Tim Merlier emotioneel bij tweede Belgische titel: “Overvalt me een beetje”

zondag 26 juni 2022 om 17:28
Video

Tim Merlier won zondag voor de tweede keer in zijn carrière het BK op de weg. In Middelkerke moest een fotofinish eraan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. “Ik had niet het gevoel dat ik een tweede versnelling had zoals normaal. Maar ik heb het aangedurfd en dat heeft geloond”, spreekt de kersverse Belgisch kampioen na afloop.

Over de koers vertelt Merlier het volgende: “Ik ben een paar keer mee gesprongen, alleen besloot ik op een gegeven moment te gokken. Dat was duidelijk een foute gok. Alhoewel we met twee renners mee waren, dacht ik dat het voorbij was voor mij. Toen het tweede peloton echter terugkwam, begon ik er toch weer in te geloven en uiteindelijk kwam alles nog goed. Zo zie je maar dat je er altijd in moet blijven geloven. Het zat allemaal mee vandaag.”

Ook al ging de sprint volgens Merlier niet van een leien dakje. “Ik moest van heel vroeg aangaan”, zegt hij daarover. Ik denk dat Taminiaux mij niet goed begreep. Ik riep hup hup naar hem, maar ik kwam te vroeg in de wind en moest ook even inhouden.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

10 Reacties

limburgia 26 juni 2022 om 17:53

Mooie sprintoverwinning , het is hem gegund.
Maar wat een zure manager/ploeglei(ij)der op tv.

0
Beer 26 juni 2022 om 18:21

Moeilijk momentje voor de Citroen van Morkhoven ja. Merlier, mooie kampioen!

0
paul s 26 juni 2022 om 18:38

Nou idd, Wat een zure reactie van” een winnende coach”

0
Limal 26 juni 2022 om 19:02

Cristophe R. heeft dat sneue kantje altijd al gehad, in tegenstelling tot zijn broer die mij altijd als de échte drijvende kracht achter de ploeg is overgekomen.

0
Thijs E 26 juni 2022 om 22:44

Als je er zoveel moeite mee hebt dat je een verslaggever niet eens fatsoenlijk te woord kunt staan ben je inderdaad heel zuur. Dit interviewtje kunnen ze goed gebruiken op de PR-school, bij hoe het niet moet.

0
ThorHushovd 26 juni 2022 om 18:34

Heb reactie ploegleider niet gezien maar heerlijk genieten dit, dat Merlier wint en niet Jasper Ph.

0
paul s 26 juni 2022 om 18:38

Wat is er mis met Jasper btw

0
LDV 26 juni 2022 om 18:54

Weinig tot geen fatsoen van C.R. Hij was al geen toonbeeld van sympathie, maar wat hij hier zei is zwaar onder de gordel slaan, tegenover een correct presterende werknemer die alles netjes regelt. Iemand op zo een hoogtepunt van z'n carrière zo aanpakken, dat is een toonbeeld van ellende en laag niveau.

Proficiat voor uw waardigheid Tim!

0
Jean Dumas 27 juni 2022 om 02:52

Alpecin was lange tijd Mathieu en af en toe een mooie sprintzege van Merlier. Sinds er renners doorbreken achter die twee beginnen ze maniertjes te krijgen.

0
Zwarte Panter 27 juni 2022 om 10:31

Heel jammer die reactie…vond het zelfs ingemakkelijk voor Merlier in de studio. Is al vaker negatief in het nieuws geweest onze vriend Roodhoofd WK veldrijden Valkenburg met Cant toen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone