Tim Wellens viert Vuelta-ritzege met contractverlenging bij Lotto Soudal

zondag 25 oktober 2020 om 08:50
Tim Wellens viert Vuelta-ritzege met contractverlenging bij Lotto Soudal

Tim Wellens zal zaterdag 25 oktober 2020 niet snel vergeten. De Belg veroverde de vijfde rit in de Vuelta a Espana, pakte de bergtrui én hij maakte bekend zijn contract te hebben verlengd bij Lotto Soudal tot eind 2022. “Lotto Soudal is zowat mijn familie intussen”, zegt hij in het persbericht van zijn ploeg.

“Van bij de Vuelta-start was het al de ploegambitie om een rit te winnen”, laat Wellens weten, die al voor de derde keer in deze Vuelta ten aanval. “Best fijn dat die winst er nu al gekomen is. Zo kunnen we iets meer relaxed te komende ritten aanvatten. Vanochtend (gisteren, red.) al had ik het plan om mee te glippen in een eventuele ontsnapping.”

“Het was nochtans niet vanzelfsprekend. We hebben twee uur lang vol gas moeten koersen om weg te raken. Aanvankelijk verliep de samenwerking in onze groep ook niet goed omdat we twee klassementsrenners in onze groep hadden. Daarom trokken we ten aanval met ons drie, en dat werkte wel. We waren alle drie ook van hetzelfde niveau. Gelukkig was ik de sterkste op dat laatste steile stukje.”

Wellens won in het shirt van Lotto Soudal al meerdere rittenkoersen en twee etappezeges in de Giro. Zijn klassiekerseizoen verliep moeilijk, maar net daarom, om zijn korte en toch wel aparte 2020 seizoen te kleuren, drong Wellens erop aan om van start te gaan in de Vuelta. “Ik had het moeilijk door een zware val in de aanloop naar de Tour de France. Ik maakte pas mijn comeback in de Ronde van Luxemburg maar het duurde toch een tijdje voor ik de goede benen terugvond. Ik keek toch wel een beetje angstig uit naar deze Vuelta. Ongegrond dus. Ik ben overblij met deze overwinning.”

Tim Wellens, die nog een contract had tot einde 2021 vierde zijn ritzege door aan te kondigen tot minstens eind 2022 bij de ploeg te blijven. “Ik ben hier profrenner geworden in 2012. Lotto Soudal is zowat mijn familie intussen. In deze ploeg won ik zes rittenkoersen en mooie eendagswedstrijden. Waarom zou ik veranderen? Ik voel me hier goed. De ploeg vertrouwt me en ik heb veel vertrouwen in de toekomst van deze ploeg. Die ziet er trouwens heel goed uit”, zo besluit Tim Wellens.

Dit artikel delen:

5 Reacties

S. Morgenstern 25 oktober 2020 om 08:59

Oké, één jaartje erbij. Enigszins een vreemd moment om open te breken (voor Wellens dan, na wat mindere tijden) en wat kort (maar dat zal met het vorige te maken hebben). Hoe dan ook niet echt een verlenging die onderstreept dat de toekomst er heel goed uit ziet.

kelderfan 25 oktober 2020 om 10:59

Was dat niet de renner, die TJV graag had willen inlijven.

S. Morgenstern 25 oktober 2020 om 11:10

Ja, dat was twee jaar geleden de serieuze optie die hij heeft overwogen. Ik denk dat Jumbo sowieso niet ontevreden is met de keuze van Wellens, gezien het alternatief dat vervolgens hebben gehaald. Wellens zou zich wellicht wel afvragen of hij niet toch had moeten kijken welke kant die 10% op was gevallen.

venloos 25 oktober 2020 om 11:25

Ik snap niet dat hij daar blijft. Hij gaat puur voor veiligheid. Op het moment worden renners daar niet beter maar slechter lijkt het. Daar komt nog bij dat er een hoop ruis ruis is tussen directie ploegleiding en renners.

Marveloke 25 oktober 2020 om 12:43

Ik dacht precies hetzelfde: lijkt me dat je na ruim 8 jaar dienst eens andere oorden wilt gaan opzoeken. Daarnaast komt de organisatie bij Lotto Soudal idd ook erg rommelig over

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair