Tinkoff-Saxo eist excuses en donatie van Vuelta na aanrijding Sagan

woensdag 2 september 2015 om 13:44
Tinkoff-Saxo eist excuses en donatie van Vuelta na aanrijding Sagan

BMC is niet de enige ploeg die vandaag een open brief heeft gestuurd in een poging om de koers veiliger te maken. Ook Tinkoff-Saxo is in de pen gekropen, uiteraard naar aanleiding van het ongeval met Peter Sagan in de Vuelta a España. De Russische ploeg eist nieuwe maatregelen, excuses en een donatie van de organisatie aan een goed doel.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De open brief is gericht aan de UCI en aan Unipublic, de organisator van de Vuelta. Door de aanrijding met een motor in de achtste etappe ging Sagan een dag later niet meer van start. Hij kampte met meerdere eerste- en tweedegraads brandwonden.

Net als BMC heeft Tinkoff-Saxo een lijst opgesteld met punten waaraan in hun ogen voldaan moet worden:

1. De organisatie van de Vuelta moet openlijk excuses aanbieden voor het incident.
2. Unipublic moet een bedrag overmaken aan een door Tinkoff-Saxo vastgesteld goed doel. Dit bedrag moet gelijk zijn aan de premie voor het winnen van de groene trui.
3. Unipublic moet maatregelen nemen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.
4. Het deel van de boete dat Sagan heeft gekregen voor ‘gedrag waarmee hij het wielrennen schaadt’ moet worden kwijtgescholden. Het deel van de boete dat hij kreeg voor zijn reactie direct na het incident accepteert de ploeg wel.
5. De UCI moet samen met de teams de regels voor het toelaten van voertuigen tot de koers opnieuw bekijken. Nieuwe richtlijnen moeten uiterlijk voor de start van het seizoen 2016 ingevoerd zijn.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Tutu888 2 september 2015 om 13:52

Ik neem aan dat die excuusbrief er over een paar weken wel komt in het Spaans :-)

0
west 2 september 2015 om 13:57

Ze hebben gewoon gelijk. Er zijn regels, maar die zijn niet meer van deze tijd. En als je dan zoals in bv Belgie en de Tour, je eigen strengere regels eroverheen legt, dan gaat het prima. Maar als je zoals de Spanjaarden nu in de Vuelta, San Sebastian en het Baskenland echt het minimaal vereiste doet, dan kom je in de problemen, en dat blijkt.

0
Knaljaas 2 september 2015 om 14:14

100% gelijk. Alleen die groene trui misschien… Sagan ging sowieso niet uitrijden.

0
LinusGerdemann 2 september 2015 om 14:42

Het goede doel is zeker Tinkoff bank lol

0
Kingstown 2 september 2015 om 14:44

Onrealistische eisen. Dergelijke incidenten zullen nooit te voorkomen zijn.
Ook in België en in de Tour is dit gebeurt @West.

Nog even en koersinrichters gaan aangeklaagd worden. Het verrast me ook niet dat een Amerikaan hierin een voortrekkersrol vervuld. Lijkt me een ongewenste ontwikkeling dat ploegen geld gaan eisen van inrichters. Iedereen die het daar nu mee eens is die staat over een paar jaar te klagen dat er steeds minder koersen zijn. Risico van het vak en niet teveel zeuren aub.

0
Rondo 2 september 2015 om 15:40

Motoren risico van het vak, ja voor Rossi !
Blij dat Tinkoff zijn kapitaal beschermd en deze vriendelijke waarschuwing afgeeft.
Dit is goed voor het wielrennen.

0
west 2 september 2015 om 17:01

@kingstown
Hoezo is het nou weer niet voorkombaar dat een motor op volle snelheid achterop een renner rijdt?

0
schipperaar 2 september 2015 om 17:07

Eigen volk eerst lijkt het wel weer, arrogantie ten top.

0
Topsor 2 september 2015 om 17:25

En de 2e is een feit voor Tinkoff-Saxo, wel zuur dit hoor. Daarnaast vind ik het inderdaad ook geen ‘risico van het vak’, het vak gaat over wielrennen en daarbij hoor je geen hinder te ondervinden van motoren met camera’s erop.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone