Tim Kerkhof pakt beloftentitel op NK Wielrennen

zaterdag 28 juni 2014 om 14:11

Tim Kerkhof heeft het Nederlands kampioenschap op de weg voor beloften gewonnen. De Etixx-renner reed in een kopgroep van zes man naar de finish en won de sprint. Hij volgt daarmee Dylan van Baarle op.

In de openingsfase van de wedstrijd waren er veel aanvalspogingen, maar niemand raakte weg. Pas na drie van de dertien ronden slaagde er een groep in om een groot gat te slaan. Negen leiders, met daarbij vier renners van het Rabobank Development Team, kregen ruim een minuut voorsprong. Drie ronden later werd de kopgroep echter weer ingerekend dankzij het werk van Cyclingteam Jo Piels.

Even later ontstond er een breuk in het peloton. In de voorste groep zaten 27 renners, waarvan er twaalf het shirt van het Rabobank Development Team droegen. Middels verschillende aanvallen werd deze groep gereduceerd tot zeventien renners. Met nog twee ronden te gaan, leek de winnaar vooraan te zitten. Zes renners besloten er vervolgens vandoor te gaan: Etienne van Empel, Mike Teunissen, Piotr Havik (allen Rabobank Development Team), Dennis Bakker (Metec-TKH), Tim Kerkhof (Etixx) en Derk Abel Beckeringh (Croford).

Het gat ten opzichte van de achtervolgers werd steeds groter. De zes koplopers mochten strijden om de titel. Havik probeerde een sprint te voorkomen door weg te rijden, maar hij werd snel ingerekend. Een poging van Van Empel kende eveneens geen succes, waardoor de zes leiders moesten sprinten om de zege. Wat volgde was een chaotische sprint, waarbij Teunissen en Beckeringh ten val kwamen. Tim Kerkhof greep de zege.

De 20-jarige renner bewees zodoende dat je ook zonder ploegmaten kunt winnen. Kerkhof was namelijk de enige renner van de opleidingsploeg van Omega Pharma – Quick-Step in de wedstrijd.

NK Beloften Kerkhof

flag-nl Nederlands kampioenschap op de weg – Beloften
Ootmarsum – Ootmarsum (180 km)

1. Tim Kerkhof (Etixx)
2. Dennis Bakker (Metec-TKH)
3. Piotr Havik (Rabobank Development Team)

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone