Tom Dumoulin: “Ik heb hier hard voor gewerkt”
Tom Dumoulin ziet aan hoe Esteban Chaves wint - foto: Sirotti
zondag 23 augustus 2015 om 21:33

Tom Dumoulin: “Ik heb hier hard voor gewerkt”

Tom Dumoulin toonde zich sterk in de tweede etappe van de Vuelta a España. De Nederlander van Giant-Alpecin ging op de slotklim mee in een aanval en loste onder meer Nairo Quintana en Nicholas Roche. Op vijftig meter van de finish konden de benen het tempo van Esteban Chaves niet meer volgen. Hij strandde op plek twee. “Ik ben heel blij en tevreden”, reageert Dumoulin na afloop op de ploegsite.

De Limburger wilde na zijn vroeg beëindigde Tour de France revanche nemen. “Het kostte mij twee weken om te herstellen van mijn val in de Tour. Vanaf dat moment was ik vastberaden om nog sterker terug te komen. Ik heb hier hard gewerkt, en het doet mij goed dat het zo uitpakt.”

Ploegleider Addy Engels had dit niet verwacht. “Het resultaat van vandaag was een grote verrassing”, vertelt hij. “We wisten dat Tom goed hersteld was na zijn val in de Tour, maar dit gaat al onze verwachtingen te boven. Het is indrukwekkend om hem zo te zien in zijn eerste koers na zijn comeback.” De komende dagen gaat Giant-Alpecin verder op zoek naar iets waar ze vandaag dicht bij waren; een etappezege. Morgen is een kans voor sprinter John Degenkolb.

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
24 augustus 2015 13:38
@rennerske Dat is toch een stuk leuker dan op reserve een veilige 10de plek op 30 seconde rijden. We hebben al genoeg landgenoten die dat kunnen. Ik betwijfel ook of Tom dit niet kan volhouden. In Zwitserland lukte dat ook prima, evenals de Eneco tour vorig jaar. Als er iets zonde is dan is het wel het feit dat hij bij de verkeerde ploeg zit. Als hij voor het klassement kan gaan moet hij alles zelf doen. In de Vuelta moet hij lead-out spelen voor Degenkolb die hooguit tweede wordt. Doodzonde!
24 augustus 2015 14:09
@ Schipperaar @ Luka
Toch maar enige uitleg dan: Werd een beetje moe van al die droeve betweters die Dumoulin het liefst met vergrendelde benen zien mee pedaleren in Zwitserland of Spanje omdat hij anders zijn tijdritkansen zou verkwanselen. Dikke onzin natuurlijk, die jongen is hartstikke ambitieus , barst van de klasse en weet verdomd goed wat hij wel of niet kan en moet doen.
24 augustus 2015 14:13
@rennerske Ow we zijn het dus eens :-)
24 augustus 2015 14:17
@rennerske
Nuet nodig, begrijp je verhaal volkomen, was iets te voorbarig in mn reactie door betweters die weten wat het beste is voor Tom. Mensen die denken dat je door een keer diep te gaan je seizoen om zeep helpt begrijpen niet dat hoe meer je afziet hoe leuker en makkelijker het wordt.
24 augustus 2015 14:33
@_Luka
Helemaal, word soms een beetje moe van al dat semiwetenschappelijke geleuter van sommigen onder ons.

Reacties zijn gesloten.