Tim Merlier over niet-selectie: “Ik voelde de bui hangen”

Tim Merlier over niet-selectie: “Ik voelde de bui hangen”

©Photopress.be

maandag 21 januari 2019 om 13:55
Interview

Geen Tim Merlier in de Belgische WK-selectie, tenzij Toon Aerts alsnog de Wereldbeker afsnoept van Wout van Aert. Maar daar rekent de renner van Creafin-TÜV SÜD niet op. “Wout zal die leidersplaats niet zomaar afgeven. En gelijk heeft hij”, vertelt Merlier aan WielerFlits. “Wat mezelf betreft, voelde ik de bui al hangen.”

“In alle eerlijkheid, ik vind niets verkeerd aan de selectie”, geeft Tim Merlier toe. “Natuurlijk was ik zelf graag afgereisd naar Bogense, maar wat kan ik hier tegen inbrengen? Ik heb de pech dat ik net geblesseerd geraakte op het moment dat ik beter begon te presteren. En dat ik daarna niet meer op tijd opnieuw in vorm ben geraakt om een selectie te claimen. Dat hoort bij de sport. Jens Adams heeft zich de laatste weken zelf in de selectie geknokt. Niets op aan te merken. Quinten Hermans en Gianni Vermeersch zijn misschien net over hun hoogtepunt, maar ze zijn op dit moment wel beter dan mij. Dan moet ik daar mee kunnen leven.”

De Oost-Vlaming heeft wel nog een kans. Maar dan moet uitgerekend zijn boezemvriend Wout van Aert het zondag in Hoogerheide laten afweten. “Dat zorgt inderdaad voor een dubbel gevoel. Maar ik denk niet dat Wout dit nog laat liggen. Zijn zelfvertrouwen heeft na gisteren een boost gekregen en hij is volgens mij klaar om ook in Hoogerheide Aerts voor te blijven. Ondertussen blijf ik uiteraard hard verder werken voor in het geval Aerts toch de Wereldbeker wint. Tegen dan zijn we twee weken verder, is mijn dijbeenblessure helemaal verleden tijd en zal ik ook conditioneel weer beter zijn. Stel dat dit het geval is, zal ik mij honderd procent inzetten voor het Belgisch team.”

Ondertussen stelt Merlier zich vooral nieuwe doelen. “Ach, het is een kloteseizoen geworden. Mijn zomer was goed, maar door een parasiet geraakte ik deze winter nooit op dreef. Ik wel er echter nog alles aan doen om dit seizoen toch zo goed mogelijk te beëindigen om daarna na een rustperiode opnieuw op te bouwen naar volgende winter. Ik ben nog altijd maar 26 en kan zeker nog een paar stapjes zetten. Tenminste, als ik gezond mag blijven.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Baik-Baik 21 januari 2019 om 14:13

Voor welk team rijdt hij aankomende zomer op de weg?

tdcbolide 21 januari 2019 om 14:23

hetzelfde als in het veld: Creafin-TüfSüd, dus normaal geen grote wegkoersen voor hem
zonde gezien zijn snelheid

EddyB1958 23 januari 2019 om 17:02

Toch niet, hij rijdt op de weg voor Pauwels Sauzen. https://www.procyclingstats.com/team/pauwels-sauzen-vastgoedservice-ct-2019

HSV 21 januari 2019 om 14:59

Is hij zo snel dan? In Diegem liet hij telkens gaten vallen.

Mwielerfan 21 januari 2019 om 19:38

Massasprint gewonnen in hc wegkoers

Maillot à Pois 21 januari 2019 om 15:36

Als je onder meer Laporte, Minali en Guardini kan kloppen in de sprint, ben je best wel snel volgens mij.

Check https://cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=33352
En
https://cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=33642

HSV 21 januari 2019 om 19:30

Ja dan moet je idd kunnen aankomen.

Mwielerfan 21 januari 2019 om 19:42

Poe 26 al en hij raakt juist telkens in een slechtere omgeving. Vreemd want er zat potentie in deze jongen lijkt. Gek dat hij geen kans bij Vlaams team gekregen heeft, of is men bang dat hij net als wva een probleem zoeker is?
Misschien ook een betere trainer zoeken. Dat je van 24 tot 26 minder wordt is toch gek. Dit jaar parasiet maar vorig jaar was het ook al minder. Misschien te zwaar wegprogramma? In dat geval juist op weg gaan richten want de combinatie lijkt hem geen goed te doen. Iig betere begeleiding nodig om betere keuzes te maken…

Bart Wyns 22 januari 2019 om 09:59

Team van MvdP lijkt mij een goede oplossing voor Tim! Hij zou er echt wel zijn potentieel kunnen tonen!

Charlie33 21 januari 2019 om 19:47

Iets voor jumbo visma meen ik

Pantani77 21 januari 2019 om 19:55

Zonde voor hem, had het zonder die verschrikkelijke val in diegem vast wel gered. Voor Matje wellicht wel beter want dit scheelt weer gewoon een mannetje in de weg fietsen,had wout nog van pas kunnen komen want is normaliter ook vaak snel weg.

Headlines

Materiaalzone

Populair