Tim Wellens combineert Ronde van Vlaanderen en Vuelta a Espana

donderdag 8 oktober 2020 om 10:55
Tim Wellens combineert Ronde van Vlaanderen en Vuelta a Espana

foto: Cor Vos

Goed en slecht nieuws voor Tim Wellens. De renner van Lotto Soudal kon gisteren niet met de besten mee in de Brabantse Pijl (49e), maar kreeg na afloop toch ook goed nieuws te horen.

Wellens zou graag de Ronde van Vlaanderen (zondag 18 oktober) en de Vuelta a Espana (start dinsdag 20 oktober) willen combineren. “Maar drie dagen voor een grote ronde moet een renner een bloedtest ondergaan. Omdat de Vuelta twee dagen na de Ronde van Vlaanderen start, moet ik die bloedtest dus in België doen”, legde Wellens gisteren uit in Het Nieuwsblad.

“De ploeg is nog aan het onderzoeken of dat mag. Als we toestemming krijgen, combineer ik beide koersen. Indien niet, kies ik voor de Vuelta. Ik wil absoluut een grote ronde rijden om met een goed gevoel het seizoen af te sluiten.”

Een keuze maken is niet nodig. De gewenste goedkeuring kreeg de 29-jarige renner gisteren. “Ik heb van de UCI de toestemming gekregen de verplichte bloedtest voor de Vuelta in België te laten uitvoeren”, zei hij opnieuw tegen Het Nieuwsblad. “Daardoor kan ik de Ronde van Vlaanderen combineren met de Ronde van Spanje, die de dinsdag nadien van start gaat in Baskenland.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jean Dumas 8 oktober 2020 om 11:03

Gelukkig worden ze niet tegelijkertijd gereden.

Turtlehead 8 oktober 2020 om 11:29

Lol, was ook mijn gedachte. Zou wel wat zijn als ‘thuis-challenge’ voor Evenepoel: giro-rit en GW parallel rijden op Swift.
En dan allebei winnen uiteraard. Solo.

SoloSlim 8 oktober 2020 om 11:22

Hopelijk kan hij in de Vuelta een ritje meepikken.. Als ‘kopman’ is het toch al lang geleden dat hij nog iets deftigs won.

Turtlehead 8 oktober 2020 om 11:29

Het is zelfs al een tijd geleden dat ie nog eens vooraan meereed ergens.

Vinyakke 8 oktober 2020 om 12:10

Koers niet gezien gisteren? Het scheelde niets of hij was tot bij VDP en ala geraakt. Als ze dan wegblijven wordt gezegd dat hij de derde beste was in koers. Nu wordt hij 49e en kan hij niets meer. De waarheid ligt ergens in het missen, de topconditie heeft hij (nog) niet laten zien.

KnightBiker 8 oktober 2020 om 12:25

@vinyakke – als hij er al bij was gekomen, was hij er alla Kwiat ook weer vanaf gereden, wellens kon niet eens bij het eerste achtervolgende groepje blijven.. Er was gister maar 1 renner bekwaam om bij te blijven en dat was Cosnefroy.

Ik vind het jammer, Wellens is een leuke renner maar hij kan maximaal 20 minuten het top niveau vast houden dat nodig is om een wedstrijd te winnen, tenzij het regent en er meer zuurstof in de lucht zit. Wellens is daarom te beperkt om op te kunnen rekennen als kopman.

Westfalen 8 oktober 2020 om 17:56

Wellens had beter naar een andere ploeg kunnen verkassen i.v.m. een nieuwe impuls. Ik zie hem ook niet meer op nivo komen dit jaar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair