Tim Wellens na tweede zege: “Ik keek al een tijdje uit naar deze rit”

woensdag 4 november 2020 om 17:32
Tim Wellens na tweede zege: “Ik keek al een tijdje uit naar deze rit”

foto: Cor Vos

Tim Wellens had al een tijdje uitgekeken naar de veertiende etappe van de Vuelta a España, zei hij na afloop in het flashinterview. Tot zijn genoegen kon hij op de verraderlijke aankomst in Ourense Michael Woods afhouden in de sprint en zijn tweede overwinning binnenslepen.

Dat het niet gemakkelijk was om te winnen, zei Wellens. “Het was een helse strijd om in de lange vlucht terecht te komen. Mijn medevluchters waren vervolgens erg sterke renners. We hebben de hele dag een heel goed tempo gereden. Lange tijd had ik de indruk dat Dylan van Baarle de beste was, want hij is een erg goede rouleur. Maar toen het wat sneller ging, zag ik dat Woods en Soler erg goede benen hadden.”

In de afdaling na de uitloper van de Alto de Abelaira, de derde klim, reed Wellens samen met Soler en Štybar weg. “Ik dacht dat we vooruit bleven, maar de andere drie kwamen terug. Ik wist dat ik de laatste bocht als eerste moest ingaan. Ik voelde Woods komen, maar plotseling was de streep er al en eindigde ik als eerste. Ik had wel wat angst voor Soler in de sprint, dus het was goed dat ik als eerste aanzette.”

‘Vandaag was het perfect’
Met zijn zege bezorgde Wellens Lotto Soudal het tweede dagsucces in deze Vuelta. “We kwamen hier met de ploeg naar toe om minstens een etappe te winnen. Maar toen we die eerste pakten, zijn we blijven gaan voor die tweede. Ik wist dat vandaag me erg goed lag en ik keek al een tijdje uit naar deze rit. Uitkijken naar deze dag is een ding, maar dan moet je ook nog in de juiste positie komen; in de ontsnapping zitten en goede benen hebben. Vandaag was het perfect.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

stalle 4 november 2020 om 18:04

Perfect gereden door de beste renner.

bruggeling 4 november 2020 om 18:35

Velen geven telkens commentaar op de zwakke selecties van de Belgische Lotto en de zwakke selectie in het algemeen maar ze doen het toch maar weer. Ik denk dat veel World Tour ploegen zouden tekenen op voorhand voor hun succes in de grote rondes… Vandaag simpelweg de sterkste met toch niet onaardige renners als tegenstander (zeker Woods).

Nelson 4 november 2020 om 19:32

+1

Murcia 4 november 2020 om 18:51

Schitterend van Tim, de manier waarop hij terug kwam in de afdaling en Dylan niet zei voldoende.

Titaantje 4 november 2020 om 19:13

Het leek een matig jaar te worden voor Tim, maar hij maakt het deze Vuelta toch maar weer goed. Altijd denk ik “te groot voor het tafellaken, te klein voor het servet” bij deze jongen, maar hij bewijst toch al een aantal jaren op rij dat hij het predikaat kopman echt wel verdient.

Deel Koeper 4 november 2020 om 21:18

De ultieme subtopper

Peter Lippens 5 november 2020 om 00:55

Kunnen allemaal geen toppers zou zijn en ik denk dat minstens 99% van de profs zouden tekenen voor zo’n loopbaan en dito palmares

monsieur soixante pourcent 4 november 2020 om 20:42

Helemaal mee eens. Speciale jongen wel, Heb persoonlijk nog nooit zijn vorm correct weten in te schatten.

Wheely 4 november 2020 om 21:25

Goede tijd van het jaar ook momenteel voor Tim, qua weersomstandigheden. Van hem mogen ze vaker de Vuelta in November rijden denk ik.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone