Tim Merlier: “Denk niet dat grote ronde uitrijden me sterker maakt”

zaterdag 10 september 2022 om 14:45
Tim Merlier: “Denk niet dat grote ronde uitrijden me sterker maakt”

Foto: Cor Vos

Na mislukte pogingen in de Giro en de Tour, hoopt Tim Merlier dit Vueltaweekend voor het eerst een grote ronde uit te rijden. “Maar dan zal ik wel veel steun van de ploeg nodig hebben”, aldus de sprinter van Alpecin-Deceuninck aan Sporza.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Merlier kende gisteren geen al te gemakkelijke dag. “Ze hebben nog niet veel op mij moeten wachten, maar gisteren was het nodig. Jimmy Janssens en Lionel Taminiaux hebben berenwerk voor mij gedaan. Het was de eerste keer deze Vuelta dat ik in zo’n penibele situatie zat. Vandaag hoop ik op meer kracht in de benen.”

Als dat lukt, rijdt Merlier zijn eerste grote ronde uit. Eerder kreeg de Belgische kampioen al de nodige kritiek door zijn vroege opgaves. “Onterecht. Als ik vorig jaar in Giro was gebleven, had ik die met steun van de ploeg wel kunnen uitrijden. En in de Tour kreeg ik ook geen steun omdat we met twee sprinters waren. Als je als sprinter steun krijgt van de ploeg, rijd je die ronde uit. Kijk naar Jakobsen en Ewan, zij hebben altijd de hele ploeg bij hen.”

“Maar anderzijds weet ik niet of uitrijden een must is. Ze zeggen altijd dat een grote ronde je sterker maakt, maar hoe ik me nu voel, vrees ik daar wat voor. Ik ben niet zo graag in grote rondes”, lacht de Oost-Vlaming.

Morgen kan hij in Madrid zijn eerste ritzege boeken in de rit van de laatste kans. “Als ik vandaag overleef, ben ik er gerust in. Ik ben nerveuzer voor vandaag dan voor morgen. In de sprint zal ik ook wat geluk moeten hebben. Ik ken mijn capaciteiten, maar er kan er maar ééntje winnen.” Na de Vuelta start Merlier nog in de Famenne Ardenne Classic en de Memorial Rik Van Steenbergen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Posterix 10 september 2022 om 16:22

Wat lees jij voor artikel @de adelaar? Je hebt echt een totaal andere interpretatie van de tekst dan ik. Volgens mij looft hij juist zijn ploeg om de ondersteuning en stelt hij (al dan niet terecht) de vraag of het tot op het gaatje uitrijden van een grote ronde meerwaarde voor hem heeft.

1
Polleke 10 september 2022 om 15:39

Hij heeft een punt… is gewoon een boutade, je zal er vast een hoop leren over je limieten die bij iedereen elders liggen… tenzij hij morgen alsnog een prijs gaat rijden was dit voor hem een tamelijk zinloze onderneming, hij had zich elders nuttiger kunnen maken…

0
Baukema Tomoulin 10 september 2022 om 15:49

Met die instellingen wordt je bij QSA nooit 1ste sprinter

0
Marlin 11 september 2022 om 10:48

Merlier lijkt me niet de snuggerste van het peloton te zijn, en dat wordt nu bevestigd. Je wordt als renner altijd sterker door een grote ronde uit te rijden…… alleen niet op het ogenblik zelf, als je soms op je tandvlees voor de bezemwagen uitrijdt. Volgend seizoen al zal hij de vruchten plukken. Door net iets beter een helling over te raken, door na meer dan 200 km nog steeds de benen te hebben. Dat zal hem niet alleen in het rondewerk (ritzeges) maar ook in het klassieke werk vooruit helpen.

0
Polleke 11 september 2022 om 15:07

Omdat iedereen dat beweert is het niet noodzakelijk waar… Een veelbelovende Shreck kon destijds als jongeling bij T-Mobile naar de Tour om zijn kas af te rijden en is daar letterlijk nooit van hersteld… weggedeemsterd in de krochten van het Duitse B circuit…

0
de adelaar 10 september 2022 om 16:00

O het lag aan zijn ploegmaats, het feit dat hij de schuld bij hen legt zegt alles over dit heerschap. Ik vind het een ondankbaar mannetje met vreemde maniertjes , hij gaat niet lang gepruimd worden. Hier weet Morkov wel raad mee

-1
Boomie1 10 september 2022 om 17:30

Morkov gaat weg en vervangen door Casper Pedersen???

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone