Tim Merlier na opmerkelijke zege: “Wist eigenlijk niet of ik gewonnen had”

maandag 24 mei 2021 om 18:53
Tim Merlier na opmerkelijke zege: “Wist eigenlijk niet of ik gewonnen had”

foto: Cor Vos

Tim Merlier was de gelukkige in de Ronde van Limburg, nadat hij in een bijzondere finale de sprint won van een uitgedund peloton. Aanvaller Brent Van Moer werd de verkeerde kant op gestuurd, waardoor hij kansloos was voor de zege. “Ik stak wel mijn handen in de lucht, maar wist eigenlijk niet of ik gewonnen had”, vertelt Merlier.

“Op 500 meter van de finish waren er nog een paar verkeerd gereden, dus daar was ik de situatie volledig uit het oog verloren”, zegt de coureur van Alpecin-Fenix. In het peloton was er dus ook onduidelijkheid over de route. “Florian Vermeersch reed daar ook verkeerd, maar ik zag het niet omdat we daar zodanig hard reden dat ik geen tijd had om na te denken.”

Toch juichte Merlier toen hij over de streep kwam in Tongeren. “Eerst wel, want ik stak mijn handen in de lucht. Daarna dacht ik, oei… Maar gelukkig win ik wel”, kan de sprinter lachen.

Pokeren
Alpecin-Fenix deed onderweg het nodige werk met Guillaume Van Keirsbulck en Laurens De Vreese, maar zij moesten lossen in de finale. Merlier had dus weinig ploegmaats in de slotfase. “Dus hebben we een beetje gepokerd, maar uiteindelijk kwam alles goed op het einde.”

Vorige week stapte Merlier nog uit de Giro vanwege oververmoeidheid en lichamelijke problemen. “Ik ben wel beter dan vorige week, en op training was het gevoel terug goed. Ik was zeker niet honderd procent, maar ik win de koers dus mag niet klagen. Nu zal ik eerst even bekomen, en daarna rijd ik Dwars door het Hageland, de Elfstedenronde en de Baloise Belgium Tour.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

FritsvanHoefelen 24 mei 2021 om 19:04

Door de vermoeidheid kon je natuurlijk ook niet zo goed nadenken

vocsnor 24 mei 2021 om 19:32

Wat een gezeik over of ie mag starten.
Hij mocht starten, dus is ie gestart, en anders was ie niet gestart.
Wie het niet eens is met de reglementen, moet zijn commentaar maar naar de UCI sturen.

Joaquim Agostinho 24 mei 2021 om 19:45

Zeg dan gewoon dat je uit de Giro stapt om een paar dagen later in een B-koersje dat je bijna niet kunt verliezen, wilt starten.
Vervelend trekje van deze ploeg!

DeGroteMolen 24 mei 2021 om 20:56

Ach, geen WT ploeg, waar maak je je druk om Ago?

Rufusvb 24 mei 2021 om 19:57

Hebben op deze manier weer slim hun puntjes gescoord!

tvm 24 mei 2021 om 19:58

Straf hoor, samen met Ewan en Bernal de enige die sinds de start in Turijn twee overwinningen heeft geboekt.

koos1 24 mei 2021 om 20:35

Sterke sprint, hij kwam van ver en wint met overmacht.
Aan het programma gaat hij rijden, lijkt het erop dat hij geen Tour gaat rijden anders wel een erg vol programma. De koersen die hij gaat rijden kan hij wel zowat allemaal winnen. Na Van der Poel is Merlier toch wel de renner die meeste punten voor de ploeg pakt.

Turtlehead 24 mei 2021 om 22:04

Ja, druk programma!

Gaat de elfstedenronde eigenlijk wel door?

Headlines

Materiaalzone

Populair