Peter Sagan krijgt geldboete, motard uit koers gehaald

zaterdag 29 augustus 2015 om 21:40
Peter Sagan krijgt geldboete, motard uit koers gehaald

Foto: Sirotti

Zoals al uit de boze reactie van Peter Sagan viel af te leiden, is hij in de finale van de achtste etappe in de Ronde van Spanje geraakt door een motor. Dat meldt zijn ploeg Tinkoff-Saxo via Twitter. Sagan zag door het incident zijn kansen op de ritzege in rook opgaan.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Sagan reageerde zijn frustratie af door op een wagen van de organisatie te slaan en tegen een motor te trappen. De ploegleiding van Tinkoff-Saxo zou momenteel in overleg zijn met de UCI.

Update 21.40 uur
Er zijn straffen uitgedeeld na afloop van het incident rond Sagan en de motor. De motard is uit koers gehaald, terwijl Sagan een geldboete van 400 Zwitserse Franken opgelegd heeft gekregen. De ene helft vanwege slecht gedrag dat het imago van de wielersport beïnvloedt, de andere helft vanwege het aanvallen en bedreigen van een volgauto en een andere motard.

Bekijk hieronder de beelden na afloop van het incident.

[poll id=”109″]

Dit artikel delen:

109 Reacties

hminkema 30 augustus 2015 om 11:10

@xistnc: Zie het filmpje hierboven, waarin je Sagan in kennelijke woede:
– de auto ziet slaan;
– twee schoppen ziet uitdelen aan een of twee motorrijders.

Wat hij daarbij gezegd heeft, is voor ons niet te horen. Volgens de organisatie heeft hij daarbij bedreigende en beledigende taal gebruikt.

0
xistnc 30 augustus 2015 om 11:17

@hminkema
Volgens de letter van de wet kun je nu voor laster worden aangeklaagd. Je ziet namelijk helemaal niet dat hij motorrijders schopt.

Hij koelt zijn logische woede op objecten die hij in zijn directe omgeving tegenkomt. Hij ontziet daarbij alles wat ademt. En dan kom jij even vertellen dat hij motorrijders schopt? Het moet niet gekker worden.

0
sooike 30 augustus 2015 om 12:18

En zo komen de verhalen in de wereld. Sagan schopt zichtbaar tegen de auto van de doktoren, daarna tweemaal tegen een motor en eenmaal tegen zijn eigen fiets. Nergens lees, zie of hoor je dat hij een motard heeft geschopt. Verzin er dat dan niet bij; het is zo al erg genoeg !

0
hminkema 30 augustus 2015 om 14:53

Een slap excuus. Een motorrijder is een persoon op een motor. Wie een motor (keihard) schopt, brengt ook de berijder in beweging, met alle risico's vandien. Sagan schopte de motorrijders, of hij zijn schop nu op de persoon richtte of op het materieel, dat is om het even.

Ik vind het ongelooflijk hoeveel apologeten Sagan weet te trekken met zijn fysieke geweld. Precies de reden voor mij om me tegen hen te verweren. Sagan had zijn handen & voeten moeten thuishouden. Overtuiging of niet. Adrenaline of niet.

0
LinusGerdemann 30 augustus 2015 om 15:08

Hminkema helemaal mee eens en niets aam toe te voegen. Agressie goedpraten kan niet.

0
sverige1977 30 augustus 2015 om 15:15

Zou het niet beter worden nu ASO ook eigenaar van deze ronde is geworden?

0
Hensie 30 augustus 2015 om 15:38

Belachelijke boete. Je wordt voor je sokken gereden, waardoor je valt. Dag mogelijke etappezege, hallo pijn en slechte nachtrust. Logisch dat je dan heel erg gefrustreerd raakt en boos wordt. Daarbij is sport emotie en is Sagan ook maar een mens; een mens bovendien die nou niet echt bekend staat om zijn introverte persoonlijkheid.

Ik had precies hetzelfde gereageerd. Sterker nog, ik vind dat Sagan zich nog redelijk rustig houdt.

0
ProfrondeZevenbergen 30 augustus 2015 om 21:46

@hminkema
Hahahaha, dit is de grappigste reactie tot nu toe. Een motor schoppen is hetzelfde als de bestuurder ervan een trap geven. Meen je dat nou serieus?

0
west 31 augustus 2015 om 09:45

Niet zo zeuren, je wilt graag een sport kijken waarvan sprinten en explosiviteit een onderdeel zijn? Dan moet je op de koop toe nemen dat er mensen goed in zijn die overstromen van de testosteron en de adrenaline.
Je moet anders even bedenken hoe je zelf zou reageren als iemand nu uit het niets je bureaustoel op volle kracht klemtrapt tegen het bureau met jou ertussen. En doe dat dan keer honderd, want je hebt geen een adrenaline in je bak, je gaat geen 50 in het uur, je schuift geen 50 meter over het asfalt en het is geen motor die je omverkegeld.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone