Dumoulin en Kelderman delen kopmanschap in UAE Tour

maandag 18 februari 2019 om 15:44
Dumoulin en Kelderman delen kopmanschap in UAE Tour

foto: Team Sunweb

Team Sunweb gaat met twee kopmannen naar de UAE Tour. De Duitse WorldTour-ploeg schuift Tom Dumoulin en Wilco Kelderman naar voren als troeven voor het eindklassement in de Verenigde Arabische Emiraten. Max Walscheid is de sprinter van dienst.

“De nieuwe UAE Tour heeft een paar veelbelovende etappes en een paar klassieke etappes, die we al eerder gezien hebben”, legt Team Sunweb-ploegleider Aike Visbeek uit. “Bijvoorbeeld de aankomsten bergop op Hatta Dam en de Jebel Hafeet. Ons grote doel is het algemeen klassement, waar we met Wilco en Tom twee leiders hebben.”

Daarnaast mikt Team Sunweb op sprintsucces met de Duitser Walscheid in de drie sprintetappes. “We brengen ook een nieuwe lead-out-trein met Cees Bol en wegkapitein Nikias Arndt. We gaan voor een solide resultaat in de openingsploegentijdrit. Met Robert Power en Bol hebben we twee debutanten in deze discipline”, aldus Visbeek. “Robert rijdt hier zijn eerste wedstrijd. Cees heeft al een goed debuut gemaakt in Australië, waar hij indruk op ons heeft gemaakt met een paar verbluffende prestaties.”

De UAE Tour (2.UWT) begint op 24 februari en duurt tot en met 2 maart.

Selectie Team Sunweb voor de UAE Tour (24 februari-2 maart)
flag-de Nikias Arndt
flag-nl Cees Bol
flag-nl Tom Dumoulin
flag-us Chad Haga
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Robert Power
flag-de Max Walscheid

Dit artikel delen:

10 Reacties

achtpuntzes 18 februari 2019 om 15:57

Ik las in eerste instantie over UAE heen in de titel, dat was even schrikken lol!

0
pirazzi 18 februari 2019 om 16:15

Een paar verbluffende prestaties in Australië van Cees Bol zal dan plek 21 in etappe 2 en plek 7 in etappe 5 bij de Tour Down Under zijn.

0
horsm 18 februari 2019 om 18:00

Het lijkt me dat het niet alleen om de uitslagen gaat, maar ook om de manier waarop hij zijn werk deed. In de podcast van de Rode Lantaarn gaf Roy Curvers ook aan dat Bol indruk op de ploeg had gemaakt in de manier waarop hij in de sprinttrein functioneerde.

0
Ruben_ 18 februari 2019 om 16:16

Behoorlijk sterk team. Als Dumoulin een beetje in goede doen is mag je toch minimaal een top drie verwachten. Ook al is het veld relatief sterk hier.

0
Melkzuur 18 februari 2019 om 17:08

Zeg maar erg sterk. De Vuelta kan alleen maar dromen van zo'n deelnemersveld.
Bijvoorbeeld dit:
***** Tom Dumoulin, Primoz Roglic
**** Alejandro Valverde, Chris Froome
*** Vincenzo Nibali, Richie Porte, Wilco Kelderman
** Pierre Latour, Tejay van Garderen, Bauke Mollema
* Rui Costa, Ilnur Zakarin, Gorka Izagirre

0
hartstikkebedankt 18 februari 2019 om 18:03

In de vorige Vuelta reden Nibali, Ion Izagirre, MAL, Porte, Buchmann, Pinot, S. Yates, Quintana, Carapaz, Valverde, Mas, Uran, Woods, Zakarin, Kruijswijk, Bennett, Kelderman, Mollema, Aru, Dan Martin dus ‘kan alleen maar dromen van’ vind ik wel een beetje overdreven. In jouw rijtje zit ook een aantal mannen die in deze UAE-Tour niet tot hun max zullen gaan.

0
EddyB1958 18 februari 2019 om 18:14

Ik ben vooral nieuwsgierig naar wat Remco Evenepoel daar gaat presteren. Is toch een sterker deelnemersveld dan in San Juan. En komt Astana er ook aan de start?
@melkzuur Froome 3* ,die was er Colombia nog geen 0,03 waard.

0
koos verrek 18 februari 2019 om 20:29

Froome is op z’n plaat gegaan in columbie, vandaar
Ja lekker terug Remco!!

0
EddyB1958 19 februari 2019 om 03:29

In de voorlaatste rit en dan nog heel in het begin is hij lichtjes opgehouden door een val. In de laatste rit heeft hij enkele hectometers kopwerk gedaan en daarna in de laatste 12 kilometer een kwartiertje verloren. Zeker geen 3* waard.

0
thijssss 18 februari 2019 om 20:12

Voor de ploegentijdrit hebben ze toch wel wat leuks staan met Arndt, Dumoulin, Kelderman en Haga

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone