Tolhoek: “Ik ben geen directe versterking voor Kruijswijk”

Tolhoek: “Ik ben geen directe versterking voor Kruijswijk”

foto: Sirotti

vrijdag 12 augustus 2016 om 08:45

LottoNL-Jumbo presenteerde donderdag met Antwan Tolhoek haar nieuwste aanwinst. Na Juan José Lobato en Lars Boom is de 22-jarige neoprof de derde nieuwe renner voor de Nederlandse WorldTour-ploeg, die deze transferperiode vooral mikt op versterking bergop. “Daar moet ik nog niet mee bezig zijn”, tempert Tolhoek de verwachtingen tegenover WielerFlits.

Brommers
De Zeeuw won in de Ronde van Zwitserland eerder dit jaar het bergklassement. Daar mag men volgens de huidige renner van Roompot-Oranje Peloton niet teveel conclusies aan verbinden. “Laten we eerlijk zijn”, zegt Tolhoek. “Als ik een keer een grote ronde mag rijden binnen nu en twee jaar, dan mag ik al heel blij zijn. Als er een paar van die brommers gas gaan geven, moeten ze niet verwachten dat ik dan een beetje op kop kan gaan rijden en er nog maar twintig man in mijn wiel zit. Zo ver is het nog lang niet. Ik ben pas 22 jaar oud. En ik denk niet dat je iemand van die leeftijd moet aantrekken als versterking voor een kandidaat grote ronde-winnaar”, doelt de jongeling op Steven Kruijswijk.

Bewust
Tolhoek kijkt vooral naar de toekomst bij zijn nieuwe team. “Ze willen mij in de ploeg nemen om me beter te maken en mij te zien groeien, om uiteindelijk zelf een goede renner te zijn. Mocht dat over vijf jaar als knecht zijn voor iemand die een grote ronde kan winnen en er bij mij niet meer in zit, dan is dat zo. Maar dat moet niet de insteek zijn, denk ik. En dat is het ook niet. Ik zie mezelf echt nog niet als een versterking voor Kruijswijk. Ik ga mijn best doen en vind mezelf niet beter dan ik ben. Dat laat ik mezelf ook niet aanpraten. Ik weet wat ik wil en dat is groeien. Wel vind ik het gaaf om met gasten als Kruijswijk en Robert Gesink in de ploeg te rijden. Ik kijk er naar uit om van hen te leren!”

Klimmers
Met Tolhoek erbij heeft LottoNL-Jumbo voor 2017 op dit moment 21 renners onder contract staan. In totaal mag de selectie dertig renners tellen, mits daar twee neoprofs bij zitten. Tom Van Asbroeck, Jos van Emden, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Bram Tankink, Mike Teunissen en Dennis van Winden hebben een aflopende verbintenis, terwijl Maarten Tjallingii inmiddels is gestopt en Sep Vanmarcke reeds tekende bij Cannondale-Drapac. Vooral voor Kelderman en Teunissen is er interesse: beiden kunnen onder andere naar Giant-Alpecin. De prioriteit van LottoNL-Jumbo ligt deze transferperiode op renners die bergop uit de voeten kunnen.

Dit artikel delen:

43 Reacties

Tuttipazzi 12 augustus 2016 om 08:51

Ze zullen dus een paar jongens moeten laten gaan om nog genoeg plaats te hebben voor knechten bergop.

schipperaar 12 augustus 2016 om 09:00

Niet zo bescheiden Antwan, mvdp kan ook gas geven bergop, hoe eerder hoe beter.

sooike 12 augustus 2016 om 09:02

Vanmarcke en Kruijswijk zijn de twee enige toprenners bij TLJ. Vanmarcke is al weg en Kruijswijk heeft bijgetekend op voorwaarde dat hij meer steun in de bergritten krijgt. Kelderman en Gesink lijken ook nu al hun beste kruit te hebben verschoten, dus ik denk dat Kruijswijk in zijn hart al spijt heeft….

Kwouter 12 augustus 2016 om 09:05

Ben benieuwd naar het verhaal van Tankink. Is toch een geweldige knecht. Wil Bram zelf niet? Of vindt TLJ dat hij te veel vraagt?

Koel 12 augustus 2016 om 09:18

Goed dat hij het duidelijk aangeeft, hij voelt de bui al hangen….
Prima realistisch ventje!

maklukzat 12 augustus 2016 om 09:20

Hoe kan Tolhoek nou zeggen dat hij niet een directe versterking is. Is te bescheiden. Het zou best kunnen dat het volgend jaar wel het geval is. Waarschijnlijk kijkt hij te vaak op wielerflits. Veel zure reacties. Tolhoek heeft nog een flinke groeimarge, normaal gesproken, maar daar wordt hier totaal niet naar gekeken. Men komt liever aan met renners als Clement, wat toch een aflopende zaak is gezien zijn leeftijd.

Spruch 12 augustus 2016 om 09:22

@sooike
Waarom? Misschien is hij juist wel blij dat hij als enige echte kopman overblijft zodat er een team om hem heengebouwd kan worden.

Overigens denk ik dat TLJ met Groenewegen, Boom en Gesink nog drie mannen heeft waarvoor het team in dienst kan rijden. En verder zijn ze volgens mij de weg aan het inslaan naar het aankopen van wat meer vrijbuiters. Past ook beter bij hun huidige budget.

schipperaar 12 augustus 2016 om 09:35

Veel te voorzichtig weer, zal hem wel bijgebracht zijn , rem erop tot 28 en dan beseffen dat je nooit zal doorstoten. In gb waren er twee engelse jongetjes van 20 die medailles haalden op de triathlon op de spelen, verschil met engeland wordt almaar groter, zie de baanrenners.
Kweek een eenheid zoals sky waar iedereen overal inzetbaar is en laat ze genieten ipv dat eeuwige balen.

peterwinnen 12 augustus 2016 om 09:36

Maklukzat….niet te bescheiden, maar realistisch. Je kunt toch niet verwachten dat hij volgend jaar a la Poels voor Kruijswijk gaat rijden? Als hij dat over drie tot vijf jaar wel kan, mag hij al heel blij zijn.

LB108 12 augustus 2016 om 09:44

Amai die gelooft ook veel in zichzelf…. Een beetje ambitie graag..

rahimns 12 augustus 2016 om 09:47

@Schipperaar dat is allemaal heel makkelijk praten als je de miljoenen hebt die een sponsor als SKY erin wilt steken. Hier gaat dat gewoon heel lastig worden. SKY steekt niet alleen geld in de WT-ploeg maar ook in opleidingen voor baan en weg. Dat gaan wij hier in Nederland echt nooit voor elkaar krijgen.

Youri IJnsen 12 augustus 2016 om 09:48

Wie zegt dat hij geen ambitie heeft? Die jonge is verschrikkelijk realistisch. Da’s tegenwoordig best knap.

maklukzat 12 augustus 2016 om 09:49

@peterwinnen TLJ is ook niet op zoek naar een Poels denk ik, maar knechten die een eind mee kunnen bergop. Nog een steentje kunnen bijdragen bergop terwijl er nog maar 50 man in het peloton zit. Dat zie ik Tolhoek wel doen als hij zich zo blijft ontwikkelen.

aoyen 12 augustus 2016 om 09:56

En toch denk ik dat je wel dit soort renners gaat moeten krijgen als specifiek voor Kruijswijk. Renners van een hoger niveau zijn denk ik niet snel berijd om zich te schikken voor een kopman van het niveau Kruijswijk, tenzij er een heel hoge vergoeding tegenoverstaat denk ik.

schipperaar 12 augustus 2016 om 09:59

Youri, niet t geld heeft voor de progressie gezorgd bij poels maar een ploeg die veel innovatiever te werk dan bij ons waar tradities nog altijd heilig zijn. In drie weken fietsen als toerist reden van de 26 in de eerste week op de 20 achter in de laatste week, progressie kan heel snel gaan met een goede basis en deze jongen kan veel meer.

horsm 12 augustus 2016 om 10:00

zou met de komst van Vanmarcke bij Cannondale van Baarle geen interesse hebben om naar Tlj te gaan?

Turtlehead 12 augustus 2016 om 10:05

Goeie teksten wat mij betreft.
En wat de titel betreft: Laten we vooral net doen of alles om Kruiswijk draait volgend jaar. Dan kunnen we lekker gaan janken als hij de derde rit van de Giro op zijn plaat gaat of op 7 minuten binnenkomt. Eerst maar eens de Vuelta winnen zou ik zeggen.

Juice 12 augustus 2016 om 10:07

Volgens mij is zijn realisme vooral gezond. Verwachtingen over wat je allemaal wel gaat kunnen die nauwelijks op resultaat/eerdere ervaring (wat hij zoals hij zelf ook zegt nog nauwelijks heeft) zijn gebaseerd maar alleen op wat je wil of waar je van droomt kunnen ook verlammend en vooral alleen maar teleurstellend werken.

Marakus 12 augustus 2016 om 10:10

@horsm, TLJ heeft Boom aangetrokken als vervanging van Vanmarcke. Een tweede dure kasseien gerichte renner (van Baarle kan natuurlijk meer) zal niet binnen het budget passen gezien er nog ondersteuning moet komen voor Kruijswijk.

OT: Realistisch van Tolhoek dat staat mij wel aan. Ik ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen!

tetedelacourse 12 augustus 2016 om 10:16

Eens met Youri. Wat is er tegenwoordig mis met realisme? Tolhoek heeft talent en geeft aan jong te zijn, te willen leren en groeien. Niks mis mee toch?

Als hier verwacht word dat iedere aankoop van TLJ een ondersteuning voor Kruijswijk is, moet je daar volgens mij TLJ op afrekenen. Niet Tolhoek die aangeeft zich vooral nog te moeten ontwikkelen tot de renner die hij kan worden.

Overigens vind ik het qua beleid naar de toekomst van TLJ helemaal niet stom ook jonge talentvolle renners te blijven aantrekken.

krypton 12 augustus 2016 om 10:41

Hij heeft gelijk, hij is zeker nog niet goed genoeg om Kruijswijk bergop bij te staan. Ik hoop ook niet dat LTJ dat hem, Kruijswijk en de toeschouwers wil doen geloven. Men moet nog wel echt serieuze versterkingen voor Kruijswijk halen.

Jungle Man 12 augustus 2016 om 10:45

Mits goede begeleiding denken ik dat tlj veel plezier aan hem kan beleven

marius 12 augustus 2016 om 10:51

Tom Van Asbroeck, Jos van Emden, Moreno Hofland, Wilco Kelderman, Bram Tankink, Mike Teunissen en Dennis van Winden
een paar van deze jongens moeten ze toch houden? de world toer krijgt volgend jaar meerdere koersen erbij las ik laatst dus dan moet je ook zulke jongens erbij hebben.

Laatste man 12 augustus 2016 om 10:52

Leuke renner. Rustig doorgroeien de komende jaren. Wellicht als een soort Bouwman, veel uitrijden in het eerste jaar en mooie koersen rijden. In de kleinere koersen eens voor je kans gaan.

Overigens heeft niemand geroepen dat hij Kruijswijk volgend jaar in de Giro bij moet staan als dé klimknecht. Waarschijnlijk een eigen leven gaan leiden dit verhaal.

Thailand 12 augustus 2016 om 10:55

Goede teksten van een realistisch ventje dat zich niet vroegtijdig over de kling laat jagen. Laat hem maar rijpen in een knechtenrol in de schaduw van Gesink en Kruijswijk. Hij gaat zijn werk heus wel doen, maar je kan inderdaad niet verwachten dat hij het gat dicht gaat rijden wanneer Nibali demareert.
@ aoyen, ik denk dat het een combi moet worden van jonge klimmers en ervaren klimmers. Maar wat bedoel je precies met een ‘kopman van het niveau Kruijswijk’? Is dat een kopman die 2 dagen voor het einde 3 minuten los staat van de nr 2 in het klassement? Ik denk dat er genoeg mannen zijn die daarvoor willen rijden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair