Titelverdediger Alexey Lutsenko staat er opnieuw in Oman
foto: Cor Vos
zondag 17 februari 2019 om 12:19

Titelverdediger Alexey Lutsenko staat er opnieuw in Oman

Alexey Lutsenko lijkt klaar om zijn titel te verdedigen in de Tour of Oman. De Kazach van Astana won namelijk de tweede etappe met aankomst in Al Bustan. Alexander Kristoff greep naast zijn tweede dagzege op rij, terwijl Ryan Gibbons als derde finishte. Kristoff blijft wél in het bezit van de leiderstrui.

Na een biljartvlakke openingsrit, kregen de renners vandaag een pittige etappe voorgeschoteld naar Al Bustan. De Al Jabal Street-klim (3,4 km aan 8,8%) was de lastigste beklimming van de dag, maar de beslissing zou vallen op de flanken van de Al Jissah (1,4 km aan 9%). Na de top was het immers nog maar vijf kilometer tot de streep.

Vier vluchters vinden elkaar 
Het startschot had nog maar nauwelijks geklonken, of de Belgen Jérôme Baugnies, Lionel Taminiaux en Preben Van Hecke en de Spanjaard Aritz Bagües reden weg. Dit viertal wist een maximale voorsprong bijeen te fietsen van ruim vier minuten, maar het peloton had de situatie onder controle.

Vooraan bleek Van Hecke de sterkste, en dus reed de ervaren renner van Sport Vlaanderen-Baloise weg op de voorlaatste klim. Het bleek uitstel van executie, want de Belg werd nog voor de voet van Al Jissah gegrepen. Op dit korte maar pittige klimmetje kwam titelverdediger Alexey Lutsenko als eerste boven, gevolgd door Elie Gesbert en Domenico Pozzovivo.

Lutsenko snelt naar de zege 
Lutsenko kwam niet alleen als eerste boven op de beklimming van Al Jissah. De Kazach van Astana wist ook als eerste de finish te bereiken in Al Bustan, na een perfect getimede aanval. Kristoff en Gibbons kwamen te laat, waardoor ze genoegen moesten nemen met de dichtste ereplaatsen.

Alexander Kristoff is nog altijd de leider – foto: Cor Vos

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
17 februari 2019 12:22
Kristoff tweede na zo'n lastige finale? Lijkt alsof hij opnieuw zijn vorm van 2015 heeft teruggevonden.
    17 februari 2019 13:31
    Dat zou mooi zijn. Hier tussen allemaal mannen die een bergje over kunnen.
17 februari 2019 17:11
@Samlambeej, Dat kan Kristoff in principe ook. Niet voor niets de Ronde eens gewonnen.

Reacties zijn gesloten.