‘Timothy Dupont verkast naar Bingoal-Wallonie Bruxelles’

donderdag 24 september 2020 om 08:30
‘Timothy Dupont verkast naar Bingoal-Wallonie Bruxelles’

foto: Cor Vos (archief)

Timothy Dupont rijdt de komende twee seizoenen voor Bingoal-Wallonie Bruxelles. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De 32-jarige sprinter vertrekt na drie jaar bij Circus-Wanty Gobert.

Dupont kwam in 2018 over van Veranda’s Willems-Crélan, waar hij twee jaar gekoerst had en ook zijn doorbraak beleefde. Daarvoor kwam hij uit voor louter continentale ploegen, zoals Roubaix Lille Métropole.

Op de erelijst van Dupont staan onder meer Nokere Koerse, het Kampioenschap van Vlaanderen, de GP Jef Scherens en de Schaal Sels. Zijn laatste profzege dateert van juli 2019, toen hij de openingsrit van de Ronde van Wallonië won.

Naast Dupont raakt Circus-Wanty Gobert na dit jaar ook Fabien Doubey (Total Direct Energie) en Xandro Meurisse (Alpecin-Fenix) kwijt. Daar heeft het ProTeam van Hilaire Van der Schueren onder meer Rein Taaramäe en Baptiste Planckaert voor teruggehaald.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Natte spons 24 september 2020 om 08:54

Zou Dupont dan nu wel eens een keer een lead-out krijgen i.p.v. dat ze allemaal wel mee mogen sprinten.

0
Scott Sunderland 24 september 2020 om 10:54

Dupont is totaal niet uit de verf gekomen bij Wanty. Volgens mij waren er ook interne spanningen, zoals tussen hem en ploegmaat Pasqualon in de Tour. Tijd om te verkassen ja. Proberen weer op niveau te komen.

0
Mystery Rider 24 september 2020 om 11:20

Verkeerd gegokt, die zag ik ook bij Alpecin!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone