Tim Merlier kan favorietenrol niet waarmaken: “Het beste was eraf in de sprint”

zaterdag 20 augustus 2022 om 18:18
Video

Tim Merlier was de huizenhoge favoriet voor de tweede etappe van de Ronde van Spanje, die in Utrecht finishte en naar alle waarschijnlijkheid in een massasprint zou uitmonden. Dat laatste geschiedde, maar Merlier won niet. De Belgisch kampioen kon dat na afloop echter wel relativeren.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik had liever gewonnen, hè”, zei Merlier, die achter winnaar Sam Bennett en Mads Pedersen derde werd, met een lach voor de camera van Het Laatste Nieuws. “Ik zat in een goede positie, maar op 400-500 meter van de streep zat ik nog aan de buitenkant van de bocht. Ik moest een klein beetje inhouden en kwam in de wind. Ik mis ook nog wat punch, denk ik.”

“Of er iets fout liep in de sprint? Er gebeurt van alles in een spurt hè, te veel om op te noemen. Maar ik werd nog twee keer afgeremd door een elleboog en verloor snelheid. Op het moment dat ik wilde aangaan, had ik al te veel energie verspeeld. Die dingetjes spelen mee. Maar Bennett reed ook gewoon een goede sprint.”

Alpecin-Deceuninck, de ploeg van Merlier, voerde vrijwel de hele dag het peloton aan. Daarbij kreeg het geen tot weinig steun. “Wij waren precies wel de enige ploeg die wilde sprinten. Maar goed, op naar morgen. Er zijn nog genoeg kansen.” De etappe van zondag start en finisht in Breda. Opnieuw is het parcours biljartvlak en wordt er dus een massasprint verwacht.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

4 Reacties

Gibo 20 augustus 2022 om 18:38

Ze waren ook wel iets te enthousiast in de achtervolging. Op deze manier hebben de andere ploegen geen reden tot helpen. De andere ‘topspurters’ hebben allen een klassementsrenner in hun ploeg dus echt veel hulp zullen ze niet moeten verwachten. Misschien sturen ze morgen beter een mannetje mee

0
ursusMaritimus 20 augustus 2022 om 19:02

Mist Riesenbeek in de laatste km

0
Romāns Vainšteins 20 augustus 2022 om 20:14

Alpecin heeft het gewoon verknoeid. Hadden Bol en consorten tot 10 k vd meet moeten laten zwemmen en pas later Merlier naar voren brengen. Ze missen er wel een paar goede mannen voor, zonde voor ze want dit was een goede kans.

0
Stijn Lemmens 20 augustus 2022 om 20:16

Morgen wordt geen sprint, ik hoor het nu al!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone