020
  "schrijft Bruyneel in zijn voorbeschouwing op de komende Tour de France die we vanmiddag online publiceren." Gisteren is er toch niets meer gepubliceerd op wielerflits? Dus zou goed kunnen dat er nog eens over nagedacht is...
  28 augustus 2020
  Wil het Contadorartikel graag nog eens lezen. Mag de voorbeschouwing van Bruyneel hier ook graag nog eens lezen. Het was een stuk waar bijna alles in vervat zat. Met plezier gelezen.
28 augustus 2020
We zullen snel genoeg weten hoe de renners ervoor staan. Denk niet dat het tot de laatste week gaat duren voor de verhoudingen duidelijk zijn. Ben heel benieuwd hoe Tom zich gaat houden in die eerste paar zware ritten. Tot nu toe heeft hij nog geen enkele rit laten zien met de beste mee te kunnen, hopen dat de L’Ain en Dauphiné hem net die paar procent extra hebben gegeven. Het zij hem in ieder geval meer dan gegund! En voordeel is dat hij ongeschonden overaal doorheen is gekomen.
  28 augustus 2020
  laatste etappe Dauphine hoorde hij duidelijk bij de besten en vorm duidelijk groeiende gedurende beide rondes
28 augustus 2020
Ik zet mijn geld op Roglic.
28 augustus 2020
Ik vind eigenlijk dat je al vanaf de eerste week moet kijken hoe je ervoor staat.
28 augustus 2020
En nu maar hopen dat de sterkste klimmer van het moment (Kuss) alle "stalorders" aan z'n laars lapt. Dat zou pas genieten zijn. ;) Tom moet eerst maar eens aantonen terug drie weken op niveau te kunnen presteren voordat hij enig kopmanschap verdiend. Een vijfde plek in een rit waar Bernal, Quintana, Buchmann, Roglic etc etc etc al waren afgestapt of zich spaarden, en waarbij hij zelfs door z'n "knecht" op bijna een minuut wordt gereden, is wat dat betreft niet echt veelbelovend. Ik gun het Dumoulin van harte, want het zou geweldig zijn mocht Joop na veertig jaar weer eens een opvolger krijgen. Maar denk dat hij nog enkele maanden extra nodig heeft om als serieuze concurrent te kunnen worden gezien. (Niks mis met de Vuelta)
  28 augustus 2020
  Beetje opportunistisch: Als je in 1 klimetappe boven iedereen kan uitstijgen, wil dat nog niet zeggen dat je de sterkste klimmer van het moment bent, en zeker niet de sterkste ronderenner. Daar komt meer bij kijken: constant een hoog niveau halen, verlies beperken (of vermijden) als het een dag minder gaat. Uiteindelijk zijn het de echte winnaars die boven komen.
  28 augustus 2020
  Haha Tom moet bewijzen 3 weken te kunnen terwijl Kuss de beste klimmer zou zijn? man man
  28 augustus 2020
  Andre77 & detac ..> Jullie hebben geen Tour de l'Ain en Dauphiné gekeken blijkbaar ? Op de momenten dat Kuss op kop begon te sleuren in rit twee en drie van de Dauphiné moesten Kruijswijk en Dumoulin er inderdaad gewoon af. (De beelden zijn gewoon op internet terug te vinden, dus raad ik je aan die nog maar eens goed te bekijken.) Kuss die zich helemaal het schompes knechtte in die ritten kwam overigens ook gewoon nog voor Dumoulin en Kruijsraketje over de finish in desbetreffende ritten. En ja na anderhalf jaar niet fietsen heeft een coureur eerst maar weer te bewijzen dat hij terug op niveau is. Naam en faam hebben daar nul komma nul invloed op. Zelfs een Froome en Thomas verdienen niet automatisch een plekje op basis van resultaten uit het verleden. Dus waarom zou Dumoulin zomaar het kopmanschap in z'n schoot geworpen moeten krijgen ? Omdat je dat als fan misschien graag ziet of op basis van resultaten ? Het lijkt me toch dat dat op basis van het tweede moet zijn. En ja Dumoulin is inderdaad aan het verbeteren, maar heeft voorlopig nog niet aangetoond van hetzelfde niveau te zijn als een Bernal, Roglic, Buchmann en nog een hele rits anderen. Ik ben een echte fan van Dumoulin, en ik hoop echt dat hij m'n tegendeel bewijst. Toen hij de Giro won stond ik met tranen in m'n ogen voor de televisie te juichen omdat ik het in mijn leven niet meer verwacht had ooit nog eens een Nederlandse grote ronde winnaar te zien. Maar voorlopig is het voor Tom wel enkel een 5e plekje in een rit (rit 5. Dauphiné) waar een groot gedeelte van de heren die deze Tour top tien zullen rijden al waren afgestapt of een "rustdag" namen. Dus nu niet bepaald een stabiele basis om maar even te denken dat je meedoet om winst in een Tour de France. En dat is de realiteit.
  28 augustus 2020
  Major Tom heeft ook al bewezen in voorbereidingskoersen niet te top te hoeven zijn om dat in een grote ronde wel te zijn... Overigens, de ploegleiding maakt hem niet voor niets mede-kopman... en niet Kuss...
  28 augustus 2020
  Tuurlijk ik ben ook bezorgd dat TD nog net niet ver genoeg is ondanks alle progressie, dat ie bv op 88% de tour ingaat en er op 94% uitkomt, dat t nét niet genoeg is. Maar als er iemand van alle favorieten niet hoeft te bewijzen dat ie een Ronde van 3 weken aankan is hij t wel. Dit jaar is er nog geen grote ronde gereden, heeft iedereen met de grote tussenpauze te maken gehad, dus is er niemand die op dat criterium beter kwalificeert dan hij.
  28 augustus 2020
  @DropEnDrover, wie zich blind staart op het scorebord heeft geen oog voor (zoals ze dat bij Sunweb zo mooi zeggen) het proces of de ontwikkeling. Het is een makke van de moderne tijd waarin er geen ruimte meer lijkt te bestaan voor het begrip "vertrouwen" (touwtje uit de deur van Jan Terlouw). Bovendien is Dumoulin niet bij TJV gekomen als knecht. Hij verdient het op z'n minst om zo lang mogelijk in kansrijke positie door eigen ploeg beschermd te worden richting Parijs. Dumoulin kon de Giro winnen mede dankzij Mollema en Jungels, omdat toen Sunweb-ploegmaten ontbraken. Het is niet te hopen dat zijn TJV-ploegmaten opgerookt zullen zijn tegen de tijd dat hij ze echt nodig heeft - in de derde week, vanwege een onstuimige en overambitieuze Roglic in de eerste twee weken. De Tour is vooral een complex energie-vraagstuk, daarom stelde Contador ook voor om vermogensmeters te verbieden.
  28 augustus 2020
  @ The Bigshow ...> Ik heb het dan ook nergens over een kopmanschap van Kuss. Ik weet niet waar je dat ziet staan in mijn bericht, want dan mag je me dat even aanwijzen. Ik zeg enkel dat Kuss als knecht momenteel de betere klimmer is dan Dumoulin. Maar het gaat hier ook niet over Kuss, maar over het medekopmanschap van Dumoulin samen met Roglic. En ik kan het wel begrijpen dat je dit als Nederlandse ploeg op deze manier in de Nederlandse media naar buiten brengt. Maar op het sportieve vlak heb ik nog niet gezien dat Tom voorlopig ook maar in de buurt komt van Roglic. En dat is mijn enige punt dat ik probeer te verwoorden. Niets meer en niets minder. Dus leg me geen dingen in de mond die ik niet geschreven heb AUB.
  28 augustus 2020
  En waar zeg ik dat jij dat hebt gezegd??? Ik geef slechts aan dat de ploegleiding blijkbaar wel het vertrouwen heeft...
28 augustus 2020
Roglic was sterker, maar viel, daardoor een terugval. Dumoulin was minder sterk, maar ging steeds beter rijden, en had geen tegenslag. Ze zouden wel eens heel dicht bij elkaar kunnen staan. Zelf denk ik als Dumoulin deze lijn doortrekt dat hij gaat winnen.
28 augustus 2020
Vanaf de eerste de beste TJV trein bergop zal de hiërarchie gebeiteld staan, en daar zal Tom toch echt één plek voor Primoz moeten rijden. Als hij zelfs nog voor Kuss in de trein moet plaatsnemen zal hem dit in de eerste weken teveel energie kosten om voor de podiumplaatsen mee te strijden. De grote vraag is hoe Tom hier mee om zal gaan. Geheel tegen zijn karakter in zal hij zijn ongenoegen hierover moeten verzwijgen. Doet hij dit niet, dan zal de ploeg en de ploegleiding zich tegen hem keren.
  28 augustus 2020
  Dat zal wel meevallen, ik denk dat Kuss en Bennett sowieso stuivertje gaan wisselen en als ze slim zijn sparen ze Sep voor de echte zware cols. Dumoulin moet natuurlijk pas gaan knechten als zijn kansen op geel verkeken zijn.
  28 augustus 2020
  @Wheely De plek in de trein heeft ook een psychologische werking. Al start je met een compleet team aan kopmannen, voor het publiek en de tegenstander is in één oogopslag duidelijk wie de echte patron is. Roglic oogt in alles de patron. Straalt ook veel meer rust uit. Als hij door het ijs zakt zullen de voortekenen al vroeg zichtbaar moeten zijn, dus in verband staan met zijn val in de Dauphine. Het probleem wat dan wellicht zal ontstaan is dat hij zal afstappen. Zijn er geen naweeën, dan moet Roglic normaliter vormbehoud tot en met de derde week hebben.
  28 augustus 2020
  @s.t.b. Jij bent teveel bezig met psychologiseren. De koers bepaalt wie de kopman is. Als Roglic zo sterk is als in de Dauphiné is er niks aan te doen, dan is hij de kopman. Maar zelfs dan is het nuttig om Dumoulin achter de hand te houden... dat hebben we immers ook gezien in de Dauphiné. En dat gedoe over de uitstraling van een patron... je kunt moeilijk zeggen dat Dumoulin geen uitstraling heeft, en bovendien maakt dat niks uit. Bernal en Froome stralen weinig uit, toch winnen ze de Tour.
  28 augustus 2020
  Dumoulin vindt die rol als schaduwkopman heerlijk.
28 augustus 2020
De eerste helft van de Tour lijkt het mij handig dat de ploeg de kat uit de boom kijkt. Ineos zal ook wel geen initatief gaan nemen.
28 augustus 2020
Ik ben wel benieuwd wat Jumbo gaat doen als Roglic aangeeft zich heel goed en Jumbo op kop wil zetten terwijl Tom juist zegt een mindere dag te hebben (het kan natuurlijk ook andersom het geval zijn), kiest Jumbo er dan voor om wel of niet te rijden?
  28 augustus 2020
  Het doel is om beide mannen hoog in het klassement te houden tot de laatste week. Als 1 van de 2 een slechte dag heeft zullen ze zelf niet gaan doortrekken
28 augustus 2020
Het maakt mij niet uit wie van de twee wint; als er maar een geel-zwarte wint! Dat is ook de doelstelling van de ploeg. Iedereen hier kan en mag z'n eigen gevoelens uiten en ook zijn/haar favoriet in de schijnwerpers stellen, maar het gaat om geel-zwart als geheel; niet om een individu. De tweede en de vierde dag zouden nog wel eens heel verrassend kunnen uitpakken als Sepp of George zelf in de aanval mag gaan. Dat verwacht de concurrentie niet en houdt de kopmannen in de luwte. Die hoeven dan alleen te volgen en dat is precies wat ze bij een "trein" ook doen. Het enige waar ik bang voor ben is een ongelukkige geel-zwarte val in de hectiek van de eerste 8 dagen. Voor de rest heb ik alle vertrouwen in zowel PR als TD. Zonder schade komt het helemaal goed!
  28 augustus 2020
  Natuurlijk moet de beste winnen. Teams waar overduidelijk 'stalorders' zijn omdat renners zich moeten inhouden tbv een ouder, populairder teamgenoot gaan uiteindelijk ten onder. Dat is niet goed voor de sfeer en onderlinge solidariteit. Het is topsport en geen worstelen.
  28 augustus 2020
  @horsm Nou, Froome die zich in moest houden om Wiggins zijn tour te laten winnen is anders niet heel slecht afgelopen voor Sky/Inios
28 augustus 2020
@Andre77 Tijdens een rit de anderen overstijgen ? Inderdaad, dat is bijlange niet voldoende om aanspraak te mogen maken op leiderschap. Maar Kuss heeft dat toch maar gepresteerd, en in andere ritten bergop de concurrenten pijn gedaan en zijn ploegmaats Dumoulin en Kruijswijk eraf gereden. Ik zie dus niet in waarom Dumoulin (mede)kopman zou mogen zijn, en Kuss niet. In de praktijk zal het natuurlijk zo uitdraaien. Teamorders, nietwaar. Maar of dit volgend jaar nog zal lukken ? Net als het muilkorven van Van Aert. Ik zie beiden over een paar seizoenen vertrekken bij Jumbo. Jammer genoeg zullen ze dan wel enkele kansen op ritwinst, groen, de bollen laten liggen hebben.
  28 augustus 2020
  Ondanks het mondkapje wordt Wout natuurlijk niet gemuilkorfd, Hij kan vrijuit spreken dacht ik. Dat Tom tweede kopman wordt is natuurlijk ook logisch, waarom zou hij als oudwinnaar van de Giro en nummer twee van de Tour opeens ondergeschikt zijn aan een tourdebutant die nog nooit een AK notering van betekenis heeft laten zien. Kuss is aan een ontwikkeling bezig als klimmer waarbij hij zelf tot nog toe twijfelt aan zijn vermogen om ooit voor een kopmanschap te gaan zo zei hij in een interview laatst. Kansen krijgt ook hij overigens genoeg van het team. Vorig jaar mocht hij voor de ritwinst gaan in de Vuelta, wat de Cauwer verbaasde die vond dat hij bij de kopman moest blijven. Dat deze renners de ploeg zouden kunnen verlaten over een aantal jaar kan natuurlijk. Het is ook zeer waarschijnlijk dat Evenepoel over een aantal jaren in Britse dienst gaat rijden denk ik maar dat betekend niet dat ze met spijt zullen terug denken aan hun jaren bij de ploeg waar ze doorbraken, eerder het tegendeel.
  28 augustus 2020
  User5697 ziet wielrenners als een soort hersenloze zombies. Misschien was dat in zijn tijd zo, maar inmiddels kunnen ze gewoon zelf een mening formuleren. En Kuss heeft al duidelijk aangegeven dat hij zichzelf nog niet als klassementsman voor de grote rondes ziet. Van Aert zegt zich in te zetten voor het grote doel: de Tour winnen. Dat kun je dan 'muilkorven' noemen, maar dan neem je in feite de renners dus niet serieus.
  28 augustus 2020
  Zo lang Kuss geen degelijke tijdrit laat zien, is hij niet kopmanwaardig in een grote ronde. Al hoort hij bij de beste 3 klimmers, dat is niet compleet genoeg.
  28 augustus 2020
  Heerlijk, wat belgisch stookolie op t vuur
  28 augustus 2020
  @User, nu laat je wat mij betreft zien dat je de nodige kennis ontbeert. Kuss als mede kopman is natuurlijk een onzinnig idee. De man kan pieken als de beste en heeft momenten dat hij met de sterksten mee omhoog rijdt. Daarnaast laat Kuss ook zien dat hij geen constante factor is in een GT. Totaal geen man om op het podium te rijden in een GT. Wie weet over een paar jaar, maar nu echt nog niet.
28 augustus 2020
@tendam Je gaat volledig voorbij aan de werkelijkheid. Kuss is inderdaad nog jong, en zal hopelijk later nog kansen krijgen als (mede)kopman. Maar in de Dauphiné was al duidelijk te zien dat hij beter is dan Dumoulin. Toch in een lastige rittenwedstrijd zonder relatief vlakke tijdritten. En Van Aert ? Als niet topsprinter, maar wel een hele sterke allrounder met explosiviteit, zijn het nu de beste jaren. Ook volgend jaar zal zich hetzelfde scenario voordoen. Roglic, en in minder mate Dumoulin, zullen de Tour willen winnen. Daarin is geen plaats voor ondersteuning voor Van Aert, laat staan dat hij zijn eigen koers voor ritzeges en/of Groen zou mogen rijden. Van Aert wordt er 26. Volgend jaar 27. Over een paar jaar zullen Roglic en Dumoulin niet meer top zijn. Maar Van Aert zal er dan ook bijna 28 zijn, vooraleer hij "eventueel" voor eigen succes mag gaan. Tenminste als hij bij Jumbo blijft. Op die leeftijd begint de explosiviteit al wat af te botten. Zie Sagan, die al enkele jaren minder goed uit de verf komt bij sprintaankomsten, en zelfs bij lastige aankomsten. In zware voorjaarsklassiekers (RvV, P-R, Strade) zal Van Aert dan nog wel top zijn, op basis van vermogen, duurvermogen, ervaring.... Maar om dan nog ritten te winnen in een (beperkte) massasprint ? Eenzelfde type krachtpatsers zoals Musseeuw, Boonen e.a. verloren ook al vrij snel hun superioriteit in groepssprints, maar maakten het vanaf dan nog af en toe waar in zware wedstrijden. Solo of na winst in een kleine groep.
  28 augustus 2020
  @user5697 Ik ben een Kuss-fan, ik denk dat ik hem ook al wat langer volg dan jij, en die jongen rendeert het best als hij een beetje kan freewheelen. Hij was zonder meer beter bergop dan Dumoulin in de Dauphiné, maar dat zegt natuurlijk lang niet alles. Ik zou in een ronde van 3 weken voorlopig op Dumoulin gokken, aangezien Kuss ook echt kansloos is in waaiers of in de tijdrit. Dat kan Dumoulin allemaal wel. Dat het voor de Vlaamse fans jammer is om Van Aert zich te zien opofferen voor een Hollander en een Sloveen snap ik, maar met alle respect: de groene trui, who cares? Als je met je ploeg de Tour kunt winnen ga je daar voor. Punt.
28 augustus 2020
@ dr op en dr onderrr Ik twijfel of jij de tour d'ain en dauphine wel hebt gekeken want dan had je wel gezien dat Tom zich iedere etappe eerder op offerde in de trein. En op het eind van de dauphine al sleurde Kuss op kop zelfs nog bijna aan kon blijven haken. ;-)
  28 augustus 2020
  Hoi Alto de angliru, (Mooie gebruikersnaam overigens) :) Yep dat heb ik gezien. En daar heb je dan ook helemaal gelijk in. Dus Dumoulin wordt zelfs door z'n eigen ploegleiding op dat moment klimmend als de mindere van Kuss gezien, anders zou de volgorde in het treintje wel anders zijn. Dat Kuss moet knechten is voor mij trouwens ook geen issue hoor, de beste knul heeft zelf ook al lang aangegeven nog niet klaar te zijn voor een rol als reserve kopman of zelfs als de reserve van de reserve kopman. En dat Dumoulin, zeker na het wegvallen van Kruijswijk, als reserve kopman of mede kopman wordt uitgeroepen snap ik ook wel hoor. Vanuit sponsorbelangen, het feit dat het een Nederlandse ploeg is met veel fans, dat hij toch de enige actieve Nederlandse ronde renner is die het maar geflikt heeft een grote ronde te winnen, en al bewezen heeft ook in de Tour om de zege te kunnen meestrijden. Dus vanuit dat oogpunt is het uiteraard allemaal hartstikke logisch. Enkel ben ik wel van mening toegedaan dat hij tot nu toe bij lang en na nog niet kan tippen aan het niveau dat sommige andere wel wedstrijd na wedstrijd demonstreren. En dat een vijfde plek in één rit waar de meeste concurrenten al niet meer meestreden, nu niet bepaalt genoeg is om iemand al uit te roepen tot Tour favoriet zoals sommigen hier al doen. Wat dat betreft heeft Roglic in mijn ogen toch echt nog een paar streepjes voor. Maar wie weet ? Parijs is nog ver, om er maar eens een cliché tegenaan te gooien. Maar persoonlijk denk ik dat deze Tour nog net iets te vroeg komt voor Dumoulin om al mee te strijden voor de echte prijzen. Maar ondanks dat zal de grote winst voor Tom zijn dat hij er hier weer als volwaardig renner uit zal komen, iets wat sommigen onder ons ook al niet meer durfden te geloven als we even een jaartje terug in de tijd gaan. Hopelijk rijd hij later dit seizoen ook de Vuelta, dan kan hij daar mooi z'n revanche nemen op Froompy van de Giro van 2018. ;)
28 augustus 2020
@Marik En jij laat nogmaals zien dat begrijpend lezen voor jou een onmogelijke opgave is. Het gaat om de vergelijking Dumoulin - Kuss. En wat de nodige kennis betreft, of het gebrek daaraan ? Daarvan hebben we nu al voldoende illustraties gezien in al je schrijfsels. Kuss klom veel beter dan Dumoulin. Uiteraard moet Kuss nu nog geen (mede)kopman zijn. Maar de Dumoulin van vandaag nog veel minder. Daarover gaat mijn betoog. De Dumoulin van enkele jaren geleden, zou, met zijn prestatie in de Dauphiné, op koers geweest zijn om een goede Tour te rijden. Als mede-kopman van Roglic. Nu zal hij vooral een luitenant zijn. Het zou me verwonderen dat Dumoulin in de slotkilometer(s) nog meekan. Toch niet elke dag en niet als er heel hard doorgetrokken wordt. Als de echte kopman Roglic dan wegvalt (letterlijk), een slechte dag heeft, of de laatste week door het ijs zak, dan heb je als Jumbo een heel groot probleem. Want dan kan de murw gereden Kuss ook niet meer voor de eindrangschikking in aanmerking komen. Hooguit nog voor een ritzege.
  28 augustus 2020
  Ben je mans genoeg om je ongelijk te bewijzen wanneer Dumoulin op het podium staat in Parijs? Edit: en je doet wederom een poging om recht te draaien wat krom is. Je ziet niet in waarom Dumoulin mede kopman is en Kuss niet. Dat staat er letterlijk. Wees dan mans genoeg om achter je (onzinnige) mening te staan en laat de draaikonterij achterwege. Bespottelijk gewoon.
  28 augustus 2020
  User5697 vergroot de details uit en mist het volledige plaatje, dat hebben we nu wel vaker gezien. Nu wordt een mogelijke kampioen gereduceerd tot 'beter klimmen'. Een grote ronde winnaar is zo sterk als zijn zwakste competentie. Ook al klimt Kuss beter, zijn rijden in waaiers, recuperatie, tijdrijden, etc etc zijn bij lange na nog niet op niveau.
28 augustus 2020
Denk dat Tom al vroeger een move gaat doen.
28 augustus 2020
Normaal gesproken is Roglic gewoon de kopman! Als hem niets overkomt, wint ie de tour.. wel heerlijk om Dumoulin achter de hand te hebben!

Reacties zijn gesloten.