Timothy Dupont sprint naar zege in Schaal Sels

zondag 26 augustus 2018 om 16:57
Timothy Dupont sprint naar zege in Schaal Sels

foto: Sirotti

Timothy Dupont heeft de Schaal Sels op zijn naam geschreven. De Belgische renner van Wanty-Groupe Gobert was de snelste in de massasprint. Zijn ploeggenoot Alfdan De Decker eindigde op de tweede plaats, Christophe Noppe werd derde.

Het parcours was aangepast ten opzichte van vorig jaar. De renners reden veertien ronden van dertien kilometer; het oude parcours – gekenmerkt door een combinatie van onverharde wegen én kasseien – zal volgende week worden verreden tijdens de nieuwe wedstrijd Antwerp Port Epic.

Het regende aanvallen, maar niemand kreeg veel ruimte. Het peloton brak enkele malen; uiteindelijk wisten zes renners zich los te rukken met daarbij Pawel Bernas – vrijdag runner-up in de Great War Remembrance Race. Ze pakten maximaal anderhalve minuut.

Dupont klopt ploeggenoot
Op twaalf kilometer van de streep was alles echter weer samen. De Albaniër Ylber Sefa probeerde het in de slotfase nog solo, maar hij bleek niet opgewassen tegen de sprintersploegen. In de massaspurt die volgde was Dupont net iets sneller dan zijn ploeggenoot De Decker.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Grobbel 26 augustus 2018 om 17:01

Ook haast wel aan z’n stand verplicht, hooguit had Kenny Dehaes nog partij kunnen bieden.

KimJungPoels 26 augustus 2018 om 17:02

Enger, Kump, Banaszek en Koch kunnen ook wel een sprintje rijden.

Grobbel 26 augustus 2018 om 18:13

Op zich heb je daar een punt, al is het dan weer apart dat drie van die vier de streep niet eens halen hier en Kump ergens in de achterhoede finisht. :) Vrij aparte top 10 verder die vooral benadrukt hoe zwak het deelnemersveld hier is, ik neem aan door het rare gegoochel met de opsplitsing van deze koers in twee verschillende evenementen.
En die De Decker verwacht ik volgend jaar sowieso wel in het profpeloton, rijdt een vrij constant en goed seizoen.

Mwielerfan 27 augustus 2018 om 12:05

Het lijkt ook alsof beide koersen nu slappe hap worden. Die over oude parcours gaat daarna vlak naar antwerpen dus dat wort een soort kBK. Als het geen parijs Brussel of scheldeprijs is

WernerFranke 26 augustus 2018 om 18:17

Vreselijke deelnemerslijst, vreselijk vernieuwd parcours. Dat deze kermiskoers zelfs nog een 1.1 status krijgt… Met Dupont hebben ze wel de best mogelijke winnaar nog kunnen scoren, al had ik het gevoel dat De Decker ook had kunnen winnen als hij dat wou.

steoo 26 augustus 2018 om 21:06

Edit redactie: Inderdaad, aangepast

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair