Toch een sleutelbeenbreuk voor Gesink: “De Vuelta is het volgende doel”

dinsdag 29 juni 2021 om 10:05
Toch een sleutelbeenbreuk voor Gesink: “De Vuelta is het volgende doel”

Gesink op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Robert Gesink blijkt toch last te hebben van een gebroken sleutelbeen na zijn valpartij in de derde etappe van de Tour de France. De ervaren klimmer van Jumbo-Visma gaat vandaag in Amersfoort onder het mes. “De Ronde van Spanje is het volgende doel, daar ga ik naartoe werken”, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Voor Gesink zit de Tour de France er al na twee en een halve dag op. De 35-jarige renner van Jumbo-Visma kwam vroeg in de derde etappe ten val omdat hij de gevallen Geraint Thomas niet kon ontwijken. Jumbo-Visma liet eerst weten dat Gesink bij de valpartij het gewricht tussen het sleutelbeen en het schouderblad heeft ontwricht, maar de Nederlander blijkt nu ook last te hebben van een breuk in zijn sleutelbeen.

De routinier liep twee jaar geleden op vrijwel dezelfde plek een breuk op, na een valpartij in Luik-Bastenaken-Luik. “De boel is toen met een plaatje weer vastgezet. Nu zit er aan het einde van dat plaatje een breuk”, aldus Gesink. “Die gaat er dus uit en er komt waarschijnlijk iets anders in. Ik verwacht dat het herstel vrij snel zal gaan. Verder heb ik qua pijn nergens echt last van.”

“Het is waardeloos”
“Maar het is wel gebroken, dus ik kan niet verder fietsen. Het is waardeloos dat het in één keer afgelopen is, nadat ik zoveel maanden met toewijding en opgaves op andere gebieden naar dit doel heb toegewerkt. Het kost een paar dagen om dat te verwerken, maar dan ga ik weer door. De Ronde van Spanje is het volgende doel, daar ga ik naartoe werken.”

Gesink beschrijft in gesprek met het AD ook nog even de valpartij. “Thomas rolde languit over de breedte van de weg, als een soort keeper die in z’n goal ligt. Zijn fiets lag links, hij rechts. Ik kon nergens heen. Ik probeerde nog over hem heen te springen, maar dat lukte niet. Ik ging over de kop en brak daarbij het laatste puntje van mijn sleutelbeen af.” Thomas heeft zich inmiddels geëxcuseerd bij Gesink.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Yeez 29 juni 2021 om 10:08

Gelukkig nergens last van. Een ander plaatje er op en dan ben je inprincipe na 2/3 weken weer fit. Hopelijk kan hij snel de knop omzetten naar de vuelta

T80JZ 29 juni 2021 om 11:05

Maar moest wel de Tour verlaten en dat is al pijnlijk genoeg. Zeker gezien de lange voorbereiding.

Valvuillerdemoz 29 juni 2021 om 10:35

Thomas heeft zich inmiddels geëxcuseerd? Was die er vrijwillig zo bij gaan liggen dan?

T80JZ 29 juni 2021 om 11:01

Thomas reed met een hand aan het stuur over een verkeersdrempel en verloor daardoor zijn evenwicht.

xistnc 29 juni 2021 om 11:19

Maakt dat wel/niet vrijwillig uit om je te mogen verexcuseren? Vreemde opvatting.

Chasse_patate 29 juni 2021 om 11:19

Dan kunnen ze hem wel uit koers nemen voor het in gevaar brengen van andere renners. Net als Groenewegen in Polen mogen ze Sagan ook uit koers nemen voor het beuken van minimaal 2 andere renners.

Jean Dumas 29 juni 2021 om 11:07

Thomas is een correcte kerel, maar je moet er niet achter rijden.

nickdt 29 juni 2021 om 12:04

Klopt. Maar hetzelfde kan je zeggen over renners als Gesink, Martin en Kelderman, maar ja, iemand moet er toch rijden.

S.t.B 29 juni 2021 om 11:36

Verwacht dat Primoz vandaag ook eieren voor zijn geld kiest. Als de komende etappes nu vlak waren zou hij nog enigszins kunnen herstellen, maar staartbeen problemen icm de TT van morgen is de meest pijnlijke combinatie denkbaar.
Beter samen wonden likken en toewerken naar de Vuelta trilogie.
Kan JV nu ook de focus richten op het groen voor Wout.

KnightBiker 29 juni 2021 om 11:43

Met een TT zit je toch juist nog minder overeind? Ik zie niet hoe dat specefiek invloed heeft op het staart been. De All out inspanning en in de beugels hangen zullen lastiger zijn.

S.t.B 29 juni 2021 om 12:30

Ligt helemaal aan de TT houding. Je hebt de koffietafel specialisten op wiens rug je tijdens hun TT moeiteloos je drankje kunt laten staan, maar je hebt ook de zadelwiegers, die continu van voor naar achter op hun zadel schuiven. Vooral die tweede houding is wel degelijk belastend voor het staartbeen.
Tel daarbij het verraderlijke TT parcours van morgen. Biljartvlak is deze zeker niet. Hoe ga je extra kracht bijzetten op de geaccidenteerde stukken. Het staartbeen zit erg dichtbij de zone van de middelpuntvliedende kracht. Tenslotte heb je nog de zenuw kwestie. Pijn in het staartbeen straalt door naar de rug. Het kan dus heel goed zijn dat Primoz een minder aerodynamische houding moet aannemen om de pijn te verzachten.

Wim Kruithof 29 juni 2021 om 12:59

Afhankelijk van in hoeverre Jumbo – Visma voor een klassement gaat in de Vuelta, zou Gesink wellicht voor het blauw kunnen gaan. Lijkt mij een prachtig doel en kroon op zijn palmares, nu hij toch in de herfst van zijn carrière zit.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair