Tim Merlier mist naast Baal mogelijk ook Gullegem en Brussel

maandag 31 december 2018 om 15:04
Tim Merlier mist naast Baal mogelijk ook Gullegem en Brussel

foto: Photopress.be

Tim Merlier begint met een kater en veel pijn aan het nieuwe jaar. De Belgische veldrijder heeft bij een zware val in de Superprestige van Diegem een blessure aan zijn bovenbeen opgelopen. Dat hij de nieuwjaarscross van Baal zou missen, was al bekend. Mogelijk mist hij ook de veldritten van Gullegem en Brussel.

Merlier kwam in de avondcross van Diegem zwaar ten val toen hij bij een sprong over de balkjes viel, en daarbij vol op het volgende balkje viel met zijn bovenbenen. Onderzoek in het ziekenhuis kon nog geen uitsluitsel brengen, omdat er te veel bloed bij zijn bovenbeenspieren opgehoopt zat. Dat laat zijn huidige ploeg Crélan-Charles weten. Woensdag zal Merlier een mri-scan ondergaan. De kans is groot dat de Oost-Vlaming daardoor de crossen van Gullegem (5 januari) en Brussel (6 januari) moet overslaan.

“Jammer dat ik 2018 zo moet eindigen. Net nu het met mijn vorm de goede richting uitging”, reageerde Merlier na zijn valpartij. Vanaf 1 januari staat hij onder contract bij Creafin-TÜV SÜD, waar hij dus met een terugslag binnenkomt.

Dit artikel delen:

1 Reactie

HSV 31 december 2018 om 15:35

Hij zat op zijn limiet met telkens ook een gat voor em. Daarom poefte mvdp er ook al snel langs. Hopen voor em dat de schade meevalt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair