Tom Dumoulin: “Ik heb vandaag maar twintig minuten genoten”
Foto: Sirotti
zondag 5 juli 2015 om 19:35

Tom Dumoulin: “Ik heb vandaag maar twintig minuten genoten”

Als één van de weinige Nederlanders in het top van het klassement, wist Tom Dumoulin zich vandaag wel te handhaven in de eerste groep. Hij werd uiteindelijk achtste en schuift op naar plek drie in het algemeen klassement. “Maar het was wel heel lastig”, vertelt hij na afloop tegen de NOS.

‘Ik heb gevochten voor mijn plaats’
“We waren op deze omstandigheden voorbereid”, zegt Dumoulin. “Het publiek was wel weer fantastisch, maar daar heb ik alleen de eerste twintig minuten van kunnen genieten. Daarna was het stressen totaan de finish. Ik heb gevochten voor mijn plaats en dat ging best redelijk. Het was heel lastig om mee te schuiven, al had ik een klein beetje geluk dat het net achter mij brak.”

Dumoulin gaat vechten voor geel
De Limburger van Giant-Alpecin wijt zijn prestaties niet alleen aan geluk. “Ik zit er wel bij, ondanks dat het erg nerveus was. Ik ben in de finale ook nergens anders meer mee bezig geweest en heb elk gaatje benut. Maar het voelde bijna als een tijdrit, zo geconcentreerd moest ik zijn.” Het leidde er uiteindelijk toe dat Dumoulin de nieuwe leider in het jongerenklassement is. “De witte trui voelt beter als vanmorgen (toen hij hem mocht dragen, omdat eigenaar Rohan Dennis het geel droeg, red.). Dit is natuurlijk leuk, maar ik hoop nog altijd voor het geel te kunnen gaan. Daar zal ik op de Muur van Huy voor vechten, al gaat dat lastig zijn.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2015 19:37
Ze hebben naar je geluisterd baggerdagen

on: Ik denk dat de kans op geel morgen groter is dan de kans op geel gisteren, dus laten we hopen dat het een mooie maandag wordt
5 juli 2015 19:44
Dumoulin heeft een keer Waalse Pijl gereden. Toen 21ste geworden op 28 seconden van winnaar Valverde. Nu jaar ouder en sterker. Van de klimmers hoeft Dumoulin niets te vrezen, daar heeft hij ruim 30 seconden voorsprong op. Hij moet alleen Cancellara 6 seconden losrijden. Of dat mogelijk is, gaan we morgen zien.
5 juli 2015 19:50
Michel Wuyts zei voor de Tour al dat van alle kanshebbers voor geel de eerste dagen Cancellara het beste de muur op kan.. Ik ben benieuwd! Ik denk dat Tom het beste is, maar 6 seconden... I don't know. Misschien moet Cancellara wel Mollema in stelling brengen en laat ie het daarna lopen.

Dat lijkt me echter vrijwel totaal onwaarschijnlijk want hij wilt sowieso in het geel de kasseien op.
5 juli 2015 19:55
Sagan en Thomas staan toch vrij dicht, stel dat ze nog een paar boniseconden pakken... hopen maar dat de Valverdes en Rodriquezzen van het peloton die seconden pakken en dat Fabian net achter een gaatje zit waar Tom voor blijft... (Tony Martin verwacht ik niet)
5 juli 2015 20:09
Sagan en Thomas gaan totaal niet in de buurt komen. Als ie de seconden op Martin en Cancellara pakt wordt het hem! Of dat gaat lukken..
5 juli 2015 20:27
Goed gedaan Dumoulin. Morgen wordt lastig, als Fabian die trui wil houden.. en dat wil ie vast.
5 juli 2015 20:27
@ LL
Cancellara gaat echt niet knechten voor Mollema, dan had hij dat vandaag ook wel gedaan. Hij zal zijn trui met huid en haar verdedigen en als hij morgen overleeft, dan houdt hij de trui nog vele dagen.
5 juli 2015 20:29
Dit is geen klassieker he, dit is gewoon met een volledig peloton naar de laatste 2 beklimmingen. Het zal me niet verbazen als er na de Top 10 een gat is en daarachter 180 man zitten met dezelfde tijd.
5 juli 2015 20:59
Mooie kerel. Zou heel mooi zijn als hij morgen geel pakt maar ook al doet hij dat hoop ik toch niet dat dat dan het Nederlandse hoogtepunt van deze tour gaat zijn. Daar mag Gesink wat mij betreft op Aple d'huez voor zorgen!
5 juli 2015 21:11
dat dumoulin erbij zat komt denk ik ook vanwege zijn ervaring in de sprinttrein. daar moet je ook voor je plek kunnen vechten. tendam & kruijswijk kunnen dat gewoon niet - ook niet als ze zouden willen. jammer, maar t is niet anders...heeft niets met 'mentaliteit' te maken...
5 juli 2015 21:35
Op basis waarvan zou Cancellera kansrijk zijn op de Muur van Huy? Voor zover ik kan zien heeft 'ie 'm nooit gereden, en Luik volgens mij ook niet. In Amstel is 'ie wel eens achtste geweest, maar dat is wel tien jaar geleden, en de Cauberg is de Muur ook niet. Dumoulin daarentegen werd vorig jaar 21e, op maar 28 seconden van Valverde.
5 juli 2015 21:39
Cancellera en Martin zijn natuurlijk hele goeie renners die ook wel een heuveltje op kunnen. Wordt nog een lastig verhaal voor Dumoulin om ze los te rijden. Zal echt een secondenspel worden.
5 juli 2015 21:55
Dumoulin klimt op het moment het beste van de 3. De vraag is of cancellara het recent nog echt heeft geprobeerd.
Martin kan ook goed omhoog als het moet.
6 juli 2015 00:13
Laten we realistisch zijn. Er is een kans dat hij hem pakt, maar een gretige Cancellara rijdt hij er niet zomaar af op dat relatief korte stuk en ook Sagan rijdt hard omhoog. Maetin in goede dagen ook. Ik hoop het van harte dat het lukt, maar zie liever Mollema winnen.
6 juli 2015 10:34
@Alexander: Mollema wint de etappe en Dumoulin pakt het geel, zou je daar ook mee akkoord kunnen gaan?

Reacties zijn gesloten.