Tom Dumoulin hoopt in de UAE Tour voor de winst te strijden

zondag 24 februari 2019 om 09:05
Tom Dumoulin hoopt in de UAE Tour voor de winst te strijden

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin werkt in de UAE Tour zijn eerste wedstrijdkilometers van 2019 af. De kopman van Team Sunweb wil echter niet zomaar meerijden. “Ik hoop met Wilco Kelderman serieus mee te doen om de prijzen”, zo vertelt hij aan De Telegraaf.

Dumoulin is tevreden over het parcours, dat bestaat uit onder meer een ploegentijdrit én twee aankomsten bergop. “Dit parcours moet me eigenlijk nog beter liggen”, zo vergelijkt hij met de editie van 2017, toen hij als derde finishte in de Tour of Abu Dhabi. “Ik mis eigenlijk alleen een individuele tijdrit.”

Gelukkig voor Dumoulin begint de ronde met een 16 kilometer lange ploegentijdrit, een discipline waar hij met zijn Sunweb-ploeggenoten normaliter in uitblinkt. “We hebben ook nu een goede ploeg”, aldus de Limburger. “Het parcours is heel erg snel, waardoor de verschillen klein zullen zijn.”

“Valverde is de topfavoriet”
De UAE Tour zal dan ook worden beslist in de bergen, met aankomsten op Jebel Hafeet en Jebel Jais. Dumoulin ziet een duidelijke topfavoriet. “Alejandro Valverde is dé te kloppen man. Hij won vorig jaar al de Abu Dhabi Tour, en heeft al twee rittenkoersen gereden. Voor mij is dit de eerste wedstrijd van het jaar.”

“Valverde is hier al sinds dinsdag, om de belangrijke ritten te verkennen. Dat tekent zijn ambitie”, aldus Dumoulin, die zelf echter ook wil scoren. “Het is een koers die telt, aangezien het een WorldTour-wedstrijd is. De focus ligt in het voorjaar op Tirreno-Adriatico, maar we willen hier ook serieus meedoen om de prijzen.”


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op de UAE Tour met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone