Tom Dumoulin over Remco Evenepoel: “Ik zou hem echt de Tour laten rijden”

donderdag 18 mei 2023 om 15:36
Tom Dumoulin over Remco Evenepoel: “Ik zou hem echt de Tour laten rijden”

foto: Cor Vos

Patrick Lefevere heeft al gezegd dat Remco Evenepoel dit jaar niet zal starten in de Ronde van Frankrijk, maar Tom Dumoulin vindt dat de wereldkampioen na zijn opgave in de Giro d’Italia juist wel moeten debuteren in de Tour. Dat heeft hij gezegd in de podcast Wielerclub Wattage. “De beste Tour de Frances zijn altijd gereden door renners met een verstoorde voorbereiding”, aldus Dumoulin.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De nummer twee van de Tour de France 2018 noemt Jonas Vingegaard hier als voorbeeld. “Vingegaard heeft al twee jaar op rij blessures gehad. Hij heeft niet echt de voorbereiding kunnen doen die hij wilde, het voorjaar ging niet goed, maar hij was er altijd in de Tour.”

“Als Remco twee weken lekker kan doen waar hij zin in heeft…”, vervolgde Dumoulin. “Hij hoeft niet kei- en keihard te trainen. Als hij hersteld is, moet hij gewoon op hoogtestage gaan. Lekker rustig aan, op de basis van de Giro. Dan gaat hij een super Tour rijden.”

Dumoulin vindt dat Evenepoel juist luistert naar de druk die ‘heel België en de hele wereld’ op hem legt als hij niet van start gaat in de Tour. “Hij zou dan alleen nog maar ergens aan de start staan waar hij moet winnen. Dat gaat niet werken. Dan wordt het een lange carrière. Ik zou hem echt de Tour laten rijden. Hij moet het zelf willen, maar hij moet daar de komende twee weken rustig over nadenken. ‘Waarom ook niet?’, denkt hij dan wellicht. (…) Hoe oud is Remco nu? 23? Dat is toch een mooie leeftijd om de Tour te rijden.”

Lees ook:
Patrick Lefevere stellig: “Nee, Remco Evenepoel gaat niet naar de Tour de France”
Dit artikel delen:

11 Reacties

Plakbidon 18 mei 2023 om 15:41

Doe maar niet. Nog even van de tour genieten zonder dat gezeik

2
VDB vs Bartoli 18 mei 2023 om 18:59

Volg Dumoulin & Bakelandts hier 100%. Waarom niet? Pogacar met halve voorbereiding en Vinegaard due altijd pech kan hebben, wie staat er verder aan de start die kans maakt? En dan

2
VDB vs Bartoli 18 mei 2023 om 19:00

*en dan nog, als je 3e/4e/30e wordt, kan je altijd zeggen dat voorbereiding niet goed was en dat je veel geleerd hebt met het oog op volgend jaar. De echte poging tot winnen met 100% voorbereiding komt toch volgend jaar/jaar erna.

2
kruipolie 18 mei 2023 om 19:11

Juist nu kan dat nog, denk ik. Hoe langer het duurt, hoe hoger het verwachtingspatroon.

1
Dikke Kater 18 mei 2023 om 15:58

Edit redactie: Daar ging iets mis ja! Het is aangepast, bedankt voor het melden!

0
xistnc 18 mei 2023 om 19:03

Het verschil met Vingegaard is dat die wel opbouwde naar de Tour.

Ik ben het met Tom eens dat hij naar de Tour 'moet', maar niet vanuit het idee dat hij een superronde gaat rijden, althans qua klassement. Laat hem (of Hem voor de Belgen) proeven, leren, werken voor de sprinters en wat etappes uitkiezen. Daar gaat hij latere jaren alleen maar profijt van hebben.

Wel in de eerste ritten meteen wat tijd verliezen, want anders begrijpen de media en de fans er niets van. Die gaan allicht weer roepen dat hij (of Hij voor de Belgen) van de eerste tot en met de laatste dag aan de leiding zal rijden.

-1
Tony 18 mei 2023 om 18:53

Voorlopig even geen Remco a.u.b die de eerste week alle publiciteit opeisde.

-2
wimvl 18 mei 2023 om 21:07

Je bent niet verplicht om alles hier te lezen Tony

2
Blackcanyon 18 mei 2023 om 16:15

Zeker de laatste 2 jaar van zijn carrière had Tom zelf een verstoorde voorbereiding op de Tour, maar we weten hoe t toen ging in de Tour.
Zijn redenering dat een verstoorde voorbereiding een goede Tour tot gevolg heeft is dus geen garantie maar veeleer onzin.
Met zijn redenatie was Kelderman al 10 keer winnaar van t eindklassement van de Tour geweest.

-8
Giovinazzi 18 mei 2023 om 18:14

Tom kwam ook nog eens na 3 weken Giro richting de Tour en werd toen 2e kan ik me herinneren.

3
sus 19 mei 2023 om 08:16

Sorry maar ik denk dat Tom dumoulin er wel wat meer van af weet dan jij en hij heeft 100% gelijk

1

Headlines

Populair

Materiaalzone