Achtste overwinning in 2022 voor Arnaud De Lie: “We hebben een doel: winnen”

zondag 21 augustus 2022 om 20:08
Video

Arnaud De Lie heeft de Schaal Sels Merksem gewonnen. De Belgische renner van Lotto Soudal versloeg in de massasprint Chriss Lawless en Kenneth van Rooy. “De punten zijn inderdaad belangrijk, maar de overwinning ook. Het is mooi om met Lotto Soudal koers te maken.”

“We hadden als ploeg veel ambitie om te winnen”, vertelde de jonge Belg na afloop aan WielerFlits. “We hebben dan ook gemotiveerd en met ambitie rondgereden. We hadden geluk dat er niet te veel renners wegreden, waardoor we goed konden controleren.”

De vluchters bleken een vogel voor de kat. In de finale kwam het initiatief van Lotto Soudal, dat de sprint voorbereidde. Al verraste Victor Campenaerts enigszins met een uitval. “Dat was niet echt gepland, maar Victor valt graag aan”, zei De Lie met de glimlach. “Als hij voor kan blijven en we eindigen als eerste en tweede, is het ook goed.”

VocSnor zijn poging kende echter geen goed einde. Er werd gesprint om de zege en De Lie was de laureaat. “Uiteindelijk was een sprint van 150 meter genoeg om te winnen. De punten zijn inderdaad belangrijk, maar de overwinning ook. Het is mooi om koers te maken met Lotto Soudal en voor spektakel te zorgen. We hebben een doel: winnen”, besloot de Waal.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

2 Reacties

Oblomov 21 augustus 2022 om 23:18

Als ze die degradatie nog weten te ontlopen, mogen ze wel een borstbeeld van hem plaatsen in de receptie van het hoofdkwartier.

0
Chaba 22 augustus 2022 om 08:09

Inderdaad! en dan hoop ik dat volgend jaar hij niet weer aan de bak moet in dit soort koersen. Want het is echt een klasbak en zou ook juist zich moeten gaan meten in de grote koersen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone