Tom Boonen schrijft Rund um Köln op zijn naam, Marcel Kittel zesde

Tom Boonen schrijft Rund um Köln op zijn naam, Marcel Kittel zesde

(Archief) foto: Etixx - Quick-Step/Tim De Waele

zondag 14 juni 2015 om 16:15

De 99e editie van Rund um Köln (1.1) in Duitsland is gewonnen door Tom Boonen. De Belg van Etixx-Quick-Step was in de straten van Köln na 196 heuvelachtige kilometers de snelste van een kopgroep van vijf. De Belg Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) legde beslag op de tweede plaats voor de Duitser Andreas Schillinger (Bora-Argon). Zo volgt de 34-jarige renner de Ier Sam Bennett op als winnaar.

Omvangrijke kopgroep
In de lastige beginfase van de Duitse wedstrijd vormde zich na een vijftigtal kilometer koers een omvangrijke kopgroep van 23 renners. Na de eerste wedstrijdhelft bleven daar nog achttien renners van over: Nikolas Maes, Tom Boonen, Petr Vakoc, Moreno Hofland, Maarten Tjallingii, Andreas Schillinger, Edward Theuns, Linus Gerdemann, Christian Mager, Troels Ronning Vinther, Fabian Wegmann, Michel Kreder, Maurits Lammertink, Gerald Ciolek, Youcef Reguigui, Clement Koretzky, Sam Oomen en Antwan Tolhoek. Het peloton onder leiding van Giant-Alpecin en Roth-Skoda volgden op bijna drie minuten.

Tijdens de beklimming van de elfde en laatste gecategoriseerde heuvel kwam er een aanval van Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) in de kopgroep. De Belg kreeg zijn ploeggenoot Nikolas Maes mee. Ook Linus Gerdemann (Cult Energy), Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Andreas Schillinger (Bora-Argon 18) konden hun wagonnetje aanpikken en zo ontstond met nog vijftig kilometer te gaan een nieuwe kopgroep van vijf renners.

Kopgroep sterker dan het peloton
De andere dertien vroege vluchters lieten zich inlopen door het peloton. Met nog vier vlakke lokale ronden van zeven kilometer te gaan in Keulen was de voorsprong van het vijftal nog steeds twee minuten op het peloton. Het peloton onder leiding van Giant-Alpecin, LottoNL-Jumbo en Roompot kwam te laat waardoor de winnaar vooraan zat. Nikolas Maes zette Tom Boonen perfect af en zo was hij de snelste in de sprint met vijf voor Theuns en Schillinger. Marcel Kittel won de sprint van het peloton voor de zesde plaats op één minuut van winnaar Boonen.

flag-de Rund um Köln 2015 (1.1)
Uitslag: Gummersbach – Köln (196,7km)

1. flag-be Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) in 4h26m09s
2. flag-be Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) allen z.t.
3. flag-de Andreas Schillinger (Bora-Argon 18)
4. flag-de Linus Gerdemann (Cult Energy)
5. flag-be Nikolas Maes (Etixx-Quick-Step)
6. flag-de Marcel Kittel (Giant-Alpecin) op 1m00s
7. flag-it Andrea Pasqualon (Roth-Skoda) allen z.t.
8. flag-nz Shane Archbold (Bora-Argon 18)
9. flag-be Yves Lampaert (Etixx-Quick-Step)
10. flag-it Alberto Cecchin (Roth-Skoda)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

30 Reacties

xistnc 14 juni 2015 om 23:10
Quote:
sooike – 14 juni 2015 om 22:59
Mag je dan als volger van de wielersport niet bijna in de lach schieten

Van een niet-volger zou ik het me kunnen voorstellen. Maar nee, inderdaad, van een volger niet. Daar heb je helemaal gelijk in. Zo’n volger zou bijvoorbeeld de koers hebben gevolgd, of toch in ieder geval de moeite hebben genomen om het artikel te lezen.

Dus inderdaad, ook met de kwalificatie ‘beschamend’ heb je een soort van gelijk.

Dalendklimmen 14 juni 2015 om 23:27

@sooike
In de tekst staat toch dat ze 2an in de kop groep hadden dus ze hebben zich wel laten zien, eindresultaat is miss minder maar er wint maar 1 team per wedstrijd dus de rest heeft het ook slecht gedaan ofniet? ?

peervaneynthoven 15 juni 2015 om 00:10

@Sooike Je hebt waarschijnlijk de koers niet gezien, knul. Er zaten lange tijd 2 man van TLJ in de kopgroep. Hoezo “ze zijn de hele dag niet te zien”? Jij hebt niets gezien maar toch weer een mening. Dat is beschamend. En als je het toch gezien hebt is het nog veel beschamender dat jij dat niet gezien hebt. Maar ja, ik ken je en ken ook je mening.

horsm 15 juni 2015 om 08:23

man. wat een niveau. kopman Hofland is erbij, maar kan niet volgen als er bergop wordt gedemarreerd. volkomen logisch & niks beschamends aan.

vroeger was het beter, bij wielerflits

slice 15 juni 2015 om 08:33

Mensen, zullen we allemaal stoppen met reageren op iedereen die deze prachtige site aan het ruïneren is? Ik erger me ook verschrikkelijk aan al dat inhoudsloze gezeur hier, maar laten we ze aub geen podium geven. Hopelijk vinden ze het op gegeven moment niet leuk meer en gaan ze weer een andere hobby zoeken.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair