Tom Dumoulin: “Kittel grootste concurrent om trui over te nemen”

Tom Dumoulin: “Kittel grootste concurrent om trui over te nemen”

foto: Marcel Koch

zaterdag 7 mei 2016 om 14:12

Tom Dumoulin staat na zijn tijdritzege in de roze leiderstrui aan het vertrek van de tweede etappe. De kopman van Giant-Alpecin zou in theorie de maglia rosa vandaag al kunnen verliezen aan sprinter Marcel Kittel. “Maar dat maakt niet zo veel uit”, vertelt hij aan WielerFlits.

Massasprint
Voor Dumoulin staat vandaag een relatief rustige dag op het programma richting Nijmegen. “Een massasprint wordt onvermijdelijk. Waar we voornamelijk voor moeten zorgen is dat de kopgroep nog vooruit is wanneer de intermediatesprints er zijn, want Marcel Kittel kan de trui in principe overnemen door genoeg bonificatieseconden te pakken. Dat moeten we niet laten gebeuren, maar dat hebben we niet helemaal in onze eigen hand. […] Voor mij is het een dag dat ik gewoon in het peloton moet eindigen. Kittel is de grootste concurrent om de trui over te nemen. Maar het is al heel mooi. Of ik hem nu wel of niet verlies, zo veel maakt dat nu ook weer niet uit”, aldus Dumoulin, die zich niet druk maakt over Primož Roglič.

Wil je niets missen van de Giro-start in Gelderland en nog veel meer?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

6 Reacties

John Bidon 7 mei 2016 om 14:22

Laatste zin van gesprek is toch opmerkelijk. Die roze trui is dus niet zo belangrijk.

Wheely 7 mei 2016 om 14:26

Hij heeft hem al gegrepen, dag meer of minder maakt geen reet uit.

TeamNL 7 mei 2016 om 14:28

Of je de trui nu 1 of 3 dagen draagt maakt voor de geschiedenis weinig uit, wel voor de centen.

klootje kriekeljon 7 mei 2016 om 14:33

Complimenten aan hoe snel WF een stap gemaakt heeft op het gebied van dit soort filmpjes en items. Ook WFlive is echt heel snel volwassen aan het worden. Gisteren nog een filmpje gekeken waarin Valverde geinterviewd wordt, dat is toch niet niks opeens voor dat kaliber renners staan met je microfoon. En Youri en Maxim doen dat echt prima.

Disarray96 7 mei 2016 om 14:43

@klootje hear hear

achtpuntzes 7 mei 2016 om 14:46

@ klootje:
helemaal mee eens. de site evolueert op een geweldige manier met deze wf-interviews. lijkt me ook erg leuk voor de jongens van wf, van het schrijven van nieuwsberichten naar selfmade reporter en je eigen helden mogen interviewen. :)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair