Timo Roosen verlengt tot eind 2020 bij Jumbo-ploeg

Timo Roosen verlengt tot eind 2020 bij Jumbo-ploeg

foto: Marcel Koch

vrijdag 2 maart 2018 om 16:03

LottoNL-Jumbo heeft het aflopende contract van Timo Roosen opengebroken en verlengd. De 25-jarige Brabander ligt nu tot en met eind 2020 onder contract bij de Nederlandse ploeg, die deze week de toekomst gegarandeerd zag worden door supermarktketen Jumbo. Ook de contractverlenging van Steven Kruijswijk is bevestigd.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Roosen boekte vorig jaar twee zeges. Hij won een rit in de Tour des Fjords en was de beste in de Tacx Pro Classic. “Die overwinningen bewezen dat ik sterker word. Dat is het belangrijkste”, zegt hij in het persbericht. “Mijn focus ligt op succesvol zijn met Dylan Groenewegen, als zijn lead-out, maar ook op de klassiekers. Dat zijn doelen waaraan we bij LottoNL-Jumbo samen werken. Ik heb het er goed naar mijn zin. De begeleiding, het materiaal, alles is in orde. De ploeg verbetert nog elk jaar.”

“We hebben nu weer een stap gezet met voeding. De ploeg is innovatief actief en draait gewoon goed. Dat waren voor mij redenen om bij te tekenen”, aldus Roosen, die sinds 2015 deel uitmaakt van LottoNL-Jumbo. Daarvoor kwam hij een seizoen uit voor de opleidingsploeg van Rabobank.

Dit artikel delen:

35 Reacties

Laatste man 2 maart 2018 om 16:05

Top!

0
kelderfan 2 maart 2018 om 16:05

Dat is een goede zaak, dat Timo Roosen heeft verlengd bij TLJ; want hij is belangrijk voor Groenewegen en kan zelf ook nog mooie dingen doen.

0
Wielerfan1987 2 maart 2018 om 16:10

Hulde!!

Een paar jaar terug was er nog o zo veel kritiek op Richard Plugge.

Maar wat hij allemaal bereikt heeft voor deze ploeg moet de gemiddelde sportdirecteur in om het even welke sport dan ook nog maar zien te evenaren.

Hij heeft niet een, maar al reeds twee keer de ploeg van de ondergang gered.
De ploeg van een Miljoenenploeg met een suf bankiersimago en een hele berg lijken in de kast veranderd in een jonge, ambitieuze ploeg met een frisse uitstraling.

0
tetedelacourse 2 maart 2018 om 16:21

Helemaal top! Goed renner, mooi dat die bijtekent. Dylan zal ook blij zijn.

0
maurits1972 2 maart 2018 om 16:25

@wielerfan1987
Is TLJ nou zo succesvol? Zal me wel wat ontgaan zijn de afgelopen jaren

0
Komi 2 maart 2018 om 16:28

Mooi nieuws, en erg verdient! Al een paar perfecte lead-outs gedaan. En ben benieuwd hoelang hij mee kan in de komende Vlaamse wedstrijden.

0
marehoek 2 maart 2018 om 16:36

Goeie zaak om de renners die presteren te waarderen door een langdurig
contract, dat komt alleen maar ten goede van de ploeg .
Zeker in de zaak van Roosen die zelf maar ook als “knecht” zijn mannetje
staat.
Lof voor de ploegleiding dat mag ook een gezegd worden, ik betrap mer er zelf
op dat dit voor mij de eerste keer is dat ik dit zeg.

0
r525 2 maart 2018 om 16:45

Goede zet, lijkt me een degelijke renner voor de komende jaren. Op meerdere vlakken inzetbaar.

@wielerfan
Nou dat vind ik erg overdreven. Er zijn gewoon een aantal heel magere jaren gewenst met dus terechte kritiek. Sinds 2017 lijkt me het weer prima op de rit, maar dat maakt Plugge nog geen godsgeschenk zoals jij het omschrijft.
Tegenwoordig is het meer regel dan uitzondering dat een ploeg bijna omvalt voordat er een nieuwe sponsor gevonden wordt.

0
rahimns 2 maart 2018 om 16:45

@maurits1972 dan heb je inderdaad wat gemist… natuurlijk kan je het niet vergelijken met ploegen als SKY en Quickstep maar als je kijkt naar 2015 waar ze maar 6 overwinningen pakte en vorig jaar zijn er zichtbaar dingen verandert. Is er meer een duidelijke koers ingezet met de sprinters en ook de klassementsmannen. Bepaalde renners hebben echt stappen gezet (zeker een renner als Timo) en is de ploeg in de breedte ook sterker geworden. Vorig jaar ging het al naar 24 overwinningen. Dus ja dan heeft Plugge het goed gedaan, zeker kijkend naar de periode na Rabobank waar de toekomst van de ploeg tot een paar keer toe aan een zijden draadje heeft gehangen.

0
r525 2 maart 2018 om 16:48

@rahims
2015 zat Plugge er ook al drie jaar. Dus laten we nou niet doen alsof alle kritiek onterecht is geweest.
Het gaat nu absoluut gewoon goed. Maar dat verandert niks aan het verleden.

0
rahimns 2 maart 2018 om 16:50

@r525 dat zeg ik toch ook niet… ik zeg alleen dat er sinds 2015 zaken verandert zijn en als de kritiek voor die tijd terecht was, dan zijn de complimenten voor nu dat ook. En toen hij in 2013 begon was het nog alleszins redelijk met 38 overwinningen, maar kon de ploeg nog doorborduren op het budget van Rabobank. Je zag in 2015 dat de nieuwe realiteit ook voor de ploeg zichtbaar werd. Met een gehalveerd budget is het toch anders.

0
JaBo 2 maart 2018 om 16:53

Mooi goed nieuws!!
Ben benieuwd wat ze met Lars Boom gaan doen, zijn contract loopt ook af. Prestaties houden niet over en het is maar afwachten hoe hij terugkomt van zijn hart probleem.

0
Vlinder 2 maart 2018 om 16:57

Heel goed nieuws!!! TLJ doet goede zaken met de contractverlengingen!

0
Baik-Baik 2 maart 2018 om 16:58

@wielerfan1987
Laten we maar zeggen dat the truth lies in the eye of the beholder…

0
mooiman 2 maart 2018 om 17:19

@wielerfan1987

Volledig mee eens!!! Goed samengevat

0
Chasse_patate 2 maart 2018 om 17:30

Hoppa geld is binnen. Gelijk verlengen en vast houden die gasten.

0
klootje kriekeljon 2 maart 2018 om 17:32

Zoveel jaar terug verwachtte ik dat ze met Plugge een sterke communicatie-expert in huis haalden. Achteraf is dat nu net hetgeen geweest dat nog te wensen overliet.
Voor de rest, duimpje omhoog voor wat die man gerealiseerd heeft. Er is een duidelijke visie waar niet van afgeweken wordt. Die koersrichting heeft zelfs al eerder dan de doelstelling was zijn vruchten afgeworpen. Dat is gewoon een hele puike prestatie. Daarmee hebben ze weer flink krediet gekweekt, iets waar je op terug kunt vallen in magere tijden. Is weer een serieuze ploeg waar rekening mee gehouden dient te worden. Maar vooral eentje die uitstraalt dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Dat is echt een enorme winst die geboekt is op het verleden!

Verder inhakend op wat wielerfan zegt: mijn perceptie is nog steeds dat de ploeg een wat suffig imago heeft. Er zijn fijne uitzonderingen aanwezig bij renners en staf, maar eigenlijk blijft het die iets te brave ploeg van NLse eenheidsworsten. Kan aan mij liggen, maar ik mis nog steeds de echte beleving.

0
Romāns Vainšteins 2 maart 2018 om 17:40

Hopelijk heeft hij afgedwongen hier en daar mee te mogen zitten in vluchten want ik vermoed dat het er 1 is die zowel de anderen eraf kan kegelen als in een 10-20 spurt winnen. Echte spurts en klassiekers lijkt me niet.

0
josi 2 maart 2018 om 18:12

Goede zaak, natuurlijk. Hij lijkt elk jaar weer een stapje sterker te worden.

0
tdola 2 maart 2018 om 18:13

Mooi nieuws voor het voormalig tientjes lid van de ploeg als ik het me goed herinner.

0
oscaritoforlife 2 maart 2018 om 18:56

Hoop mensen hier die blijven roepen dat ze van Baarle moeten halen. Kies dan voor sagan. Net zo onrealistisch. Van Baarle is net een paar maanden bij sky en heeft waarschijnlijk een goed contract waar hij met zijn volle verstand voor heeft getekend. Die zal niet weg willen en kunnen.

0
klootje kriekeljon 2 maart 2018 om 19:37

Arry, goed punt.
Met braaf zijn (naast de fiets) is ook niks mis, want dat is een kwaliteit voor een prof. Maar ik mis bij deze ploeg vaak dat heilige vuur. Dan heb je koudbloedige kopmannen als Kruijswijk en Gesink, waarvan de laatste recent gelukkig een stuk beter voor de dag komt als het gaat om uithangbord zijn. Maar zet dan niet ook nog eens Nico Verhoeven voor de camera elke keer als de resultaten tegen vielen. Dat mag namelijk ook op het conto van Richard Plugge.

0
mus van de maasstad 2 maart 2018 om 19:38

Terpstra is echt de laatste die ze moeten willen. Die heeft zich echt nog nooit positief over deze ploeg en zn voorgangers uitgelaten.

Mooiste vond ik nog dat hij ze een sneer gaf dat ze niet achter de kopgroep aan wilden rijden op het NK terwijl er nota bene iemand van hun in die kopgroep zat.

0
Sephiroth 2 maart 2018 om 21:09

Eerlijk is eerlijk, toen Roosen bij TLJ kwam had ik wat twijfels over hem, maar hij zet zich nu neer als een top lead out met klassieker ambities. Terpstra past hier niet en wil niet. Van baarle is trouwens ook zo een braaf jochie voor de camera hoor.

Dat er wat meer heilig vuur zichtbaar mag zijn kan ik mij wel in vinden. Maar dan zal je eerder naar enkele belgen moeten kijk vrees ik.

Het zal mij trouwens niet verbazen als het exit is voor boom als hij dit jaar niet presteert. Dus dan moet er nog wel wat leuks te halen zijn. Misschien een van de Lotto soudal belgen ;-)

0
MDKIDW 2 maart 2018 om 21:15

Wat een mooie ontwikkeling ondergaat deze jongen. Van indeedaad een tientjes lid tot een gewaardeerde knecht en misschien nog wel meer.. top

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone