Peter Sagan krijgt geldboete, motard uit koers gehaald
Foto: Sirotti
zaterdag 29 augustus 2015 om 21:40

Peter Sagan krijgt geldboete, motard uit koers gehaald

Zoals al uit de boze reactie van Peter Sagan viel af te leiden, is hij in de finale van de achtste etappe in de Ronde van Spanje geraakt door een motor. Dat meldt zijn ploeg Tinkoff-Saxo via Twitter. Sagan zag door het incident zijn kansen op de ritzege in rook opgaan.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Sagan reageerde zijn frustratie af door op een wagen van de organisatie te slaan en tegen een motor te trappen. De ploegleiding van Tinkoff-Saxo zou momenteel in overleg zijn met de UCI.

Update 21.40 uur
Er zijn straffen uitgedeeld na afloop van het incident rond Sagan en de motor. De motard is uit koers gehaald, terwijl Sagan een geldboete van 400 Zwitserse Franken opgelegd heeft gekregen. De ene helft vanwege slecht gedrag dat het imago van de wielersport beïnvloedt, de andere helft vanwege het aanvallen en bedreigen van een volgauto en een andere motard.

Bekijk hieronder de beelden na afloop van het incident.

[poll id=”109″]

 
109 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 5
29 augustus 2015 18:30
Vuelta, schaam je.
29 augustus 2015 18:31
29 augustus 2015 18:34
Schandalig dat gelazer met die motoren, dat wordt steeds gekker. Het peloton maar de koers eens stil leggen om hier betere regels voor af te dwingen.
29 augustus 2015 18:36
Wordt de motaar nu ook uit de vuelta gezet!
29 augustus 2015 18:37
De woede is schitterend, maar ik heb sterk het idee dat die woede voort komt uit het feit dat dit weer het zoveelste vreselijk tenenkrommende geval in een koers in Spanje is dit jaar. Serieus waar, je mag hopen dat ze hem niet straffen (zolang ie niets naar een toeschouwer heeft gedaan). Organisatie, schaam je diep.
29 augustus 2015 18:42
Mwah, die woede is gewoon omdat hij van zijn fiets geknald wordt hoor. Een renner denkt op zo'n moment vast niet: "Gadver, wéér een incident in een Spaanse koers." Ziet hier eigenlijk, met alle respect voor Stuyven en anderen in de groep, een ritzege gestolen worden.
29 augustus 2015 18:43
Oh ja inderdaad, slecht verwoord. Ik bedoelde vooral het tenenkrommende, op een ronduit waardeloze manier op een totaal stompzinnig moment. En dat het voor de zoveelste keer gebeurt was een eigen toevoeging.
29 augustus 2015 18:47
Er rijden ook veel te veel autos en motoren in de koers. Een tijdje geleden viel het me op. Er reden toen 2 renners in de aanval (kunnen er ook 3 geweest zijn maarvweet bijna zeker dat het er 2 waren). Achter die 2 renners reden gewoon 8 (!!!!!) autos en dan ook nog de nodige motoren. Echt veels te veel en ik vraag me ook af wat die autos voor nut hebben. 2 ploegleiders, 1 jury en 1 dokter snap ik. Maar die andere 4?
29 augustus 2015 18:51
Fantastisch die emoties bij Sagan, die boosheid hebben we nog niet veel gezien bij hem. Meer dan terecht natuurlijk dat hij woest is. Omdat het bij een Sagan, toch wel (één van) de meest bekende en besproken coureurs ter wereld, gebeurt zal de uci hopelijk eindelijk iets doen! Haal gewoon motards uit koers. Er zijn er veel te veel en de accidenten gebeuren toch meestal met de motors waar ik nog altijd niet weet voor wat ze dienen. Met camera's en seingevers heb je toch genoeg?
29 augustus 2015 18:55
Die andere vier zijn sponsoren van de koers.
29 augustus 2015 18:57
Ze moeten idd echt eens wat gaan doen aan de hoeveelheid motoren en auto's in de koers.
29 augustus 2015 18:58
Maar de manier waarop Hoogerland is behandeld de afgelopen jaren door de Tour-organisatie, is toch 10x erger en schandaliger dan wat er ooit in de Vuelta is gebeurd? Maar de Tour is dan geen waardeloze ronde? En de Vuelta wel? Beetje selectieve verontwaardiging als je het mij vraagt. On: volkomen terecht dat Sagan woest is. Die motard moet natuurlijk uit koers worden gehaald.
29 augustus 2015 18:58
Zou die nog wel opstappen ?????? Sagan
29 augustus 2015 19:01
Voor de derde keer, speciaal voor Purito dan: de Vuelta is een waardeloze ronde, dééls door dit soort gebeurtennisen. Niet alléén maar door het geval van vandaag. Het parcours, de regie, het is allemaal van een amateuristisch niveau. Alles draait om de Spanjaarden, en het parcours wordt gemaakt voor welke Spanjaard er kans maakt. En ja, dat van Hoogerland was vreselijk. En de Franse organisatie is daar schandalig geweest in hun handelen. Nou en? De Vuelta is om veel meer redenen een ronde die het grote aanzien niet waard is.
29 augustus 2015 19:05
@ Gids05 Hij had de dokter niet nodig.
29 augustus 2015 19:05
Heel erg allemaal, maar hoe Sagan weer reageert... bah. Reageer eens op dingen als een volwassen kerel. Greg van Avermaet was ook wel duidelijk over wat er gebeurde zonder zich als een kleuter te gedragen die even zijn zin niet krijgt
29 augustus 2015 19:06
Ja emoties in de sport, bah. En dat nadat je slechts uit het niets wordt aangereden door een motor, en nu zwaar gehavend rond rijdt. Bah.
29 augustus 2015 19:09
Tsja, voor een deel leeft de koers van auto's van sponsors en motards van magazines die betalen om in de koers te mogen. Ik weet niet hoeveel het oplevert, maar blijkbaar is het nodig om het budget sluitend te maken. Sagans reactie was er over; die andere voertuigen hadden niets met het incident te maken. Hoe begrijpelijk het ook is dat hij boos is; zo'n reactie kan m.i. niet.
29 augustus 2015 19:12
@LL Deels eens met LL. De Vuelta is organisatorisch de slechtste van de drie. Ik heb ook het idee dat dit ook vooral komt omdat ze het minste budget beschikbaar hebben? Daarnaast is het altijd triest dat veel renners afstappen met het oog op het WK. Als organisatie zou ik proberen juist vernieuwend proberen te zijn. De ronde inkrimpen naar 14 koersdagen en één rustdag en starten met 6 ipv 9 renners. On topic: terechte reactie van Sagan. Was mega favoriet voor de ritzege en andere wel de tweede plaats. Kost hem ook nog eens behoorlijk wat punten voor het groen.
29 augustus 2015 19:12
Gewoon uit biologisch oogpunt reageert Sagan precies zoals je dat verwachten mag en waar helemaal niks ergs aan is. Die zat in de adrenaline van (hele goede kansen op) een koers winnen en ligt dankzij een motor ineens op zijn bakkes, ik zou ook die auto vd organisatie te grazen nemen. En dit staat dan nog helemaal los van of hijzelf ook nog wat schuld eraan had. Aangezien de beelden er nog niet zijn kunnen we dat nog niet stellen.
29 augustus 2015 19:13
@lyndalid "en dat het het zoveelste moment was, dat was een eigen toevoeging" Ah, dus al de rest waren effectief sagans gedachten? Kan je die ook van andere renners lezen? ;)
29 augustus 2015 19:15
En de vuelta is een prima ronde. Mindere organisatie nou en? Moet alles even strak en goed zijn dan? Afgelopen jaargangen zijn we op een goed aantal prima vueltas getrakteerd en het zou me totaal niet verbazen dat ook dit jaar weer deze ronde het spannendst gaat zijn. Laat de vuelta lekker blijven wat het is, een ronde voor een paar slimme piekers, om welke reden dan ook doorrijdend tourvolk en een uitstekende vuurdoop voor jonge talenten. Wat innovatie in het parcours en betere beelden (met name) zijn wel aandachtspunten maar natuurlijk marginaal.
29 augustus 2015 19:16
edit redactie: niet op de man svp
29 augustus 2015 19:17
Een ronde die het aanzien niet waard is en er toch zoveel tijd in steken? Lol! Telepathisch met een sadomasochitisch trekje, een interessante combinatie...
29 augustus 2015 19:20
@Linus: +1. Die motard moeten ze schorsen, maar schoppen en agressief doen is exit-out. Een voetballer krijgt hiervoor ook rood. Wegwezen met Sagan en thuis uithuilen. Overigens: waanzinnig hoeveel motoren er in dat clipje te zien zijn. Waar komen die vandaan?!
1 2 3 5

Reacties zijn gesloten.