Tim Merlier focust op voorjaar na coronabesmetting

zondag 10 januari 2021 om 18:17
Tim Merlier focust op voorjaar na coronabesmetting

foto: WielerFlits/Nico Dick

Tim Merlier werd zondag vijfde op het BK veldrijden, maar de cross is niet zijn hoofddoel van deze winter. De renner van Alpecin-Fenix kreeg na het wegseizoen het coronavirus onder de leden en heeft daar nog altijd last van. “Ik ben nu groeiende, maar ik ga vol voor het voorjaar”, zegt hij tegen WielerFlits.

Na een mindere start wist Merlier zich in de laatste rondes nog op te werken naar de vijfde plaats. “Vandaag ging het ça va. Het is verre van goed, maar beter dan de afgelopen weken”, zegt de sprinter, die eind vorig jaar ziek is geweest. “In mijn rustperiode na De Panne heb ik corona gehad. Ik ben daarna weer beginnen trainen, maar misschien moest ik toch iets later in competitie gekomen zijn.”

Vertrouwen
Veel last had Merlier niet van zijn coronabesmetting. “Het viel mee, maar ik moest lang rusten. Tegen dat ik echt weer kon trainen, moest ik ook cardiologisch onderzoek doen. Op training ging het daarna wel vlot, maar ik kon niet diep gaan in de cross. Vandaag ging het iets beter, maar de eerste ronde blijft moeilijk. Uiteindelijk kom ik er wel door, vandaag ook. Maar dat komt wel goed. Ik heb vertrouwen getankt en mij zeker geamuseerd.”

Merlier geeft aan de knop omgezet te hebben. “Ik ga voor het voorjaar. In de cross is er niet veel meer te presteren, maar top-5 op het BK is wel beter”, lacht hij. Of hij het WK in Oostende haalt, weet Merlier niet. “Het is moeilijk. Dat is aan de coach. Het zou kunnen, en tegen die tijd zal ik al iets beter zijn dan vandaag.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Davide Lappartiente 10 januari 2021 om 21:32

Van Merlier hebben we het laatste nog niet gezien. Behoort tot de top 3 snelste mannen van het peloton. Mits wat meer zelfvertrouwen, betere positionering en goede lead-out gaat hij een paar mooie massasprints winnen dit jaar.

Michelangelo 11 januari 2021 om 11:56

Deze post heeft toch een hoog “fanboy-gehalte” als je hem plaatst bij de top 3 snelste mannen van het peloton. Ik ben benieuwd waar je dit op baseert: het kan in ieder geval niet zijn op zijn uitslagen van het afgelopen jaar. Klinkt eerder als “hoop” dan als een met feiten onderbouwde mening.

Waar ik het wel mee eens ben, is dat we het laatste van Merlier niet hebben gezien, en dat hij waarschijnlijk ook wel ergens een massasprint gaat winnen. En dat gun ik hem overigens ook gewoon…

Jean Dumas 11 januari 2021 om 10:32

Zeker een goede finale gereden gisteren.

Headlines

Materiaalzone

Populair