Tjallingii wil nog één keer pieken in Roubaix
Foto: LottoNL-Jumbo
woensdag 13 januari 2016 om 16:15

Tjallingii wil nog één keer pieken in Roubaix

Nog een half jaar en dan zit de professionele wielercarrière van Maarten Tjallingi erop. De geboren Leeuwarden heeft nog één keer alles uit de kast gehaald om de komende maanden waardig afscheid te nemen: “Ik heb geweldig veel zin in het wielerseizoen, heb als een beest getraind.”

Giro laatste kunstje
De renner van LottoNL-Jumbo begint zijn seizoen aanstaande dinsdag in de Tour Down Under. Daar hoopt hij er meteen te staan. “Vorig jaar werd ik in de daar nog uit de wielen gereden”, biecht hij op tegen het ANP. Zijn focus ligt echter in het voorjaar, als vanouds bij de Hel van het Noorden. Die koers ligt Tjallingii nauw aan het hart, waarin hij in 2011 na een lange vlucht derde werd. De kers op de taart moet echter de start van de Giro d’Italia in zijn woonplaats Arnhem zijn, die langs zijn achtertuin voert.

Hoofddoel is rol van betekenis in Roubaix
“Toen dat bekend werd, wist ik: dat wordt ‘m. Nog een keer een hoofdrol in Parijs-Roubaix en de Giro rijden in mijn eigen stad. Dat zijn de hoofddoelen”, vertelt Tjallingii. Daarna begint hij eind mei aan een vervolgcursus neurolinguïstisch programmeren, om vervolgens als fulltime personal coach voor zijn eigen bedrijf Mii aan de slag te gaan.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
29 Reacties
Sorteer op:
13 januari 2016 16:18
Deze renner gun ik zeker nog een mooie overwinning of podiumplek in een klassieker of in een Giro etappe. Hopelijk krijgt hij een mooi afscheid.
13 januari 2016 16:23
ik ga even googlen op neurolinguistisch programmeren. geen idee wat dat is.
edit: oei, psychtherapeutische kwakzalverij dus.
het gaat er dus niet om wat je zegt, maar hoe je het zegt, en naar welke kant je ogen kijken wanneer je iets zegt. dit zonder enige wetenschappelijke basis. voor een flink pak geld kan je een cursusje doen om zelf NLPer te worden, en dat ga je dan terugverdienen door zelf cursusjes aan te bieden. hilarisch gewoon :p
13 januari 2016 16:34
Maarten wordt met andere woorden de Nostradamus van de 21e eeuw? ;)
13 januari 2016 16:59
Dus we schrijven de naam Tjallingii alvast op voor de vlucht van de dag in P-R
13 januari 2016 17:03
@jerteg en in milaan-San remo en in een van de ritten van de giro in gelderland. Ik hoop van harte dat hij er iig 1 wint. Heb hem een paar keer zien trainen dat zag er idd behoorlijk beestachtig uit.
13 januari 2016 17:09
Schrijf ook maar vast op voor de eerste bergtrui van de giro
13 januari 2016 17:25
Willen zitten in Afrika, dromen mag maar het zal niet gebeuren vrees ik.
13 januari 2016 17:31
Eens met 8.6 op 'hilarisch' na, daar zet ik graag 'tenenkrommend' neer, stop.
Eenieder zijn/haar placebo hoor,… Ik pas.
13 januari 2016 17:55
ik neem aan dat ie dat zelf betaald. anders zonde van het toch al karige budget!
13 januari 2016 18:01
@8.6 in een paar minuten van iemand die het begrip niet kende naar een uitgesproken tegenstander. Knap! Ik hoop voor dit forum dat over je wielerstandpunten wat langer is nagedacht.

On: deze man kan echt ongekend stoempen maar voor een renner als hij moet wel alles meezitten wil ie een mooie overwinning pakken. Zoals in de world ports classic 2013. Gun het hem!
13 januari 2016 18:23
@ Belmonte:
nou, zo moeilijk is het nou ook weer niet om tot die conclusie te komen. pseudowetenschap om veel te dure cursussen aan te bieden terwijl nooit onderzocht is of het wel enig effect heeft. ik weet niet of jij dan nog meer info nodig hebt om een oordeel te vellen, ik in ieder geval niet.
maar goed, ik hoop dat Maarten nog mooie dingen gaat laten zien in zijn laatste seizoen. zijn we het daar tenminste over eens. :)
13 januari 2016 18:52
Zo is het, 8.6 :)
13 januari 2016 19:01
fulltime personal coach zegt voor mij al genoeg :p
13 januari 2016 19:42
Jongens. Even je wetenschapsfilosofieklasje opnieuw doen voordat je een grote broek aantrekt op dit forum.
14 januari 2016 07:58
Wat is internet toch een verheven plek hè. Lekker mensen en hun leven bashen, gewoon omdat dat zo makkelijk is. Of het nu op basis van te weinig informatie of kennis is of niet doet er niet toe want we Zion tofu annoniem.

Ik gun MT nog veep succes, zowel op de weg als met al het andere.
14 januari 2016 08:02
Laten we hier nu eindelijk de discussie over 'evidence based' voor eens en voor altijd oplossen!

Natuurlijk ben ik voor gedegen onderzoek, maar mensen (incl hoogleraren) die met de term kwakzalverij aan komen zetten zijn meestal verblind door hun eigen dogma's.
14 januari 2016 09:44
Ik schrijf hem op voor de Volta Limburg Classic
14 januari 2016 10:00
Voor wie het helpt, ik geef tegenwoordig bromtherapie waarbij lage tonen je creatieve centrum triggeren en in combi met cactusextract en strekyoga zowel je persoonlijke als buitenechtelijke leven zonder belangenverstrengeling een boost van jewelste zal ondervinden !
14 januari 2016 10:03
Los daarvan gun ik Tjallingii natuurlijk nog die éne overwinning hè, keiharde renner is het toch, ik zet in op een solo GW in nare omstandigheden waarin het peloton zich ernstig verrekend en Jehan van Summeren er als laatste afgedrumd wordt in de kopgroep.
14 januari 2016 10:07
Lekker belangrijk wat Tjallingii na zijn wieler-carrière gaat doen, daar hoeft ook geen mening over gevormd te worden. Ik lees hier dat een wielrenner zijn carrière op een mooie manier wilt afsluiten.

Dit is toch wel een wieler-forum?
14 januari 2016 10:37
RV
Mescaline van de peyote zeker:)
14 januari 2016 11:09
Beetje kort door de bocht die reacties over NLP. NLP wordt sowieso zakelijk flink gebruikt, en dat heeft niets met kwakzalverij te maken. Je houding, antwoorden, vragen en zelfs het feit of je wel of niet aan je neus krabt hebben invloed op je gesprekspartner, en dat kan het verschil betekenen tussen deal en no-deal. Ik heb hier in mijn werk regelmatig mee te maken, en het werkt tot op zekere hoogte echt. Soms pik je de NLP-ers aan de andere kant van de tafel er meteen uit, en zelfs met die voorkennis merk je nog dat je je bij deze personen vaak beter voelt dan bij niet-NLP-ers. En dat is naast het financiële stuk enorm belangrijk op zakelijk gebied.
Als ik mijn gevallen dochter een kus op haar knie geef doet het ook echt minder pijn.
14 januari 2016 11:27
@8.6
Jij hebt geloof ik niet veel info nodig om iets of iemand tot op de bodem af te kraken... je doet het dan ook bij vrijwel alles ;)

Tjallingii lijkt me wel een goede motivator. Die kwaliteit gaat hij blijkbaar uitbuiten. Prima, zou ik zeggen.
14 januari 2016 12:29
@ tendam:
je hebt gelijk. ik ga vandaag nog een fulltime personal coach inhuren die mij weer op het positieve pad gaat brengen. ook heb ik me aangemeld voor de bromtherapie van Romans :)
14 januari 2016 13:07
On: heb er zin in om maarten nog een paar keer te zien knallen!

off:
NLP heeft geen enkele wetenschappelijke basis. Dat wil niet zeggen dat er geen enkel individu mee geholpen kan zijn, Ten eerste door het placebo-effect. Ten tweede kan het best enkelen helpen als de groep die het gebruikt maar groot genoeg is.

Echter kan hetzelfde gezegd worden voor elke andere zelfbedachte methode. Als een coach beloofd met NLP resultaten te bereiken (en er flink geld voor vraagt), dan komen de termen kwakzalverij en oplichting aardig in de buurt.

Reacties zijn gesloten.